Program 11.MFF NH dostępny!

Przed 11. NH. Zapowiedzi programowe. Wasze propozycje.
Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 1 lip 11, 11:08

Dziś (pt, 1 lipca) punktualnie o godz. 12:00 na stronie http://www.nowehoryzonty.pl opublikowaliśmy pełen program 11. edycji Międzynarodowego Festiwalu Filmowego Nowe Horyzonty wraz z kalendarzem wszystkich projekcji. Dostępne są opisy filmów, ich zwiastuny, strony oficjalne oraz materiały dodatkowe.

Tradycyjnie za pomocą systemu metek można rozpocząć przygotowywanie własnego planu filmowego.

Obrazek
Terroryści, Thunska Pansittivorakul (Międzynarodowy Konkurs Nowe Horyzonty)

Obrazek
Arirang, reż. reż. Kim Ki-Duk (Międzynarodowy Konkurs Filmy o Sztuce)

Obrazek
Walk Away Renée, reż. Jonathan Caouette (Dokumenty, eseje)

Obrazek
Spadek, reż. Anja Breien (Hommage: Anja Breien)

Festiwal uroczyście otworzy nagrodzony Złotym Niedźwiedziem na MFF w Berlinie irańskie Rozstanie Asghara Farhadiego, twórcy Co wiesz o Elly?. Drugim filmem otwarcia będzie najnowszy film tureckiego reżysera, Nuri Bilge Ceylana - Pewnego razu w Anatolii (MFF Cannes 2011 - Grand Prix Jury), którego wszystkie poprzednie filmy gościły na naszym Festiwalu.
Skóra, w której żyję Pedro Almodovara uroczyście zakończy 11. MFF Nowe Horyzonty.

Sprzedaż on-line biletów filmowych rozpocznie się 8 lipca o godz. 12:00.
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 1 lip 11, 11:21

No to zaczynamy :).
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 1 lip 11, 11:24

Powodzenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 1 lip 11, 12:02

No to JEDZIEMY Z KOKSEM!!!

Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 1 lip 11, 13:15

Przyznam, że po pobieżnym przejrzeniu programu widzę sporo filmów szczególnie przeze mnie oczekiwanych, na czele z Rowem Wang Binga, Niebiańską hostorią Zeze Takahisy i Code Blue Urszuli Antoniak (właściwie najbardziej brakuje mi nowej Naomi Kawase i Ciemnej nocy z Rotterdamu, ale może to uda się nadrobić na Pięciu smakach (i może dojadą w tym roku do Wrocławia)), a wśród tych, o których jeszcze nie słyszałem, sporo wygląda interesująco. Zapowiada nam się świetny festiwal!

Grzes

Na forum od:

Post 1 lip 11, 13:31

Jeszcze takie pytanie: Czy wiadomo z wyprzedzeniem, z jakiego nośnika będą pokazywane filmy z sekcji Sezon 2010/2011? Chodzi mi konkretnie o Kła Lanthimosa, który w dystrybucji jest tylko w jednej kopii 35mm (reszta to kopie cyfrowe), i do Wrocławia (przed festiwalem) ona nie trafi, a chciałbym go obejrzeć w możliwie najlepszych warunkach (bo to jeden z tych kilku filmów w dystrybucji, na których mi najbardziej zależy).

ayya

Na forum od:
27 lip 09, 10:52

Post 1 lip 11, 14:16

Program jest świetny! Ułożyłam już pierwszą wersję swojego rozkładu jazdy i nie mam żadnych, istotnych punktów zapalnych, a nawet mam spore pole manewru. Jestem taka szczęśliwa:)

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 1 lip 11, 14:18

Ja z rozkładem jazdy poczekam do momentu uruchomienia sprzedaży biletów. Nie chciałbym tak jak w ubiegłym roku wykonywać tej pracy dwa razy po potencjalnym wyczyszczeniu kalendarium z metek :wink:

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 1 lip 11, 15:24

grzes: Kieł będzie pokazywany z kopii 35 mm. Jakość pokazów jest dla mnie bardzo ważna. Filmy pokazujemy z nośników na jakich powstały. W ostatnich latach bardzo wzrosla liczba festiwali i ich terminy nakladają się na siebie i czas na przeslanie kopii z jednego festiwalu na drugi jest coraz krótszy. Zdarza się, że nimo naszych ogromnych starań kopie nie docierają do nas na czas. Kopie też giną w czasie transportu lub są przetrzymywane przez urzędy celne. Aby ratować pokaz, zmuszeni jesteśmy w ostatniej chwili zastępować kopie 35 mm innymi nosnikami. W ubiegłym roku kopia filmu Valhalla Rising utknęła w którymś z krajów na cle i otrzymaliśmy średniej jakości nośnik cyfrowy.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:
29 gru 04, 18:36

Post 1 lip 11, 18:16

Jarosz napisał(a):Ja z rozkładem jazdy poczekam do momentu uruchomienia sprzedaży biletów. Nie chciałbym tak jak w ubiegłym roku wykonywać tej pracy dwa razy po potencjalnym wyczyszczeniu kalendarium z metek :wink:

To się absolutnie nie powtórzy! Sprzedaż biletów jest już przygotowana, obecnie ją testujemy, by 8 lipca uruchomić parę nowych możliwości (np. drukowanie biletów w domu!). Możesz spokojnie metkować.

Querelle

Na forum od:
24 gru 04, 4:26

Post 1 lip 11, 19:36

Mnóstwo mam w tym roku filmów koniecznych, ale najbardziej czekam na: węgierskiego Grabarza Sandora Kardosa (pisał o nim Pan Roman w tym temacie >), AUN – początek i koniec wszech rzeczy Edgara Honetschlägera, dwa filmy Isaaca Juliena z Trzeciego Oka (autora rewelacyjnego Dereka z 8.NH oraz Looking for Langston), Poza szatanem Bruno Dumonta, Lato Goliata Peredy, Terrorystów Thunska Pansittivorakula, Brak Stefano Odoardiego... Głównie Konkurs NH, Filmy o Sztuce, Trzecie Oko... Ciekaw jestem retrospektyw Anji Breien i Wernera Nekesa. Zapowiada się kolejna wspaniała edycja!

hekuba

Na forum od:
9 sty 11, 22:21

Post 1 lip 11, 20:56

czy jest mozliwosc by kolo opisow filmow dodac rozpiske z jakiego nosnika sa planowane projekcje?
po ostatnich roznych festiwalach coraz mniej chetnie ogladam projekcje z bety, czy dvd. cyfra jeszcze ujdzie, ale tasma i tak wygrywa zawsze (mimo rys i wszelkich innych takich)

marco

Na forum od:
19 paź 09, 22:50

Post 1 lip 11, 22:22

O jakość pokazów jestem raczej spokojny - z moich doświadczeń wynika, że na Festiwalu NH zupełnie incydentalnie zdarzają się problemy z zapewnieniem właściwych standardów projekcji. Tegoroczny program jest moim zdaniem urozmaicony i każdy znajdzie z pewnością wiele interesujących tytułów. W mojej ocenie np. program Panoramy jest chyba najciekawszy od kilku lat. Cieszy mnie też, że z wyjątkiem bodajże "Róży" i "Wymyku" do konkursu nowych filmów polskich trafiły prawie wszystkie wyróżniające się nowe rodzime obrazy. Ja bardziej obawiam się ewentualnych problemów z rezerwacją miejsc w przypadku niektórych tytułów. Bo o ile niektóre tytuły będą pokazywane trzykrotnie w największych salach w Heliosie, to sporo bardzo ciekawych obrazów będzie wyświetlana tylko dwa razy w stosunkowo niewielkich salach na ok. 200 miejsc. A pamiętajmy, że w tym roku nie będzie seansów w Capitolu, Warszawie, Lalce. Dochodzą dwie, ale stosunkowo małe sale w Multikinie Arkady o łącznej pojemności ok. 400 miejsc.
Dlatego byłbym wdzięczny za informację, czy podobnie jak w latach ubiegłych dla posiadaczy karnetów przewidzianych jest 2/3 miejsc na poszczególnych salach kinowych oraz czy w sytuacji w której np. pierwsze seanse niektórych filmów wzbudzą rekordowe zainteresowanie widzów rozważana będzie zamiana sal przy drugiej i ostatniej emisji danego tytułu?
marco

