2.AFF: Ważne terminy, karnety, bilety

Wasze propozycje. Zapowiedzi programowe. Sprawy organizacyjne.
Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 12 sie 11, 23:12

:idea: Pełny program 2. AFF zostanie opublikowany na stronie festiwalu 28.10.2011,

:idea: Internetowa sprzedaż karnetów w cenie 170 zł rozpocznie się 7.10.2011, potrwa do 6.11.2011 (lub do wyczerpania puli).

:idea: Internetowa sprzedaż biletów rozpocznie się 3.11.2011.

:idea: Sprzedaż biletów w kinie Helios (ul. Kazimierza Wielkiego 19a-21, Wrocław) od 10.11.2011 w godz. 12.00 - 20.00.

:idea: Ceny biletów:
17 zł - pojedynczy bilet,
16 zł - pojedynczy bilet w pakiecie "5+",
15 zł - pojedynczy bilet w pakiecie "10+".

:arrow: 2. AFF: ważne terminy, karnety, bilety
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

miecznik

Na forum od:
10 mar 08, 13:41

Post 7 paź 11, 9:12

Seblon napisał(a):
:idea: Sprzedaż biletów w Dolnośląskim Centrum Filmowym (dawne kino Warszawa, ul. Piłsudskiego 64a): od 10.11.2011 (w godz. 12.00 - 20.00).

To już chyba nieaktualne?

Gutek nie będzie współpracował z DCF!

http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3575 ... Gutka.html

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 7 paź 11, 9:34

tak, nieaktualne, wpis z sierpnia

aktualne na stronie aff
http://www.americanfilmfestival.pl/artykul.do?id=755

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:

Post 7 paź 11, 20:44

Dziś ruszyła sprzedaż karnetów na 2.AFF, która do potrwa do 6 listopada 2011 (lub do wyczerpania puli).

:arrow: Informacje o karnetach i biletach

:arrow: Regulamin sprzedaży karnetów filmowych

:arrow: Kup karnet

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 21 paź 11, 7:57

Mam pytanie - festiwal rozpoczyna się 15 listopada, ale o której godzinie ? Czy projekcje będą od 10:00 ?

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 21 paź 11, 9:37

pierwszego dnia seans galowy rozpocznie festiwal o godz. 19, a o 20 będą jeszcze seanse wieczorne

miecznik

Na forum od:

Post 29 paź 11, 11:13

Jak tam idzie sprzedaż karnetów? Czy jeszcze są dostępne i czy utrzymają się do 5 listopada? Będę dysponował funduszem na zakup dopiero w pierwszych dniach listopada ...
I czy dobrze liczę, patrząc na program? Można maksymalnie obejrzeć 26 seansów? To daje nam 6,54 zł za seans.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 29 paź 11, 18:37

miecznik: są i powinny utrzymać się do 5 listopada.

Pozdrawiam serdecznie.

Roman Gutek

doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 30 paź 11, 14:14

Szkoda tylko, że nie ma takiego samego systemu rezerwacji miejsc (internetowego) jak na NH. Planowałem kupić karnet, ale odbieranie codziennie o 9 rano wejściówek nie wchodzi w moim przypadku w grę (ze względu na pracę), a boję się że o 15-tej mogę już się na najciekawsze rzeczy nie załapać. Wychodzi więc na to, że będę musiał kupować normalnie bilety :/
I do not care to belong to a club that accepts people like me as members.

julia

Post 2 lis 11, 19:46

why, why, why? nie ma systemu rezerwacji przy karnetach? :(

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 3 lis 11, 7:47

o ile wiem, to bardzo kosztowna sprawa, a dwulatek ma jeszcze niewystarczające na wszystko kieszonkowe

krzysek.d77

Post 3 lis 11, 17:13

Czy ktoś się orientuje, czy podobnie jak na Nowych Horyzontach można wydrukować samemu bilety, czy też tak jak mi się wydaje nie ma takiej opcji.

doktor pueblo

Na forum od:

Post 3 lis 11, 17:30

aszeffel napisał(a):o ile wiem, to bardzo kosztowna sprawa, a dwulatek ma jeszcze niewystarczające na wszystko kieszonkowe

