Odbiór wejściówek

Wrażenia pofestiwalowe. Sprawy organizacyjne.
miecznik

Na forum od:
10 mar 08, 13:41

Post 19 paź 10, 14:43

Tłumów wielkich o 15:00 19.10.2010 nie było, jak już to raczej mały tłumek (tak na oko 40-50 osób). Karnet odebrałem jako jeden z pierwszych i wejściówki jako 4 osoba. Osoby przede mną były zdecydowane na co chcą iść, wybierały przeważnie po 1-2 filmach, ale i tak wydaje mi się, że klikanie przez kasjera trwało trochę długo. Czy będzie więcej kas na odbiór wejściówek? Bo tylko 2 kasy - jedna dla prasy i gości oraz druga dla uczestników zwykłych to zdecydowanie za mało.

Chyba, że ten mały tłumek to wszyscy karnetowicze, więc będzie bardzo kameralnie - na wszystko co się chce, będzie się mogło dostać - nawet na jedyny seans "Scotta Pilgrima". A czy ktoś wie dlaczego "Scott Pilgrim vs. świat" ma tylko jeden seans, a taki "Morderca we mnie" ma ich aż trzy? Czy organizatorzy mają pozwolenie na wyświetlenie "Scotta" tylko dla ok. 400 osób?

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 19 paź 10, 16:45

miecznik:
- kasjerzy muszą się "dotrzeć" i mam nadzieję, że drukowanie wejściówek będzie trwało jeszcze krócej,
- są cztery kasy wydające wejściówki: trzy dla posidaczy karnetów i jedna dla mediów i gości
- łączna liczba: karnetów, akredycji dla mediów i gości oraz akredytacji dla wolontariuszy stanowi około połowy tych z festiwalu ENH
- otrzymaliśmy zgodę tylko na jeden pokaz "Scotta Pilgrima"

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

natala

Na forum od:
16 lis 05, 21:32

Post 19 paź 10, 17:28

A tak z ciekawości..Dlaczego zrezygnowano z systemu rezerwacji internetowej i dla odmiany mamy odbiór wejściówek?
Rezerwacja internetowa podczas ENH przebiegała dość sprawnie.Można było zarezerwować seans z domu lub nawet z telefonu.
Byłam dzisiaj po karnet ok 15.15..Po wejściówki stałam ok 30min w kolejce...Zapewne od jutra będzie o wiele więcej osób także przewiduję jeszcze dłuższe kolejki..Zdecydowanie bardziej wolałabym w tym czasie popijać kawę lub pochłaniać obiad także w przyszłości mówię NIE odbiorowi wejściówek.

ayya

Na forum od:
27 lip 09, 10:52

Post 19 paź 10, 17:58

Nie ma internetowej rezerwacji, bo chyba organizatorzy już tłumaczyli, że na razie to zbyt kosztowne rozwiązanie.
Kasjerzy dzisiaj byli strasznie wolni, ale mam nadzieję, że się dotrą.

I super, że na DJ Spooky dla karnetowiczów wejściówki są free!

adaszku

Na forum od:
17 gru 09, 0:09

Post 19 paź 10, 19:03

uuuu.... ale żena...
odebrałem dziś w kasie 22 bilety zakupione wcześniej przej internet, które kosztowały mnie ponad trzy stówki i nawet smyczy nie dostałem :(((
że o jakiejś koszulce nie wspomnę ;-)
hmm...
nawet takiej plastikowej wejściówki 20+ nie dali łobuzy...

:(

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 19 paź 10, 20:10

natala napisał(a):A tak z ciekawości..Dlaczego zrezygnowano z systemu rezerwacji internetowej i dla odmiany mamy odbiór wejściówek?

http://forum.mlodehoryzonty.pl/viewtopic ... ght=#31265
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

wks

Na forum od:
1 lut 09, 16:38

Post 20 paź 10, 6:52

Jedna drobna uwaga - wchodząc do Heliosa pierwszym wejściem od strony Rynku można łatwo przeoczyć punkt wydawania karnetów i niepotrzebnie ustawić się w kolejce po odbiór wejściówek. Konieczne lepsze oznakowanie, przynajmniej do czasu odebrania karnetów przez uczestników.

malenaa

Post 20 paź 10, 9:10

wydaje mi się, że karnet powinieneś dostać - przy wejściu na salę kinową z biletami, na których jest napisane 10+ lub 20+ sprawdzane są czasami karnety :-/ ja tak miałam zawsze na Erze.
wydaje mi się, że ktoś coś przeoczył i raczej będziesz musiał się przejść raz jeszcze po karnet (i smycz :))
rzeczywiście wczoraj większość kasjerów zachowywała się jak by byli odrobinkę za mało przygotowani. musiałam przypominać o karnecie 10+ dla siebie, bo Pan po wydrukowaniu mi biletów chciał przyjmować kolejną osobą z kolejki. mam nadzieję, że się to wszystko rozkręci.
pozdrawiam i do zobaczenia już dzisiaj :)

adaszku napisał(a):uuuu.... ale żena...
odebrałem dziś w kasie 22 bilety zakupione wcześniej przej internet, które kosztowały mnie ponad trzy stówki i nawet smyczy nie dostałem :(((
że o jakiejś koszulce nie wspomnę ;-)
hmm...
nawet takiej plastikowej wejściówki 20+ nie dali łobuzy...

