Valhalla Rising

Filmy 10. ENH - wypowiedz się!
Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 30 lip 10, 7:56

Błe.

Teraz, co by tu więcej powiedzieć? ;) Może zacznę od tego, że nie wiem, kto zajmuje się obsługą projektora w Capitolu, ale do jasnej cholery - jak można puścić film tak, że wygląda jak nakręcony komórką i odtwarzany z CD?! Przecież w takiej jakości nie da się oglądać!

A sam film to też cienizna - połowę czasu wypełniają ujęcia w zwolnionym tempie, można dostać szału. Poza tym bohaterowie tak sobie spacerują bez ładu i składu i jakoś nie do końca wiadomo, o co im chodzi. Pewnie sporo było tam symboli z nordyckiej mitologii, co utrudnia zrozumienie. Jednak kiedyś tam czytałem trochę tych mitów, i wcale a wcale mi tu nie pomogły.

Być może, gdyby jakość była normalna, odebrałbym "Valhallę" trochę inaczej, ale na ten moment to chyba najgorszy film festiwalu.

monnick

Na forum od:
26 lip 09, 14:38

Post 30 lip 10, 15:02

mocny film- surowy, brutalny, piękny. nie trzeba znać nordyckiej mitologii by zrozumieć...archetypy, symbole są uniwersalne i czytelne.

uuuu

Post 30 lip 10, 20:20

bez wątpienia są uniwersalne i czytelne, ale nie zmiena to faktu, że reżyser "chciał, ale jakoś mu nie wyszło" w mojej opini film słaby

Ojciec Dyrektor

Na forum od:
31 lip 06, 21:57

Post 3 sie 10, 0:00

Chcę to obejrzeć:)

Powrót do 10. - Każdy ma swoje kino