Beautiful Darling

Filmy 10. ENH - wypowiedz się!
michuk

Na forum od:
30 lip 06, 0:25

Post 26 lip 10, 11:48

Świetnie zrealizowany, wzruszający dokument o pięknej Darling. Mnóstwo footage, dzięki któremu udało się oddać zarówno klimat Factory jak i zwykłych imprez i wydarzeń z czasu krótkiej sławy Candy.

Zdecydowanie warto.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 26 lip 10, 15:40

za dużo gadających głów, które ciągną tę wzruszającą przecież historię ku znanemu schematowi biograficznemu

Below_Normal

Na forum od:
24 lip 10, 15:49

Post 27 lip 10, 0:29

Według mnie słaby i opiewający dokument z doskonałym materiałem, który można było lepiej wykorzystać.

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 27 lip 10, 7:45

Twórcy dokumentów najczęściej mają ten sam pomysł na opowiedzenie o tworcach- czy ważnych zjawiskach ..to mnie drażni w dokumentach o zespołach..wyjątek tu na festiwalu All Tommorows i Themersonowie..wielkie brawa dla obojga reżyserów,podobnie w Heimie rok temu . i Tak jak w Basquiacie wybaczyłam tą manierę ze względu na większe zainteresowanie postacią ,tak w Beautul Darling podobnie wybaczam..ale mnie to denerwuje.

szelmek

Na forum od:
22 lip 06, 21:05

Post 27 lip 10, 9:16

Mi gadajace glowy nie przeszkadzaly, bylo to dla mnie w dobrych proporcjach z pozostalymi zdjeciami. Zaluje teraz, ze nie spytalem rezysera czemu nie wspomnial w filmie o tym, ze ostatnie zdjecie Candy posluzylo jako okladka Antony And The Johnsons (I am a  bird now) bo mysle, ze jest to jeszcze wieksze echo po jej zyciu niz piosenka Lou Reed (przepraszam jesli zle napisalem nazwe). 

Gość

Post 30 lip 10, 9:41

Szanowni Państwo, jaki jest tytuł filmu, w którym częścią opowieści są psy? Uzyskałam czątkowe informacje z Trójki-polskiego radia. Teraz poszukuję tytułu tego filmu.
Będę wdzięczna za odpowiedź.
Pozdrawiam serdecznie!

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 30 lip 10, 10:08

Mój pies Tulip.

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 30 lip 10, 21:31

Szalony pies Morgan?
MK

artuś

Post 30 lip 10, 23:04

fascynująca postać, dobre materiały, sam film przeciętny, dobrze nakręcony, ale bez rewelacji, bo candy zasługuje na coś więcej niż wdzięczną ekranizację wikinotki ze sporymi walorami edukacyjnymi;). transpłciowość, tożsamość, samotność, sztuka, aktorstwo - tematy zaledwie zasygnalizowane, a szkoda.

Powrót do 10. - Każdy ma swoje kino