Papierowe serce, reż. Nick Jasenovec

Filmy 1. AFF - wypowiedz się! Program Festiwalu. Imprezy towarzyszące.
miecznik

Na forum od:
10 mar 08, 13:41

Post 21 paź 10, 8:24

Prosty, zwykły film, ale właśnie w tej prostocie zachwycający. Pogodny, wesoły, zabawny! Po filmach, gdzie chce się nas na siłę przestraszyć i rozwalać nasz światopogląd do góry nogami, jest to miły relaks filmowy. A śmiech naszej głównej bohaterki-azjatki rozbrajający ... I ta piosenka z tym "Uuuu! Jesteś moim Bozym Narodzeniem, jesteś moją choinką" wspaniała do spiewania przy goleniu ...

I do tego te animacje tekturowe. Niby takie dziecinne, ależ ileż tytułowego serca papierowego w to włożono.

m4ro

Na forum od:
27 lip 10, 0:33

Post 27 paź 10, 0:59

Spodziewałem się czegoś innego... Dla mnie ten film był trochę za bardzo... hmm.. dziecinny?
Ogólnie pomysł na film jest ok, gorzej z wykonaniem. Może jakby był dokumentalny, a nie fabularny.
Nie wiem na ile te wywiady (rozmowy) z "zakochanymi" były prawdziwe, ale i tak film był za bardzo sztuczny...

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 28 paź 10, 16:35

Ja również wyszedłem z seansu niesamowicie zadowolony. Pomysł wydaje się niewykonalny, ale w rezultacie otrzymujemy wiele definicji miłości "na przykładach" ;). Tekturowe animacje są niesamowicie przemyślane i dowcipne, jeden z największych pozytywnych aspektów filmu (ostatnia scena kapitalna). Prawdziwości rozmów nie jesteśmy w stanie nijak sprawdzić, ale może to i lepiej ;).
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 3 lut 11, 23:11

Filmować każdy może, trochę lepiej lub trochę... do bani. Sorry Thane, respect.
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

Powrót do 1. AFF - Moje własne Idaho