Mark

Filmy 10. ENH - wypowiedz się!
cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 24 lip 10, 11:01

Znakomity, poruszający, intymny portret niezwykle pozytywnego człowieka. Dzięki za ten film. Szkoda, że na seansie było tylko kilkanaście osób.

monnick

Na forum od:
26 lip 09, 14:38

Post 25 lip 10, 0:44

też polecam. genialny, poetycki kolaż obrazów, wypowiedzi pełne refleksji, emocji, dramatyzmu . i świetna muzyka -np. ne me quitte pas po czesku... ja nie mogłam sie powstrzymać od płaczu. dodam tylko, że byłam na dokumencie o sławnym Basquiacie dziś - szablonowy, bez pomysłu, krzykliwy film. "Mark", niby o zwykłym człowieku, a zostawia "mark" (ślad z ang.)

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 25 lip 10, 11:29

Tak, to fajna gra słów (wykorzystana zresztą przez reżysera). Facet, o którego istnieniu nie miałem pojęcia, stał się dzięki temu filmowi bardzo mi bliski.

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 25 lip 10, 15:49

Współspaczki nie zakochały się w tym filmie, i mimo, że tematyka chyba nieco inna, to twierdzą, że w nich nadal siedzi "Chrigu"
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 27 lip 10, 22:40

nie pomyślałam o Chrigu podczas oglądania ..to inna opowieść
w Chrigu bliscy razem przeżywali z bohaterem jego odchodzenie /to też niezwykły film/

tu ''przeżywamy ''życie ..i odejście jest inne
ale to faktycznie sztuka opowiedzieć o niby zwykłym, który był niezwykłym ...a przez film staje się bliskim...

TrebreH

Na forum od:
31 lip 09, 9:27

Post 28 lip 10, 8:05

Jeśli chodzi o Chrigu - to chyba tylko formalne podobieństwo jest. Temat faktycznie z gruntu inny i bohater też zupełnie inny. Bardzo dobry film!
równy samemu sobie / pilnujący swych granic

Powrót do 10. - Każdy ma swoje kino