A*

Na forum od:
29 sty 05, 15:55

Post 2 lip 11, 12:32

Program stworzony jakby dla mnie; są prawie wszystkie filmy, na które czekałam (oprócz 'Oslo, August 31st', ale to nic, myślę że niejeden film mi to wynagrodzi a może gdzieś jeszcze z Joachimem Trierem uda nam się spotkać). Są też te, które potrzebuje nadrobić bo przez ostatni rok były poza moim geograficznym zasięgiem i - wreszcie - są te, o których nie słyszałam wcale, z przyjemnością więc dam im się kupić lub rozczarować. Bardzo potrzebuje tegorocznego Festiwalu, a że zapowiada się znakomicie, to z tym większą niecierpliwością czekam na 11 dni w ciemnościach.
"Sceny filmowe, które przeszły do historii mojej wrażliwości. Codzienność i niecodzienność odbita w kadrach filmowych. I nieustająca świadomość, że oglądanie i pisanie o filmach to szaleństwo,które należy popełnić,żeby zrozumieć do końca"/A.Filipiak

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:

Post 2 lip 11, 13:25

hekuba napisał(a):czy jest mozliwosc by kolo opisow filmow dodac rozpiske z jakiego nosnika sa planowane projekcje?
po ostatnich roznych festiwalach coraz mniej chetnie ogladam projekcje z bety, czy dvd. cyfra jeszcze ujdzie, ale tasma i tak wygrywa zawsze (mimo rys i wszelkich innych takich)

To bardzo dobry pomysł! W tym roku pewnie się nie uda (choć zobaczę co da się zrobić), natomiast w przyszłym postaramy się taką informację publikować.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 2 lip 11, 14:24

hekuba: filmy pokazujemy z oryginalnych nośników, to znaczy z takich na jakich powstały. Sporadycznie zdarza się, że jestesmy zmuszeni do zmiany nośnika. To sa jednak sporadyczne sytuacje.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 2 lip 11, 14:55

Kategorycznie sprzeciwiam się takiemu traktowaniu widza! ŻĄDAM MNIEJ FILMÓW! Jak ja to wszystko ułożę, tyle ciekawych rzeczy... ;)
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

Melomanka

Na forum od:
26 lip 10, 15:35

Post 2 lip 11, 22:56

I znów czytając opisy filmów na stronie NH zastanawiam się, czy to one są przesadnie wydumane, czy tylko ja nie ogarniam ich głębi ;-)

Siena

Na forum od:
18 mar 08, 15:55

Post 2 lip 11, 23:20

Czy i kiedy można się spodziewać programu jako dodatku do wrocławskiej edycji Gazety Wyborczej?

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 2 lip 11, 23:43

Melomanka: zapraszam Cię do pisania tekstów o filmach prezentowanych na festiwalu. Możesz także pisać w codziennej gazecie festiwalowej.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 2 lip 11, 23:48

Siena: tak, w piątek, 15 lipca we wrocławskiej Gazecie Wyborczej.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

Melomanka

Na forum od:

Post 3 lip 11, 4:14

Nie chcę udawać jakiejś znawczyni kinematografii, wierzę, że autorzy tych opisów nimi są i te ich teksty są mądre, odkrywcze etc. Wolę filmy z kin studyjnych od tych z multipleksów, oglądam z zainteresowaniem wiele filmów, które znajomi uważają za nudne, ale nie znam się na historii sztuki filmowej, wszystkich gatunkach, związanej z nimi terminologii. No i kiedy chcę się zapoznać z tak obszernym programem festiwalu, to przy kolejnym opisie w stylu "Jest to nowatorska próba połączenia konwencji ... i ..., z jednocześnie mistrzowsko wplecionymi elementami ... zaczerpniętymi z nurtu ..., kontrastująca z ... " myślę sobie "Dobra, to o czym w końcu jest ten film?"

