Głosowanie SMS

Przestrzeń miasta - przestrzeń festiwalu. Bilety, karnety i inne sprawy.
miecznik

Na forum od:
10 mar 08, 13:41

Post 25 lip 10, 14:22

Dylemat producenta i twórcy: "Ile należy zakupić starterów SIM, aby mój film wygrał?"

Czy ktoś z Was już głosował? Ja głosowałem i dostałem potwierdzenie, że oddałem głos tylko przy pierwszym filmie. Przy pozostałych już nie. Czy to znaczy, że mogę ocenić tylko jeden tytuł?

Dziękuję organizatorom za możliwość bezpłatnego głosowania. Ale nadal można oceniać filmy bez ich fizycznego oglądania ...
Ostatnio edytowano 26 lip 10, 8:37 przez miecznik, łącznie edytowano 1 raz

doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 25 lip 10, 15:31

Ja mam tak samo, też po pierwszym głosie było potwierdzenie, a potem już nie.

Jeszcze jedno pytanie do organizatorów - czy w czasie losowania nagród będziecie uwzględniali, ile filmów dana osoba oceniła, czy też wystarczy raz zagłosować i ma się taką samą szansę jak inni? Pytanie to jest istotne w kontekście pytania miecznika. Bo jeżeli oddanie większej liczby głosów zwiększałoby szanse na nagrodę, to sporo osób może pooddawać głosy na wszystko (mimo że na tym nie byli). Nic ich to przecież nie kosztuje...
I do not care to belong to a club that accepts people like me as members.

julcia

Na forum od:
21 maja 10, 19:16

Post 29 lip 10, 19:36

przyznam, że od kiedy postanowiłam zgłębić ten temat, tylko się rozczarowałam. na ulotce jest napisane, że regulamin głosowania, a tego regulaminu nie można znaleźć. więc nie wiadomo, czy wszystkie smsmy biorą udział w losowaniu nagród, ani jakie są te nagrody, ani do której godziny 1. sierpnia można głosować.

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 29 lip 10, 20:13

ja mam problem techniczny, mam karte astera i nie wiem czemu kiedy wysylam smsa nie pojawia sie moj numer telefonu, tylko informacja, ze jest to numer prywatny. nie bylam pewna, czy w takim razie moje liosy beda wazne bo teoretycznie nie wiadomo, czy sa to glosy wysylane z tego samego telefonu czy z róznych). w takim razie oprócz kodu i oceny, dopisalam w nawiasie mój numer.
czy to bedzie jakis problem?
MK

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 30 lip 10, 0:01

Ja to w ogóle wróciłbym do systemu karteczkowego. No, chyba że na każdym konkursowym seansie podawano by unikalny kod tylko dla tej jednej projekcji. Chodzi o to, by nie zaszła sytuacja, że ktoś "dla rozrywki" zagłosuje tu i tam, wpływając tym samym na wynik głosowania. Skoro plebiscyt ma odzwierciedlać gusta publiczności, to trzeba zrobić coś, by głosowali tylko ci, co rzeczywiście widzieli.
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

MK

Na forum od:

Post 30 lip 10, 0:27

w tym systemie mozna glosowac na wszystkie konkursy
karteczki byly najlepszym rozwiazaniem
MK

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 30 lip 10, 0:48

Ale logistycznie i kosztowo karteczki męczyły organizatorów. Poza tym, zauważyliście na ulotce błąd przy kodzie filmu "Podróżuje bo muszę...", jest XX zamiast moim zdaniem AH.
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

MK

Na forum od:

Post 30 lip 10, 0:53

no tak jest
sa tez karteczki, na których nie ma kodów do wszystkich konkursów. te na blyszczacym papierze maja kody do konkursu o sztuce, a te na matowym w ogóle go pominely
MK

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 30 lip 10, 0:54

No proszę, bo myślałem, że na filmy o sztuce nie głosujemy jednak...
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

MK

Na forum od:

Post 30 lip 10, 1:10

jednak glosujemy, kody zaczynaja sie na B
MK

AK

Na forum od:
1 mar 05, 21:01

Post 31 lip 10, 2:00

Myślę, że jeszcze lepszym sposobem głosowania byłby zintegrowany z systemem
rezerwacji. Można by było głosować tylko na to, na czym się było, a obliczenia byłyby natychmiastowe.

Jedyny problem w takim przypadku to włączenie do systemu wchodzących na bilety - musieliby mieć swoje loginy i trzeba by rejestrować, na co kupili bilety.

wks

Na forum od:
1 lut 09, 16:38

Post 31 lip 10, 11:45

Kolejny kolaps systemu: wielokrotne próby oddania głosu w godzinach, w których nie powinno być przeciążenia, zakończone komunikatami o nieprawidłowej (mimo identyczności z instrukcją) treści sms.

miecznik

Na forum od:
10 mar 08, 13:41

Post 31 lip 10, 13:07

wks napisał(a):Kolejny kolaps systemu: wielokrotne próby oddania głosu w godzinach, w których nie powinno być przeciążenia, zakończone komunikatami o nieprawidłowej (mimo identyczności z instrukcją) treści sms.

