Mondo Cane Mike Pattona

Miłe dodatki, imprezy towarzyszące.
Kostas Georgakopulos
NH-Kreator

Na forum od:
4 cze 09, 12:34

Post 21 kwi 10, 21:09

witam
Koncert Mika Pattona i projektu Mondo Cane oraz wcześniej ogłoszony przez nas spektakl Michela Van der AA "Księga Niepokoju", to zapowiedż częsci muzycznej na Era Nowe Horyzonty 2010.
Jak widać po tych pierwszych zapowiedziach będzie to bardzo różnorodne i eklektyczne zestawienie.
Wracając do MC , hmm ,właściwiei ten projekt mieliśmy już rok temu, ale z powodu wydłużonej trasy Faith No More został on przełożony. Pracowaliśmy nad sprowadzeniem tego projektu więc ponad dwa lata !!
Wrocławski, a jedyny w Polsce koncert Mondo Cane, to część trasy promującej pierwszą płytę tego projektu,a ukaże się ona już w maju tego roku , więc mamy bardzo "gorący " temat . Nowohoryzontowy koncert, to co rówież bardzo ważne dla samego Pattona , to pierwszy koncert na 10 koncertowej trasie zespołu.

Staramy się programować Muzykę stosując bardzo dla nas naturalną metodę wyboru artystów w jakiś sposób związanych z filmem, to bardzo różne i w różnym stopniu intensywności związki muzyki z filmem.
Killka z nich zobaczymy i usłyszymy w tym roku.
Mam nadzieję,że selekcja będzie dobra i da bardzo ciekawe efekty,
Na dzisiaj właściwie nie interesują nas klasyczne metody tj granie na żywo przez muzyków do filmu, choć zapewne i takie bedą się zdarzały w przyszłości .

Program muzyczny w klubie festiwalowym w Arsenale ogłosimy w maju.

To tyle , życzę osobiście bardzo wielu muzycznych wrażeń na
Era Nowe Horyzonty 2010

pozdrawiam serdecznie
KG

nat4horyzonty

Post 21 kwi 10, 21:40

Ja juz zakupilam bilety, to bedzie wspaniala noc !!

b.b.k.

Post 21 kwi 10, 23:57

Mike Patton... o tym marzyłem w najdzikszych snach ;) Fenomenalne dzięki!

I jedno pytanie - dla posiadaczy karnetów zniżka jest tylko na miejsca stojące, tak? A miejsca siedzące dla wszystkich kosztują 90 zł?

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 22 kwi 10, 0:05

b.b.k. - tak. Będzie duża scena i przestrzeń na Wyspie Słodowej jest spora. Siedzący na krzeslach nie zajmą calej przestrzeni i spokojnie będzie można ogladać Pattona z boków sceny. Podobnie było na koncercie Marianne Faithfull. Publiczność była zadowolona.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

b.b.k.

Post 22 kwi 10, 0:23

Dziękuję za błyskawiczną odpowiedź. Już zamówiłem 4 bilety na miejsca siedzące ;)

Pozdrawiam,
Kuba

tomek

Post 23 kwi 10, 11:11

Bilety na miejsca siedzące są już CAŁKIEM wyprzedane?
Czy można liczyć na to, że pojawi się jeszcze jakaś pula tych biletów??

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 23 kwi 10, 13:01

tomku: bilety na koncert Pattona sprzedają się świetnie. Liczba biletow na miejsca siedzące była ograniczona. Krzesła nie mogą zająć calej przestrzeni przed sceną. Być może po bardzo dokładnym wyliczeniu powierzchni jaką zajmą krzesła, pojawi się jeszcze jakaś mała pula biletów na miejsca siedzące. Będziemy Was informować.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek
(szef festiwalu)

gohu

Post 23 kwi 10, 15:00

orientuje się ktoś, jak wygląda sprawa z aparatami na terenie koncertu? zabronione? ograniczone?

kamo

Post 23 kwi 10, 16:06

kurcze, dzis probowalem kupic bilet na siedzace miejsce, ale niestety sie spoznilem.

