Mój Marlon i Brando

Filmy 10. ENH - wypowiedz się!
waszkas

Na forum od:
15 lip 10, 17:13

Post 30 lip 10, 20:36

Ciekwa historia. kiepskie wykonanie, głowna bohaterka nieprzekonująca, Jakoś nie mogłem uwierzyć w tę ich wielka miłość. Rozczarowanie
"Jest duża różnica między robieniem czegoś dobrze a robieniem czegoś naprawdę twórczo"

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 31 lip 10, 0:01

Bohaterka nieprzekonująca? Eee, weź się jeszcze raz zastanów :D Jak dla mnie, wdzięczny, uroczy film o konkretnej dziewczynie, która wie, czego chce, i będzie do tego dążyć. Jej miłość wydała mi się jak najbardziej szczera, a przy tym fajnie, że film nie popadał w ckliwy melodramatyzm, wykorzystując wiele momentów komediowych. Bohaterka, mimo że poświęca wszystko i jedzie przez pół świata, nie wydała mi się równie żałosna, jak np. bohater "Miłości w czasach zarazy" czy Demirkubuzowego "Przeznaczenia" - a to coś celnie skomentuje, a to rzuci zdrowym "fuckiem", ale przede wszystkim jest operatywna i skuteczna. [SPOILER] Szkoda tylko smutnego zakończenia, ale że film nie był ckliwy, to i końcówka nie mogła być cukierkowa. [/SPOILER]

Ogółem żadne wielkie kino, ale bardzo przyjemny seans.
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

megi

Post 1 sie 10, 22:24

mnie niestety bohaterka też nie przekonała, być może samą siebie jest najtrudniej zagrać.

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 3 sie 10, 12:05

mnie się podobał ...bohaterka bardziej przekonująca niż bohater, mimo, że się starał...ta miłość mimo środków wyrazu słodkich,zabawnych ..nie cukierkowa....

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 11 sie 10, 7:51

Jak najbardziej na plus. Eliska słusznie zauważyła, że bohaterka bardziej przekonuje niż bohater, ale i tak można spokojnie dać wiarę ich wielkiemu uczuciu. Ogląda się to po prostu przyjemnie, z chęcią bym nawet do niego powrócił.
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

Powrót do 10. - Każdy ma swoje kino