A niby czemu kosztowna, skoro można wykorzystać istniejący już system, który sprawdził się na NH i w którym nie trzeba za wiele zmieniać?
Kosztowna sprawa to jest na pewno dla mnie, bo pójdę na mniej filmów, a zapłacę więcej niż za karnet :-/

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 3 lis 11, 17:52

Aszeffel raczej miała na myśli, że kosztowna jest eksploatacja czy wynajęcie tego systemu, a nie samo zainstalowanie go.

doktor pueblo

Na forum od:

Post 3 lis 11, 17:57

Co miała na myśli to ja wiem, tylko wciąż nie wiem, dlaczego eksploatacja istniejącego systemu miałaby być bardzo kosztowna. Nic się tam chyba nie zużywa?

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 3 lis 11, 20:34

doktor pueblo: do obsługi systemu stosowanego przez nas w trakcie NH wynajmujemy dużo drogiego sprzętu. Nie stać nas na wynajęcie tego sprzetu na AFF. Na tym festiwalu jest zdecydowanie mniej widzów, posiadzczy karnetów i gości. Odbieranie wejściówek nie jest więc bardzo kłopotliwe.
Nie rozumiem dlaczego nie decydujesz się na kupienie karnetu. Praktycznie każdy film będzie wyświetlany trzy razy, więc obawa, że o 15tej dla karnetowiczów nie będzie biletów jest bezpodstawna. W tym festiwalu uczestniczy mniej widzów niż w NH. Zawsze też możesz uśmiechnąć się do dziewczyny, która wydaje bezpłatne wejściowki i jestem przekonany, że Ci pomoże. Jesli to będzie chłopak, to uśmiech też nie zaszkodzi. Bywam na wielu festiwalach i zapewniam Cię, że to działa :-).

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

krzysiek.d77

Post 3 lis 11, 23:05

A co z drukowaniem biletów, że pozwolę sobie ponowić pytanie ? :)

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 4 lis 11, 7:30

Krzyśku, przesłałam Twoje pytanie osobie odpowiedzialnej za bilety, dziś będzie odpowiedź

doktor pueblo

Na forum od:

Post 4 lis 11, 13:27

Panie Romanie, dziękuję za wyjaśnienia. Rzeczywiście, nie pomyślałem o tym, że z rezerwacją internetową wiąże się konieczność ulokowania w kinie terminali komputerowych. Teraz wszystko jest dla mnie jasne.

A co do tego, czy kupić karnet i uwierzyć w siłę swojego uśmiechu, czy jednak pozostać przy biletach, to jeszcze będę dzisiaj myślał. Każda z opcji ma swoje plusy i minusy.

krzysiek.d77

Post 4 lis 11, 14:28

aszeffel napisał(a):Krzyśku, przesłałam Twoje pytanie osobie odpowiedzialnej za bilety, dziś będzie odpowiedź

Dziekuję. Czekam z niecierpliwością, bo albo nie ma takiej opcji albo już oślepłem. Fajnie by było gdyby można wydrukować bilety w domu, tak jak w lipcu.

gigi

Na forum od:
30 paź 11, 20:38

Post 4 lis 11, 17:21

Witam,
wciąż jestem w kropce - zakupiłam karnet ale nadal nie mam pojęcia, jak rezerwować miejsce na wybrane seanse.. w przeddzień każdego wybranego seansu przychodzę i odbieram wejściówkę w kasie kina czy mogę zrobić to drogą elektroniczną? i jeśli kupiłam karnet 10+ to rozumiem, że mogę wejść na 10 seansów? czym są plusy. Piszę tutaj, ponieważ wciąż nie otrzymałam odpowiedzi od działu sprzedaży karnetów, a czas nie ubłagalnie leci..

Będę wdzięczna za pomoc!