Mrozikos667

Na forum od:

Post 3 lip 11, 12:34

No, program ułożony, pierwszy raz robiłem to przed festiwalem, ale że w zeszłym roku byłem odrobinę mniej zadowolony, to stwierdziłem, że można coś zmienić. Widzę, że z Querelle'em możemy niemal pod rękę chodzić ;)

PS. Ktoś wie, czy "Daas" będzie w kinach?
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

paulina

Post 3 lip 11, 13:24

@ Melomanka

Witam! Teksty o filmach NH są zwykle - choć nie zawsze - próbą jakiejś analizy filmoznawczej. Jest to właśnie odpowiedź filmoznawcy czy krytyka filmowego na pytanie "o czym ten film jest" i "jaki ten film jest". Staramy się nie zamieszczać zwykłych streszczeń, choć często w opis wpleciona jest krótka charakterystyka fabuły. W wyrobieniu sobie własnej opinii powinny też pomagać dołączone przy każdym filmie zwiastuny i strony oficjalne. No i oczywiście - pójście na seans :)
pozdrawiam!

okon

Na forum od:
31 sty 05, 22:00

Post 3 lip 11, 17:15

7 tytułów z canneńskiego konkursu. Ciekawie zapowiadające się sekcje Filmów o sztuce i Trzeciego oka - rzeczy, których gdzie indziej raczej się nie obejrzy. "Hors Satan". Jest dobrze. Czasem trudno coś wybrać na seans o 22, konkurs też jakby mniej przykuwający uwagę niż zeszłoroczny. Można by ponarzekać, czego brakuje - Zwiagincew, Dardenne'owie... Ale i tak - jest dobrze.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 3 lip 11, 20:23

okon: zapewniam Cię, że konkurs jest bardziej różnorodny i ciekawszy niż zeszłoroczny. Jestem pewny, że po obejrzeniu filmów zmienisz opinię.
Nowy film Zwiagincew nie jest, niestety, dobry i dlatego nie ma go na festiwalu. Film Braci Dardenne ma polskiego dystrybutora i będzie w kinach.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

okon

Na forum od:
31 sty 05, 22:00

Post 3 lip 11, 20:55

Dziękuję za odpowiedź, panie Romanie.

Oczywiście to tylko wrażenie i nie mam zamiaru rezygnować z konkursu.

Zaskoczyła mnie ta opinia o Zwiagincewie, zwłaszcza że "Elena" - w przeciwieństwie do "Wygnania" - miała chyba dobrą prasę.

nanae

Na forum od:
26 mar 10, 14:38

Post 4 lip 11, 9:24

Mam pytanie techniczne. Nie mogę wydrukować programu/kalendarium. Robię niby wszystko co trzeba po kolei (ustawienie strony, kolory i tło), a drukuje się sama ramka z wyszczególnionymi salami i godzinami projekcji. Filmów w środku brak. Próbowałam na dwóch komputerach i wychodzi tak samo. W zeszłym roku nie było z tym problemu. Nie mogę też pobrać programu w PDF. Czy to ja coś źle robię czy to jakiś błąd na stronie? Proszę o podpowiedź :)

Melomanka

Na forum od:

Post 4 lip 11, 9:30

Uff, udało mi się przekopać przez cały program, choć z moim ślimaczym Internetem i wieszającym się komputerem była to trudna próba cierpliwości ;-) Niestety finansowo muszę się bardzo ograniczać, bez żalu odpuszczę wilgotnych kochanków, wagonowego prześladowcę robiącego inspekcję bielizny czy wdowę z wielkimi bolącymi cyckami, czyli filmy różowe, dumanie nas sensem życia lub jego beznadzieją tudzież nad wygasającym uczuciem w związku, wszystkie artystyczne wizje bez konkretnej fabuły, westerny, kino radzieckie i filmy, które spodziewam się szybko zobaczyć w telewizji ("Lincz", "Sala samobójców"). Zostaje kilka filmów z festiwalu w Gdyni, dokumenty, filmy o wielokulturowości i emigrantach, chciałabym wreszcie poznać dorobek słynnego Munka, z filmów Anji Breien zainteresowały mnie chyba wszystkie oprócz trylogii o żonach, koniec końców zostaje za dużo tego dobrego, zdecydowanie za dużo. Dobrze chociaż, że kilka z nich jest na Rynku ;-)