mam nadzieje, ze zostanie rzucona do sprzedazy kolejna pula biletów, trzymam za słowo panie Romanie :)

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 23 kwi 10, 18:21

OSOBIŚCIE uważam, iż osoba, która jako pierwsza informowała na tym forum o możliwości występu Mondo Cane, powinna otrzymać specjalny, DARMOWY bilet. Ale to pewnie tylko moja opinia :-)

blabla

Post 24 kwi 10, 13:16

to jak tam ? kiedy mnie wiecej mozemy sie spodziewac info o tym czy zostanie wypuszczona dodatkowa pula miejsc siedzacych czy jednak nie ?

pzdr

mEwa

Post 26 kwi 10, 8:05

Czy bilety siedzące na Mondo Cane są numerowane ? Czy będzie bieg z przeszkodami ?

Tak mam bilety i już czekam na TO. Dzięki że to zorganizowaliście!!

pozdrawiam

Mr.Bungle

Post 26 kwi 10, 14:59

Miejsca nie są numerowane....

fantomas

Post 3 maja 10, 15:58

Pytania do p.Romana:

1. jaka będzie - orientacyjnie - odległość od pierwszego rzędu "stojacego" do sceny? Mam na myśli jakość odbioru wizualno-dźwiękowego
2. może to zabrzmi nieco zabawnie - czy koncert odbędzie się w hali? (nie jestem z Wrocka)
3. czy i gdzie będzie można uzyskać jakieś informacje organizacyjno-techniczne

Będę wdzięczny za szybka odpowiedź.

Pozdrawiam

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 3 maja 10, 16:03

fantomas napisał(a):Pytania do p.Romana:

1. jaka będzie - orientacyjnie - odległość od pierwszego rzędu "stojacego" do sceny? Mam na myśli jakość odbioru wizualno-dźwiękowego
2. może to zabrzmi nieco zabawnie - czy koncert odbędzie się w hali? (nie jestem z Wrocka)
3. czy i gdzie będzie można uzyskać jakieś informacje organizacyjno-techniczne

Będę wdzięczny za szybka odpowiedź.

Pozdrawiam

Ja mogę odpowiedzieć na pytanie drugie. Koncert odbędzie się na Wyspie Słodowej, na powietrzu :). Wpisz w google i zobaczysz zdjęcia sceny ;).
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 23 maja 10, 19:14

Hm... Przeczytałem właśnie recenzję płyty Mondo Cane i nagle się zainteresowałem... tylko się zastanawiam czy to będzie ta sama muzyka, bo coś czytałem o orkiestrze... Ale skoro Mike śpiewa włoskie przeboje i jednego z moich faworytów Freda Buscalione to ja się chyba nawet wybiorę... Ostatni raz na koncercie muzyki popularnej byłem w połowie lat 90. To byłby mój drugi koncert.

okon

Na forum od:
31 sty 05, 22:00

Post 23 maja 10, 19:21

tangerine napisał(a):Hm... Przeczytałem właśnie recenzję płyty Mondo Cane i nagle się zainteresowałem... tylko się zastanawiam czy to będzie ta sama muzyka, bo coś czytałem o orkiestrze... Ale skoro Mike śpiewa włoskie przeboje i jednego z moich faworytów Freda Buscalione to ja się chyba nawet wybiorę... Ostatni raz na koncercie muzyki popularnej byłem w połowie lat 90. To byłby mój drugi koncert.

Będzie mniejszy skład, bardziej kameralnie, bez całej orkiestry. Z tego, co wiem.

cze67

Na forum od:

Post 23 maja 10, 19:23

A ja słyszałem jak Kostas w Trójce mówił o kilkudziesięcioosobowej orkiestrze.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 24 maja 10, 10:17

w środę 26 maja po g. 19 w radiowej Trójce, w programie alternatywnym Agnieszki Szydłowskiej prezentacja projektu Mondo Cane

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 24 maja 10, 17:26

fajnie,ze ta informacja Aszeffel ...zapamiętam

cze67

Na forum od:

Post 24 maja 10, 18:29

Ja tam już teraz słyszę w Trójce Mondo Cane:-)

eliska

Na forum od:

Post 24 maja 10, 18:33

jak to?

cze67

Na forum od:

Post 24 maja 10, 18:43

Normalnie, włączam Trójkę, a tam Mondo Cane. No to cóż było robić - posłuchałem.

eliska

Na forum od:

Post 24 maja 10, 18:48

:)))) wzruszasz mnie Cze ,normalnie mnie wzruszasz ;) ...choć się zastanawiam czy nie powinnam napisać-rozbrajasz ,ale to chyba brzmi niejednoznacznie :)

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 24 maja 10, 19:41

El, to Ty jesteś uzbrojona?

eliska

Na forum od:

Post 24 maja 10, 19:45

tak :) ,na wszelki wypadek

darek

Post 18 cze 10, 13:30

Jak wygląda sprawa z aparatami foto? Czy są jakieś ograniczenia?

eliska

Na forum od:

Post 18 cze 10, 14:25

do tej pory nie bylo :)

Mr.Bungle

Post 16 lip 10, 15:19

Do koncertu pozostało jeszcze klika dni:)

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 18 lip 10, 12:46

jak wchodzić na Wyspę Słodową
Załączniki
slodowa.png

Aneta

Post 19 lip 10, 7:45

A od której można wchodzić? Wie ktoś? :)

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 19 lip 10, 8:06

Wieść niesie, że już od 19 :).
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 19 lip 10, 11:22

Czuję się trochę zrobiony w balona przez organizatorów. Bilety na miejsca siedzące były wyprzedane, więc kupiłem na stojące, a tymczasem hokus pokus i znowu są bilety na miejsca siedzące. A czekać aż się pojawią nie mogłem, bo dostałem ponaglenie od organizatorów, żebym wykupił rezerwację na stojące, bo rzekomo bilety bardzo szybko się wyprzedawały. Ech...
I do not care to belong to a club that accepts people like me as members.

cze67

Na forum od:

Post 23 lip 10, 8:28

Przezajebisty koncert. Dzisiaj od rana podśpiewuję Deep Deep Down. :-)

kosaciec

Na forum od:
23 lip 10, 11:23

Post 23 lip 10, 12:05

Mike Patton we Wrocławiu dał naprawdę świetny koncert. Widać klasę muzyka. Więcej takich koncertów we Wrocławiu poproszę!. Nie tylko na Erze Nowe Horyzonty.

A teraz przyszedł czas na filmy, co by tu zobaczyć ...

eliska

Na forum od:

Post 23 lip 10, 15:04

a ja urlo negro czy jakoś :)))..

fantomas

Post 23 lip 10, 20:36

a ja Wam coś napiszę, tyle, że jutro ... i nie będzie słodko ...

