Na przyszłość warto pomyśleć o tym by pielęgnować to co powoduje, że są ''nitki'',które łączą ,przyciągają, smaczki , o których się pamięta równolegle jak o filmach
i tak
- już kolejny rok nie ma telewizji festiwalowej ..a to jako dodatek po okreslonych seansach było smaczne i pokazywało z dystansu nas samych tym bardziej ,ze ci ,którzy robili tvf byli dowcipni i inteligentni ,zdystansowani w swoich pokazach
- na filmie All Tommorows organizatorzy przekazali część albo calosć uczestnikom festiwalu do zrobienia ...tu też można by się pokusić o wytypowanie grup festiwalowiczów ,by sami coś zrobili ..jestem przekonana ,ze byłby t o świeży oddech ,coś nowego ,ciekawego ..taką plażę można by przekazać ,bo w tym roku plaża była taka sobie ...największe rozczarowanie to brak smaków tureckich ,może muzyki w tle ....
-na forum Aszeffel narobiła ochoty

- razi mnie tez gazeta Nowe Horyzonty swoją szatą graficzną ,a już z samej nazwy powinna być wyjątkowo ciekawa plastycznie .przecież nie brak twórców na festiwalu
-w mediatece co roku brak płyt z muzyką festiwalową i filmową
-z plusów to fajny pomysł z collagem festiwalowym ,sporo ciekawych konkursów , duża ilość komputerów
ps nad tym co tu chciałam napisać długo się zastanawiałam czy w ogóle o tym wspominać ,ale ponieważ nie jestem jedyna stąd parę odczuć na nie ogólny temat . Nie jest tajemnicą ,że chodzę o kulach . Nie narzekam , korzystam z tego co mogę ,lub jeśli nie bardzo to zaciskam zęby i mogę ,lub rezygnuję. Pewne jednak sytuacje można rozwiązać . Helios toaleta na dole dla takich jak ja zawsze zamknięta ,zeby skorzystać musze szukac kogoś kto ma klucz ,więc zasuwam po schodach na górę. Jeśli mam czas ok ,jeśli nie mam ,to nawet korzystając z windy ,przy szczęściu ,ze nie trafią się chętni na półpiętra zdążę ,jesli się trafią ,to nie zbiegnę schodami ..więc spory stres..
co roku festiwal ma sponsora motoryzacyjnego ..nie wiem jak jeżdzą auta sponsora ,ale tez mogłoby być choć jedno jako przewoźnik do zadań specjalnych – prosze to odczytać jako sugestia ,nie pretensja -