:(

miecznik

Na forum od:

Post 20 paź 10, 16:46

Roman Gutek napisał(a):miecznik:
- kasjerzy muszą się "dotrzeć" i mam nadzieję, że drukowanie wejściówek będzie trwało jeszcze krócej,
- są cztery kasy wydające wejściówki: trzy dla posidaczy karnetów i jedna dla mediów i gości

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

20.10.2010

Dziś było już znacznie lepiej. Przyszedłem do Heliosa o 9:05 i znowu była grupka 50 osób. Więcej kas było otwartych i kasjerzy lepiej już radzili sobie z programem (a może program zaczął działać lepiej?). W kolejce spędziłem 10 minut, a więc nie jest tak źle. Inni karnetowicze, którzy przyjechali dopiero dziś też byli w szoku. Na wszystko co chcieli, dostali wejściówki.
Na razie jestem po 3 seansach i sale zapełnione są do 40%. Na Soderberghu było tylko ok. 45 osób, a sala liczy aż 400 osób.

A! Nie spóźniajcie się na film, bo reklam mało! I więcej braw na napisach końcowych poproszę. Nawet jeżeli film nam się nie podobał, aż tak bardzo, to w ten sposób oddajemy hołd ich twórcom. A jeżeli tym bardziej się podobał, to klaszczemy głośno i radośnie!

Dziękuję za szatnię! Dobry pomysł. Nie trzeba upychać ciepłej kurtki na kolanach lub pod fotelem kinowym.

ayya

Na forum od:

Post 20 paź 10, 23:14

Szatnia - wspaniały pomysł.

Ilość osób - ciekawe, jak w sumie ocenią festiwal organizatorzy. Z jednej strony na tych seansach do 16 mało ludzi, z drugiej po południu w kinie robiło się dużo gęściej, na oficjalnym otwarciu na Spookym pełna sala.

Co do kas, to ja nie mam szczęścia ewidentnie, bo dzisiaj znowu obsługiwała mnie osoba, która nie umiała tego zrobić, ale koleżanka obok była tak miła, że zrealizowała moje zamówienie, nim kolega się nauczy. Ale fakt - szło szybciej niż wczoraj.

miecznik

Na forum od:

Post 21 paź 10, 8:29

2. Dzień Festiwalu

Idzie coraz lepiej! Przyszedłem dziś o 9:15 i czekałem tylko minutę! Przed kasami było po 1-2 osoby.

Ależ już słychać głosy, że AFF zakończy się na jednorazowej edycji ...
Może trzeba by było uderzyć z grubej rury i zaprosić George'a Lucasa i zrobić przegląd wszystkich jego filmów, łącznie z tymi, które produkował. Wtedy to STARWARSomani waliliby drzwiami i oknami. No, może jeżeli nie George Lucas, to chociaż Mark Hamill lub Carrie Fisher.

ayya

Na forum od:

Post 21 paź 10, 8:36

miecznik napisał(a):Ależ już słychać głosy, że AFF zakończy się na jednorazowej edycji ...

Oby nie. Zresztą wczoraj na otwarciu raczej optymistycznie się wypowiadano w kontekście 2. edycji. Wiadomo, że początki zawsze są trudniejsze, pewnie tutaj tym bardziej, kiedy porównuje się AFF do wakacyjnego ENH, gdzie ludzie walą drzwiami i oknami, ale chyba 10 lat temu tak nie było.

maro

Post 22 paź 10, 7:09

A zdarzyło się komuś że nie dostał wejściówki z powodu braku miejsc? Jeśli tak to o której to było godzinie? Pytam, bo nie wiem czy jest sens przyjeżdżać codziennie na 9, żeby odebrać wejściówki na drugi dzień, skoro i tak sale nie są zapełnione (a może to ja takie filmy wybieram). Z drugiej strony nie wybaczyłbym sobie jakbym przyszedł godzinę później i nie dostał wejściówki na wybrany film;)

miecznik

Na forum od:

Post 22 paź 10, 7:48

maro napisał(a):A zdarzyło się komuś że nie dostał wejściówki z powodu braku miejsc? Jeśli tak to o której to było godzinie? Pytam, bo nie wiem czy jest sens przyjeżdżać codziennie na 9, żeby odebrać wejściówki na drugi dzień, skoro i tak sale nie są zapełnione (a może to ja takie filmy wybieram).

Jedyny tłum ludzi jaki widziałem do tej pory, to był na "Aż po grób" Helios 9 19:15. Ale było jeszcze ok. 5% miejsc wolnych. Na "Cieniach" Cassavetessa (temat główny festiwalu) Helios 1 12:45 było raptem 60-70 osób (a sala liczy 500 osób). Widać wyraźnie, że organizatorzy przeliczyli się w swoich kalkulacjach.

miecznik

Na forum od:

Post 22 paź 10, 7:54

ayya napisał(a):
miecznik napisał(a):Ależ już słychać głosy, że AFF zakończy się na jednorazowej edycji ...

Oby nie. Zresztą wczoraj na otwarciu raczej optymistycznie się wypowiadano w kontekście 2. edycji.

Na otwarciu imprezy przy blasku flashy, nie robi się od razu stypy.

Jeżeli jest obecnie kryzys i trzeba zaciskać pasa, to może połącyć AFF z ENH?Moja propozycja: Pierwsze pięć dni to impreza AFF, a kolejne 6 dni to ENH. Publiczność spoza Wrocławia byłaby zadowolona, że nie musi 2 x więcej na dojazd wydawać. I nie trzeba kombinować z urlopami w dwóch różnych terminach.

wks

Na forum od:
1 lut 09, 16:38

Post 22 paź 10, 8:52

Po co skracać ENH do 6 dni?

Querelle

Na forum od:
24 gru 04, 4:26

Post 22 paź 10, 12:07

Miecznik, Ty żartujesz, tak? Błagam Cię, napisz, że tak.

Powrót do 1. AFF - Nieustające wakacje