Mam tak samo. Zdaje się, że głosowanie już się zakończyło. Kto jeszcze nie wysłał smsa, stracił swój głos wyborczy. Teraz trwa wielkie liczenie. W kinie polskim wygra "Made In Poland", "Oaza", "MC - człowiek z winylu", a w kinie nowohoryzontowym "Trash Humpers" lub "Paszcza wilka" (choć tu moim faworytem jest "Le Quattro Volte").

KR

Post 31 lip 10, 13:18

A czy wie ktoś jaka jest skala ocen? Bo przy informacji o głosowaniu nie jest to podane. 1-10 czy 1-6? I czy 6 to najwyższa ocena a 1 najniższa?

Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 31 lip 10, 13:40

1-6, 6 najwyższa, i jak najbardziej jest to podane, na ulotkach rozdawanych w Heliosie i w regulaminie plebiscytu na www.

nedaa

Post 1 sie 10, 1:36

miecznik napisał(a):Mam tak samo. Zdaje się, że głosowanie już się zakończyło. Kto jeszcze nie wysłał smsa, stracił swój głos wyborczy. Teraz trwa wielkie liczenie. W kinie polskim wygra "Made In Poland", "Oaza", "MC - człowiek z winylu", a w kinie nowohoryzontowym "Trash Humpers" lub "Paszcza wilka" (choć tu moim faworytem jest "Le Quattro Volte").

Przecież miało być do 1 sierpnia, więc nie zakończyło. Wściekłam się na brak możliwości zagłosowania.

Perf

Na forum od:
23 mar 10, 4:14

Post 1 sie 10, 18:17

nedaa napisał(a):Przecież miało być do 1 sierpnia, więc nie zakończyło. Wściekłam się na brak możliwości zagłosowania.

Nie pamiętam, jak stało w ulotce (już wyrzuciłem), ale w regulaminie jest, że głosowanie tylko do soboty:
http://www.enh.pl/artykul.do?id=634

Przy okazji - czy ogłoszenie wyników ma być na zamknięciu festiwalu? Jakoś nie mogłem znaleźć informacji w tej sprawie.

[edit]
o, właśnie się zjawiły :)

Neda

Na forum od:
18 gru 09, 0:57

Post 2 sie 10, 15:40

rzeczywiście, w regulaminie jest do soboty
W takim razie gratuluję temu kto redagował ulotkę, na której pisało, że głosowanie kończy się 1 sierpnia!

AK

Na forum od:
1 mar 05, 21:01

Post 4 sie 10, 18:11

Z tego, co pamiętam ja już w sobotę dostawałem komunikat o błędzie.

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 4 sie 10, 18:26

Tak, w sobotę nie dało się już, niestety, głosować.

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 9 sie 10, 17:25

Powtórzę to co mówią inni. Głosowanie sms'em to nieporozumienie ponieważ można oddać głos na film, którego się nie widziało. Otrzymałem potwierdzenie tylko raz podczas całego festiwalu, mimo, że wysyłałem wiadomości wielokrotnie. System z kartkami był najlepszy, bo najbardziej wiarygodny. Jedyny plus głosowania przez telefon jest taki, że każe się nam za to płacić.
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

Perf

Na forum od:

Post 9 sie 10, 18:00

Thane napisał(a):Otrzymałem potwierdzenie tylko raz podczas całego festiwalu, mimo, że wysyłałem wiadomości wielokrotnie.

To akurat było jasno określone w regulaminie:

Regulamin napisał(a):punkt. 4. 1. Po przesłaniu pierwszego SMS-a z oddanym głosem Uczestnik otrzyma SMS zawierający potwierdzenie oddanego głosu

Przynajmniej wiadomo, że (z jakiegoś powodu) tak sobie to od początku wymyślili, a nie było to jakieś niedociągnięcie techniczne.

[edit]

Przy okazji: Czy były gdzieś jakieś dokładne wyniki głosowania widzów? O ile pamiętam, w poprzednich latach była pełna lista filmów - który film na którym miejscu i z jaką średnią.
Ostatnio edytowano 9 sie 10, 18:07 przez Perf, łącznie edytowano 2 razy

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 9 sie 10, 18:05

Nie wiedziałem o tym bo i regulaminu nie czytałem uważnie. Niemniej takie rozwiązanie jest dość dziwne, bo dlaczego tylko przy pierwszym głosie?

Edit:

Póki co nic o tym nie wiem, może za jakiś czas takowe zostaną opublikowane.
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

Perf

Na forum od:

Post 9 sie 10, 18:09

Może z myślą o tych, którzy nie oceniają na bieżąco, tylko siadają i jednego dnia hurtem wysyłają wszystkie oceny?

Powrót do 10. - Czas, który pozostał