Program 11.MFF NH dostępny!

Przed 11. NH. Zapowiedzi programowe. Wasze propozycje.
Querelle

Na forum od:
24 gru 04, 4:26

Post 17 lip 11, 10:02

Thane: nie mogę się doczekać spotkania. Po Białej balladzie poprzeczka przy Mancanzie zawieszona jest bardzo wysoko.

julcia

Na forum od:
21 maja 10, 19:16

Post 17 lip 11, 11:06

w piątek, przy użyciu gazetowego wydania programu, ułożyłam sobie swój harmonogram. lista filmów, które "koniecznie muszę obejrzeć" jest znacznie obszerniejsza niż w zeszłym roku, czyli tym bardziej nie będzie się dało jej zrealizować...
najpierw myślałam, że po prostu miałam lepszy humor i podeszłam do wszystkiego zbyt afirmacyjnie. jednak patrząc na moje wybory, wychodzi na to, że im dłużej uczestniczę w NH mam naprawdę coraz szersze horyzonty! kiedyś np omijałam kino azjatyckie, ale dwa lata temu obejrzałam jeden film tamtejszej kinematografii - niestety już nie pamiętam tytułu, był dosyć brutalny - i od tej pory jest już bardzo niewiele tytułów, które odrzucam przy pierwszym czytaniu opisu... :)
a jeśli chodzi o same opisy właśnie - nie zgadzam się z Tobą, melomanko, żeby były zbyt wydumane - jedynie przy Nekesie było parę trudniejszych słów, ale tam też chyba inaczej nie można było tego napisać.
i jeszcze na koniec: kiedyś ktoś na forum zwrócił uwagę, iż jeden z polskich festiwali filmowych bardzo wiernie "inspiruje się" graficznym i strategicznym układem programu NH. nie dziwię się! ten układ jest najlepszy, z tych które widziałam - jasny, czytelny i nie do pobicia ;-)

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 17 lip 11, 11:34

Querelle: Zdaje się, że charakter najnowszego filmu nie odbiega znacznie od pełnometrażowego debiutu. Myślę, że się nie zawiedziemy :).
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 17 lip 11, 14:04

W Zakopanem, w malopolskim wyd. gazety nie było dodatku :?

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 17 lip 11, 14:24

No tak, bo jak co roku był to insert wyłącznie do "Gazety Wyborczej - Wrocław".

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 17 lip 11, 14:26

Dodatek będzie również dostępny we wszystkich obiektach podczas festiwalu.
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

eliska

Na forum od:

Post 17 lip 11, 14:58

..tylko, ze taki dodatek najlepiej smakuje przed festiwalem :)))) to jak zjesc cukierka przed obiadem
tak, mam swiadomosc, ze z Zakopanego byc moze tylko ja jezdzę :))))

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 17 lip 11, 15:08

eliska: program i kalendarz jest też na stronie w formacie pdf :)
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

eliska

Na forum od:

Post 17 lip 11, 15:46

alez ja wiem, bo juz/dopiero :) przerobilam cześć dni :), ale jak mi sie zepsul komputer , to nie bylo to dla mnie pocieszajace :))))...na szczescie cudowny serwis autoryzowany z Krakowa naprawil ...bo mialam równiez wizje wyjazdu bezkomputerowego

ta nowoczesnosc jest czasem naszym wrogiem a nie sprzymierzencem ;)

wks

Na forum od:
1 lut 09, 16:38

Post 18 lip 11, 15:31

Eliska - w zeszłym roku zamieściłem link do tej części dodatku, która zawiera opisy filmów. Jeśli to może w jakiś sposób pomóc osobom spoza Wrocławia, to jest to jakieś rozwiązanie na przyszłość.

Poprzednia strona

Powrót do Gra wstępna