Do jednego muszę się przyczepić - dlaczego tytuły filmów radzieckich i nazwiska aktorów mają taki koszmarny zapis typu "Shamshiyev", przecież nasz alfabet pozwala przerobić cyrylicę na zapis łatwy do przeczytania - Fiodor Bondarczuk zamiast Fyodor Bondarchuk, Chadżadurdy Narlijew zamiast Khodzhadurdy Narliev, Nieulowimyje mstitieli zamiast Neulovimye mstiteli, Siergiej Kamarow zamiast Sergey Komorov, , Siedźmaja pulia zamiast Sedmaya pulya itd.

paulina

Post 4 lip 11, 10:29

@ Melomanka

Witam! Zapis nazwisk w sekcji "Czerwone westerny" został podyktowany zunifikowaną stopką anglosaską, która przy każdym filmie idzie w katalogu. Jako że katalog musi być dwujęzyczny, a stopka przy filmie powinna być jedna [i nie za długa], taki zapis stosujemy od lat. Jest to też pójście na rękę gościom zagranicznym festiwalu. Na stronie katalogowej nie zmieściłby się zapis: tytuł polski / tytuł oryginalny w grafii polskiej / tytuł oryginalny w grafii anglosaskiej / tytuł angielski. A przy reżyserze i każdym członku ekipy filmowej - 2 wersje zapisu imion i nazwisk. Strona www zaś jest kompatybilna z katalogiem. Być może warto się zastanowić, czy rzeczywiście w przyszłym roku na stronie www nie zrobić 2 stopek - w wersji polskiej - z pisownią polską nazwisk, w wersji angielskiej - z pisownią anglosaską. Ale na pewno w katalogu festiwalowym jest to niemożliwe do zrealizowania, gdyż po prostu się to nie zmieści na stronie. pozdrawiam!

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 4 lip 11, 12:44

Zaktualizowany zwiastun filmu Brak (Mancanza, reż. Stefano Odoardi) pokazywany razem z Tunnelvision:

:arrow: Brak (Lack / Mancanza)

Świeżutki trailer opublikowany w sieci! Ładny, nieprawdaż?:) Jak dla mnie: zielona metka!!!

Przypomnę, że podczas 7. edycji NH w sekcji Panorama oglądaliśmy inny film Stefano Odoardiego (zrealizowany przed Tunnelvision): Biała ballada (Una ballata bianca, 2007).
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

Thane

Na forum od:

Post 4 lip 11, 17:38

Pewnie, że zielona, oglądam wszystko co wyszło spod ręki Odoardiego!

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 4 lip 11, 18:54

Czerwona! Nigdy więcej Odoardiego! :wink:

Melomanka

Na forum od:

Post 4 lip 11, 20:35

Czy można na stronie jakoś ustawić sobie wyświetlanie harmonogramu z wyróżnionymi tylko konkretnymi wybranymi seansami? Bo na razie widzę tylko program z zaznaczonym każdym seansem filmu, który zaznaczyłam na żółto lub zielono. Próbuję to jakoś ogarnąć i zrobić selekcję tych filmów, których nie da się z innymi pogodzić, to trochę jak rozwiązywanie tej zagadki "jeśli palacz Marlboro jest w domu zielonym lub białym, to pijący wodę może być w żółtym, czerwonym albo niebieskim..." ;)

EDIT: Już znalazłam wypełnienie konturów etykietki konkretnego seansu.

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:

Post 5 lip 11, 0:42

nanae napisał(a):Mam pytanie techniczne. Nie mogę wydrukować programu/kalendarium. Robię niby wszystko co trzeba po kolei (ustawienie strony, kolory i tło), a drukuje się sama ramka z wyszczególnionymi salami i godzinami projekcji. Filmów w środku brak. Próbowałam na dwóch komputerach i wychodzi tak samo. W zeszłym roku nie było z tym problemu. Nie mogę też pobrać programu w PDF. Czy to ja coś źle robię czy to jakiś błąd na stronie? Proszę o podpowiedź :)

Spróbuj teraz!

nanae

Na forum od:

Post 5 lip 11, 10:09

Niestety bez zmian (nie licząc tego, że zniknęła opcja pobrania PDF).