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 4 lis 11, 17:53

Karnet 10+ nie jest de facto karnetem - jest to po prostu 10 lub więcej pojedynczych biletów na z góry określone filmy. Tak więc wystarczy hurtem odebrać wszystkie bilety i chodzić na filmy jak posiadacze pojedynczych biletów.
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

kasiad
NH-Kreator

Na forum od:
4 mar 09, 9:42

Post 7 lis 11, 11:13

krzysiek.d77 napisał(a):A co z drukowaniem biletów, że pozwolę sobie ponowić pytanie ? :)

Na American Film Festival nie ma możliwości drukowania biletów w domu. Opłacone bilety można jedynie odbierać w wyznaczonych kasach kina Helios od 15 listopada, w godzinach 9:00 -21:00.

krzysiek.d77

Post 7 lis 11, 13:51

kasiad napisał(a):
krzysiek.d77 napisał(a):A co z drukowaniem biletów, że pozwolę sobie ponowić pytanie ? :)

Na American Film Festival nie ma możliwości drukowania biletów w domu. Opłacone bilety można jedynie odbierać w wyznaczonych kasach kina Helios od 15 listopada, w godzinach 9:00 -21:00.

Dziękuję za informację. Ale chyba nie jest żadnym problemem, że odbiorę bilety rano 16/11 bezpośrednio przed swoim pierwszym seansem na który zamówiłem i opłaciłem bilet.

fosforeski

Post 13 lis 11, 23:05

Dlaczego nigdzie nie ma informacji o sposobie rezerwacji biletów dla karnetowiczów?
Odbiera się wyłącznie osobiście? Z góry na cały festiwal czy na ten sam dzień czy na dzień do przodu?

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:

Post 13 lis 11, 23:49

fosforeski napisał(a):Dlaczego nigdzie nie ma informacji o sposobie rezerwacji biletów dla karnetowiczów?

fosforeski: informacje nt. odbioru wejściówek dostępne są na stronie AFF tutaj:
http://www.americanfilmfestival.pl/artykul.do?id=821
{punkty: od 3 do 9}

fosforeski napisał(a):Odbiera się wyłącznie osobiście? Z góry na cały festiwal czy na ten sam dzień czy na dzień do przodu?

Odbioru wejściówek (z zastrzeżeniem pkt. 4 regulaminu - link powyżej) dokonujesz od godziny 9.00 (w Heliosie) dnia poprzedzającego pokaz filmowy do godziny rozpoczęcia danego pokazu filmowego.

krzysiek.d77 napisał(a):Ale chyba nie jest żadnym problemem, że odbiorę bilety rano 16/11 bezpośrednio przed swoim pierwszym seansem na który zamówiłem i opłaciłem bilet.

krzysiek.d77: nie ma problemu. Bilety możesz odebrać od godz. 9:00 w kasach kina Helios (za okazaniem dowodu tożsamości).
{http://www.americanfilmfestival.pl/artykul.do?id=829 , punkt 11}

Szlomo

Post 14 lis 11, 10:58

Czy dobrze rozumiem, że karnetowicze (np. z karnetem 10+) muszą stawić się codziennie o 9 rano i stać w kolejce po odbiór biletów na filmy dzień później?? Czy nie pomyślano, że część ludzi pracuje i nie ma fizycznej możliwości odebrania rano biletów? A po pracy zapewne pula będzie już wyczerpana.. tak to ma wyglądać?

wks

Na forum od:
1 lut 09, 16:38

Post 14 lis 11, 11:26

Szlomo napisał(a):Czy dobrze rozumiem, że karnetowicze (np. z karnetem 10+) muszą stawić się codziennie o 9 rano i stać w kolejce po odbiór biletów na filmy dzień później??

Karner 10+ obejmuje konkretne tytuły. Nie ma potrzeby codziennego wystawania w kolejkach. Karnet obejmujący cały festiwal wymaga odbioru biletów na zasadzie kto pierwszy ten lepsz. W zeszłym roku nie miałem żadnych problemów z dostaniem się na wybrane seanse. Obejrzałem wtedy 25 filmów, a pełna sala była chyba tylko na trzech projekcjach.

Szlomo

Post 14 lis 11, 12:03

Nie do końca rozumiem..
Mam karnet fizycznie w ręku (10+) - nie mam na nim jeszcze w żaden sposób zakodowanych biletów - kiedy więc mogę podejść do kina z listą 10 filmów, na które chcę odebrać bilety? Czy mogę to zrobić już jutro (a może dziś?), czy muszę codziennie z tym karnetem pojawiać się o 9 rano by wejściówki odebrać?

doktor pueblo

Na forum od:

Post 14 lis 11, 12:15

A to chyba jakaś nietypowa ścieżka - wygrałeś ten karnet w jakimś konkursie?

