PKP Wrocław Główny - zmiany

Sprawy organizacyjne. Bilety, karnety, noclegi, wolontariat i inne.
Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 17 lip 11, 15:22

Uwaga festiwalowicze, którzy na Nowe Horyzonty wybierają się pociągiem:

z powodu remontu stacji Wrocław Główny wyjście z peronów obecnie możliwe jest wyłącznie na tyły dworca, od strony ulicy Suchej (tam, gdzie dworzec PKS). Żeby dostać się do centrum, trzeba nadłożyć nieco drogi, tym bardziej że tramwaje nie jeżdżą przez pobliską ul. Stawową, bo tam rozkopane. Można skorzystać z autobusu zastępczego dookoła dworca (http://wroclawnowyglowny.pl/aktualnosci/linia-autobusowa-dookola-dworca-uruchomiona), ale raczej szkoda czasu, bo toto jeździ co pół godziny. Lepiej się przejść.

Więcej informacji np. tutaj: http://wroclawnowyglowny.pl/aktualnosci/zmiana-organizacji-ruchu-pieszych.

Na pocieszenie: za rok ma już być po staremu :D

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 17 lip 11, 15:43

Jarosz: dziękuję Ci bardzo za tę cenną informację.

Do zobaczenia na festiwalu.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

Jarosz

Na forum od:

Post 17 lip 11, 16:00

Do zobaczenia i również pozdrawiam :D

hekuba

Na forum od:
9 sty 11, 22:21

Post 18 lip 11, 21:44

dla nocujacych np w trio a majacych mozliwosc wysiasc na stacji mikołajów - polecam tą opcję ;)
tramwaj bliziutko a i na piechote da sie dotrzec.
do centrum tez bdb dojazd z mikołajowa

Jarosz

Na forum od:

Post 18 lip 11, 21:54

Tyle że tramwaje nie jeżdżą teraz przez ten odcinek Legnickiej z powodu remontu torów. Spacer zostaje albo autobus zastępczy.

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 18 lip 11, 22:30

Ja tam zamiast do Trio pędzę po przyjeździe do utraty tchu w stronę Teatru Lalek ;).
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

Melomanka

Na forum od:
26 lip 10, 15:35

Post 19 lip 11, 20:22

To ja mam jeszcze jedną informację dla przyjezdnych - niedawno dystrybucję biletów przejęła Mennica Polska, która zaoferowała sprzedawcom niską prowizję, przez co bilety zniknęły ze wszystkich sklepów osiedlowych i wielu kiosków. Są na ruchliwych przystankach automaty, ale wiecznie się psują i nie radzę płacić w nich banknotami. W automatach wewnątrz tramwajów i autobusów można płacić tylko kartą. Nie jest to oczywiście koniec świata, ale jeśli liczycie na to, że wyjdziecie z dworca, w pierwszym lepszym kiosku zapłacicie grubymi pieniędzmi za bilety i szybko wsiądziecie w tramwaj, to możecie się przeliczyć...

A tramwaje z Legnickiej dociągnięto już do Dolmedu (nareszcie), to bliziutko Mikołajowa. Zresztą do Trio to stamtąd w ogóle jest blisko, bez ciężkiego bagażu spokojnie można pójść piechotą.
Ostatnio edytowano 20 lip 11, 19:20 przez Melomanka, łącznie edytowano 1 raz

raf

Na forum od:
8 cze 11, 21:33

Post 20 lip 11, 18:48

To jak tu o naszej wrocławskiej komunikacji mowa - może się przydać ten wykaz zmian (chyba najaktualniejszy): http://www.wroclaw.pl/files/komunkacja/ ... odwale.pdf
"to w ogóle nie jest mój zawód, żeby wiedzieć; mój zawód jest taki, żeby nie wiedzieć" K.K.

Powrót do Czas, który pozostał