Gendo

Na forum od:
26 lip 09, 20:57

Post 5 lip 11, 10:31

Przy wydruku zmień ustawienia w opcjach drukarki. W którejś z zakładek powinnaś mieć możliwość zmiany czy druk ma być pionowo czy poziomo

nanae

Na forum od:

Post 5 lip 11, 15:10

Tak też zrobiłam, ale wciąż to samo (czyli nic) ;) Komuś się udało to wydrukować?

Gendo

Na forum od:
26 lip 09, 20:57

Post 5 lip 11, 21:24

Tak , dzisiaj wydrukowałem cały program.

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 6 lip 11, 8:05

Nie mogę zlokalizować w programie sekcji, która była zapowidana w programie polskiej prezydencji. Czy to będzie oddzielne wydarzenie ? Byłem przekonany, że to będzie sekcje na festiwalu...

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 6 lip 11, 9:12

to oddzielne wydarzenie, należące do programu Europejskiego Kongresu Kultury we Wrocławiu (8-11.09.2011)
szczegóły tu:
http://www.culturecongress.eu/event/funny_games_eu

nanae

Na forum od:

Post 7 lip 11, 10:26

Gendo napisał(a):Tak , dzisiaj wydrukowałem cały program.

Też już mam :) Wiem, w czym tkwił problem z wydrukiem. Mam nowszą przeglądarkę, a strona NH jest widocznie zaprojektowana dla starszych przeglądarek i stąd wszystko mi się rozjeżdżało i nie widać było filmów, bo są w formie kolorowych obrazków. Tak mniej więcej wyjaśnił to mój znajomy informatyk, a ja mu wierzę, skoro zadziałało :)

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:

Post 9 lip 11, 2:16

Problem był inny - był po prostu błąd i to nie działało na żadnej przeglądarce :-)
Poprawiliśmy go i dlatego już działa. Strona NH jest zaprojektowana dla wszelkich przeglądarek, łącznie z komórkami.

marco

Na forum od:
19 paź 09, 22:50

Post 12 lip 11, 9:53

Na Nowych Horyzontach nie byłem nigdy na seansie ponad czterogodzinnym, dlatego mam pytanie czy w trakcie filmu "Niebiańska opowieść" planowana jest krótka przerwa, czy też film będzie wyświetlany bez przerwy? Z góry dziękuję za odpowiedź.
marco

Thane

Na forum od:

Post 12 lip 11, 10:31

Mi się zdarzyło być na kilku podobnych czasowo filmach, nigdy nie było żadnych przerw (co zresztą mocno pochwalam).

Grzes

Na forum od:

Post 12 lip 11, 10:55

Potosi było grane z przerwą, ale poza tym też sobie takiego przypadku nie przypominam.

Mrozikos667

Na forum od:

Post 12 lip 11, 13:51

Kurczę, jedna by się przydała, mam problem, żeby spokojnie wysiedzieć ponad 2 godziny, a co dopiero prawie 5 ;)

Thane

Na forum od:

Post 14 lip 11, 10:16

Seblon napisał(a):Zaktualizowany zwiastun filmu Brak (Mancanza, reż. Stefano Odoardi) pokazywany razem z Tunnelvision:

:arrow: Brak (Lack / Mancanza)

Świeżutki trailer opublikowany w sieci! Ładny, nieprawdaż?:) Jak dla mnie: zielona metka!!!

Przypomnę, że podczas 7. edycji NH w sekcji Panorama oglądaliśmy inny film Stefano Odoardiego (zrealizowany przed Tunnelvision): Biała ballada (Una ballata bianca, 2007).

Dobra wiadomość dla wszystkich, którzy czekają na filmy Stefano Odoardiego (oraz na niego samego), reżyser będzie gościł na festiwalu! Z pewnością będzie go można spotkać w salach i na korytarzach kina Helios od 23 lipca, piękny Wrocław opuści 28. Zachęcam do udziału w spotkaniu :).

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 16 lip 11, 15:55

dokument o Warholu byl dlugi i z przerwa

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 16 lip 11, 16:58

I nota bene ten dokument o Warholu ogladalo sie wysmienicie...
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

Następna strona

Powrót do Gra wstępna