Szlomo

Post 14 lis 11, 12:26

Tak, w Gazecie Wyborczej, dlatego teraz nie wiem jak postępować i przyda mi się rozwiązanie tej "nietypowej ścieżki" :)

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 14 lis 11, 13:18

Przychodzisz z tym karnetem dowolnego dnia do kina i wymieniasz go sobie na 10 biletów na wybrane seanse, pod warunkiem, że są dostępne bilety. W tamtym roku realizowałem tak karnet wygrany w miesięczniku pseudoFILM.
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

Matete
NH-Kreator

Na forum od:
8 lis 11, 14:08

Post 14 lis 11, 13:34

Nie ma możliwości żeby miał Pan fizycznie w ręku karnet (10+). Prawdopodobnie dostał Pan voucher, który upoważnia Pana do odbioru w kasach kina Helios 10 bezpłatnych biletów na wybrane filmy. Kasjer wyda Panu karnet (10+) i bilety na filmy. Jeżeli jakieś filmy będą już niedostępne, kasjer zaproponuje Panu inne. Przy okazaniu biletu na dany film zawsze trzeba mieć przy sobie karnet.
Data odbioru vouchera jest umieszczona na nim i wtedy proszę się zgłosić - najwcześniejszy odbiór voucherów jest od 15listopada.

Szlomo

Post 14 lis 11, 15:27

Dziękuję za odpowiedź - teraz już chyba wszystko jasne, jutro idę odebrać wszystkie bilety - mam nadzieję, że pula jeszcze nie jest wyczerpana :)

Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 15 lis 11, 9:37

Czy zniżki na bilety na co najmniej 5, 10 filmów obowiązują tylko, jeśli te 5 (albo więcej) biletów zamawia się za jednym zamachem, czy także wtedy, jeśli do już zamówionych (i opłaconych) biletów dokupuje się kolejne? Jeśli to drugie, to jak uzyskać tę zniżkę (kiedy usiłuję zapłacić, strona chce ode mnie 17PLN/bilet).

Z góry dziękuję za odpowiedź.

R. Gutek

Post 15 lis 11, 13:26

Grzes: tak, bilety nalezy zakupić za jednym zamachem.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

Grzes

Na forum od:

Post 15 lis 11, 14:29

Szkoda. Stracę 1 złoty, chyba tego nie przeżyję ;)

Jan

Post 15 lis 11, 15:08

Witam, odebrałem dziś swoje bilety, niestety jak się dziś dowiedziałem... popełniłem także ogromny błąd:
- złożyłem drugie zamówienie na 9 biletów, które niezwłocznie oplaciłem, podałem jednak dane innej osoby, mojej narzeczonej, która zrobiła mi psikusa i wyjechała na 3 dni. Nie zależy mi na karnecie 5+, ani na znizkach, chciałbym zwyczajnie odebrać bilety za które zapłaciłem. Niestety mimo 20 minut spędzonych przy kasie nie udało się znaleźć racjonalnego (żadnego) rozwiązania. Rozumiem, ze czas pogodzić się ze stratą kilkudzisięciu zł?

alima

Post 16 lis 11, 7:48

Szkoda, że nie było wydzielonej kasy tylko do odbioru biletów zamówionych w internecie. Nie trwało by to tak długo.

Grzes

Na forum od:

Post 16 lis 11, 12:10

No niestety, to, co się działo wczoraj wieczorem pod kasami, to była porażka. Ja w kolejce stałem pół godziny, niektórzy dłużej. Na koniec wydzielono jedną kasę dla odbierających wejściówki zamówione przez internet, tak jakby te osoby nie przyszły na seans o 20 albo 20:15, jak inni. W dodatku to sugeruje, że to oni kolejki spowalniali, a to nieprawda. Najbardziej (i to zdecydowanie najbardziej) spowalniali mędrcy, którzy dopiero po podejściu do kasy zastanawiali się, na co chcą pójść (niestety byli tacy). Ja bym na przyszłość sugerował wydzielać takich do innej kolejki, a nie większość, która dawno wybrała swoje filmy i wcale nie zajmuje wiele więcej czasu niż kupujący pojedyncze wejściówki "na teraz".