fantomas

Post 24 lip 10, 21:18

słowo się rzekło ...
o koncercie nie będę pisał, kto był - widział i słyszał, kto nie był - niech żałuje ;)
organizacja
plusy :
1. nagłośnienie
2. miejsce koncertu
minusy (i tych niestety znacznie więcej) :
1. miejsca siedzace
nie dam wiary, że w ciagu zalewdwie 2-3 dni (a taka była informacja we wszelkich mediach) wyprzedane zostały wszystkie bilety na miejsca siedziace. Komu pytam ? 85% (a przygladałem się dokładnie !) ludzi ogladajacych (tak, tylko to robili) koncert nie miało za bardzo pojęcia kogo ogladaja (słuchaja?). Stawiam tezę, że tym osobom bilety podano "na tacy", a nie nabyli oni ich w te kilkanaście godzin po ogłoszeniu wystepu Mike'a. Niestety, ale prawdziwi fani twórczości mistrza zostali wyru..ani w d..ę. Pytam organizatórów (hehe) - te 15 zł różnicy to miały sprawić wrażenie mniejszego zła dla "stojacych"? Ja osobiście za zajęcie miejsca w w którymś z kilku pierwszych rzędów zapłaciłbym i 300 złotych (polskich zreszta). Kpina, po prostu kpina z prawdziwych fanów Patton'a. I pisze to oczywiście w jak najbardziej swoim imieniu, aczkolwiek spore grono prawdziwych fanów, które towarzyszyło mi, wyrażało podobna opinie. Żal Panowie organizatorzy, ŻAL!!!
2. No nie uwierzę w to, że Panowie organizatorzy nie wiedzeli jaka będzie konfiguracja ustawień na scenie. Postawienie barierek okalajacych miejsca siedziace sugerowała miejsce Patton'a na szpicy sceny, tymczasem - było tak jak było, i my (stojacy najbliżej tuż za bariera) widzieliśmy "klimatyczny" - Panie Gutek/Kostas - zad operatora kamery !!! Wystarczyło delikatnie pomyśleć i ustawić poprzeczne barierki tak, aby najbliżej jej stojacy mogli widzieć pełna scenę, a nie tylko jej skrawki.
BRAWO!!!
3. Panie Kostas - jaka komunikacja przed koncertem - taki koncert. Nie raczył Pan odpowiedzieć przez blisko 3 m-ce na mojego jednego prostego mail'a, ano właśnie dotyczacego także organizacji - dzięki.
epiolog : Panowie "organizatorzy", na przyszłość postarajcie się o większy wysiłek i odrobinę lepszej pracy, która umożliwi tym, którzy "daja" Wam na chleb, być zadowolonym ze spektaklu, na który przemierzyli setki km. W krajach ościennych takie sytuacje jak 22072010 na słodowej nie maja miejsca - uwierzcie. Wszystko jest dopięte i pełne informacji tygodnie przed wydzarzeniem.
To tyle i za delikatnie, ale ...
amen

Kot w butach

Post 25 lip 10, 1:18

Zgadzam sie z powyzsyzm komentarzem, nie wiem, czy to nie bedzie troche smieszne ;), ale wkleje wypowiedz obcokrajowca, moze organizator wezmie to sobie do serca.

The Poland show was really good, but would have been much better if only I had a seat ticket! but when I bought the ticket it was on the day they got on sale or just the day after and it said seats were already sold out which was odd and I spoke to a few other people who said the same thing happened to them. The organisers obviously wanted to sell the standing tickets first or something, I didn’t understand it as two people I met bought their seats about a month after tickets went on sale.

czyli wszyscy sie zgadzaja co do jednego: niezrozumialy sposob sprzedazy biletow siedzacych. No i oczywiscie przez rozstawienie trudno bylo cos zobaczyc

mielczarski

Na forum od:
24 lip 10, 14:38

Post 26 lip 10, 12:12

To to fakt zawalenie lekkie
::: Kino wypełnia nasz świat, jednak tylko takie które coś sobą niesie :::

b.b.k.

Post 31 lip 10, 0:03

Cudowny koncert. Dziękuję!!!

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 8 sie 10, 18:50

Koncert muzycznie był wspaniały i za to pokłony do ziemi, ale podobnie jak kilku przedmówców nie mogę niczego dobrego powiedzieć o organizacji. Jako nabywca biletu na miejsce stojące, bo innych nie było w momencie kupowania, miałem do wyboru widzieć (skrawek sceny dosłaniany plecami kamerzysty albo telebim, ale to tak jakby oglądać występ w telewizji) albo słyszeć. Wybrałem opcję nr 2, niemniej uważam, że przepłaciłem. To samo miałbym, gdybym stał po drugiej stronie Odry, tyle że za darmo. Kto wymyślił takie ustawienie widowni, że tylko krzesełkowicze mogli coś zobaczyć? Byłem na Wyspie na iluś tam koncertach i NIGDY za plecami siedzącej widowni nie budowano piętrowych rusztowań zasłaniających stojącym. Nie było tak nawet na nowohoryzontowym koncercie Marianne Faithfull kilka lat temu! Nikt mi nie wmówi, że akustycy musieli siedzieć na drugim piętrze.

Gość

Post 2 gru 10, 3:17

Jakiś czas temu było na forum vidoe z koncertu Mondo Cane takie fragmanty i krótki wywiad z Pattonem czy mógłby mi to ktoś nzalezc czy poprostu to video zostało już usunięte z tej strony:(?

Powrót do 10. - Po tamtej stronie chmur