michuk

Na forum od:
30 lip 06, 0:25

Post 16 lis 11, 15:05

Pół godziny? Toż to tyle co nic! Dwugodzinne kolejki na Vardę czy Almodovara na ENH 2010, to było dopiero coś! :)

Grzes

Na forum od:

Post 16 lis 11, 20:02

Ja też je pamiętam (w sumie pamiętam wiele innych kolejek na NH, np. po karnety na pierwszych Cieszynach (też kilkugodzinne)). Nie podobał mi się osobliwy sposób ich rozładowania.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 16 lis 11, 21:22

bardzo prosimy obsługę kas, wydających bezpłatne wejściówki karnetowiczom, o to, żeby pracowała w pełnym składzie od godz. 9.00 (a nie 9.30 jak dzisiaj)

bardzo prosimy karnetowiczów, odbierających bezpłatne wejściówki, o to, żeby przy kasie mieli już wybrane tytuły filmów, na które chcą je odebrać

wdzięczni

doktor pueblo

Na forum od:

Post 17 lis 11, 0:20

Najdziwniejsza rzecz dot. funkcjonowania kas jaką dziś słyszałem. Znajomi chcieli dziś kupić bilety na Happiness na 21 i powiedziano im, że biletów już nie ma. Na szczęście akurat ktoś odwołał rezerwację i im sprzedano. Po czym okazało się, że sala nr 9 była prawie cała pusta (może 1/3 sali była zajęta, ale to bardzo optymistyczny szacunek). Dziwne..

miecznik

Na forum od:

Post 17 lis 11, 20:02

aszeffel napisał(a):bardzo prosimy obsługę kas, wydających bezpłatne wejściówki karnetowiczom, o to, żeby pracowała w pełnym składzie od godz. 9.00 (a nie 9.30 jak dzisiaj)

bardzo prosimy karnetowiczów, odbierających bezpłatne wejściówki, o to, żeby przy kasie mieli już wybrane tytuły filmów, na które chcą je odebrać

wdzięczni

Wcale nie trzeba odbierać wejściówek z karnetów już o 9:00 rano. W środę czekałem przed pierwszym seansem może z 10-15 minut i nie doczekałem się, godzina rozpoczęcia filmu już mnie wołała. Odebrałem przed drugim seansem i na wszystko co chciałem były miejsca. Oczywiście kolejek po pierwszym seansie już nie ma. Obsługa w kasie ziewa z nudów przez cały dzień. Ostra robota jest tylko od 9:00 do 10:15.

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 17 lis 11, 23:56

Bardzo prosimy o rozpoczęcie działaności o godzinie 9:00 tak żeby jeszcze odsapnąć przed seansem....

miecznik

Na forum od:

Post 18 lis 11, 10:07

Dziś przyszedłem o 10:00, poczekałem mniej niż 5 minut i dostałem na wszystko co chciałem na sobotę, łącznie z "Restless". Jakby taki luzik był na NH :zadowolony:

wks

Na forum od:

Post 18 lis 11, 14:50

Najgorętsza atmosfera przy odbiorze wejściówek jest między 9 a 10h. W tym czasie kasy kina są otwarte, lecz jeszcze nie ma chętnych do kupna biletów. Czy możliwe byłoby wspomaganie z ich strony?

R. Gutek

Post 18 lis 11, 15:49

wks: nie jest to możliwe, gdyż system sprzedaży i system wydawania bezpłatnych wejściowek nie są ze sobą połączone. Powodem nie sa tylko wzgledy programowe czy logistyczne, ale też np. fiskalne. W przyszłym roku na AFF będziemy używali systemu rezerwacji znanego z NH.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

wks

Na forum od:

Post 19 lis 11, 18:05

Jeszcze jedno pytanie z zupełnie innej beczki: czy pokaz filmów nagrodzonych może zacząć się dopiero po zakończonej projekcji "Damsels ..." z godziny 19 (czy uczestnicząc w ceremoni zamknięcia mam szanse obejrzeć filom nagrodzony)???

Następna strona

Powrót do I kowbojki mogą marzyć