Pytanie o wejściówki na zakonczenie (i nie tylko?)

Przestrzeń miasta - przestrzeń festiwalu. Bilety, karnety i inne sprawy.
Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 3 lip 10, 23:20

No właśnie, pomóżcie mi proszę, bo mnie przyćmiło i nie pamiętam czy wejściówkę należy odbierać tylko gdy chce się iść na zamknięcie, czy też na każdy seans filmu Coppoli niezależnie od godziny? Wiem, że swego czasu byłem na Control poza zakończeniem, ale zupełnie nie pamiętam czy musiałem wtedy brać wejściówkę czy też "puszczali wolno" ;).

I jeszcze jedno: Od kiedy można odbierać wejściówki na zamknięcie? Czy już wiadomo?
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

wks

Na forum od:
1 lut 09, 16:38

Post 4 lip 10, 13:23

W poprzednich latach wejściówka obowiązywała na seans zamknięcia, a nie na film zamknięcia

Thane

Na forum od:

Post 4 lip 10, 13:55

No więc świetnie. Wniosek jest taki, że tylko ostatni film Coppoli wymaga wejściówki, na resztę można chociaż dowolnie ;). Dzięki za oświecenie :).

A czy ktoś wie od kiedy będzie można je odbierać?

Dark Angel

Na forum od:
8 sie 05, 20:42

Post 5 lip 10, 18:44

Również dołączam się do pytania - Czy w związku z prowadzeniem rezerwacji karnetowicze będą musieli, tak jak w latach poprzednich, odbierać wejściówkę na seans zamknięcia i otwarcia? Bardzo proszę o informację, na stronie ENH nie umiem jej znaleźć, a od tego zależy data mojego przyjazdu do Wrocławia ;)

michuk

Na forum od:
30 lip 06, 0:25

Post 6 lip 10, 12:52

Takze sie dolaczam. Milo byloby gdyby na seans otwarcia i zamkniecia obowiazywaly identyczne zasady rezerwacji jak na pozostale seanse (czyli rezerwacja online od 9 rano dnia poprzedniego). Dzieki temu osoby spoza Wroclawia, przyjezdzajace pierwszego dnia, nie bylyby poszkodowane i mialy identyczne szanse z osobami przebywajacymi na miejscu.

Dark Angel

Na forum od:

Post 7 lip 10, 19:53

Niestety w regulaminie jest napisane, że karnet nie obejmuje otwarcia i zamknięcia festiwalu. Tylko czy to przypadkiem nie oznacza, że musimy normalnie kupować bilety, jeżeli chcemy się tam znaleźć...? Regulamin nie wspomina ani słowem o darmowych wejściówkach jakie były co roku.

Prolka

Na forum od:
25 kwi 07, 18:56

Post 7 lip 10, 21:30

Dark Angel, w regulaminach z zeszłych edycji było tak samo napisane. Po prostu sam karnet nie wystarczy, żeby wejść na otwarcie i zamknięcie.
Nie mnie czekamy na oficjalne wyjaśnienie kwestii wejściówek.

ojustka
NH-Kreator

Na forum od:
13 lip 09, 20:03

Post 7 lip 10, 22:14

Wejściówki na otwarcie "O bogach i ludziach" oraz "Wkraczając w pustkę" będą wydawane 21 i 22 lipca w Mediatece w godz od 9.00 do 20.00
Podobnie na zakończenie festiwalu na film "Tetro" wejściówki będą wydawane w dniach od 31 lipca do 1 sierpnia w godz. od 9.00 do 20.00 w Mediatece.

michuk

Na forum od:

Post 8 lip 10, 0:47

Uuu, czyli najgorzej jak się dało.. Nie-wrocławianie mogą sobie już odpuścić pierwszy dzień festiwalu bo ryzykować przyjeżdżać dzień wcześniej po same wejściówki albo przyjeżdżać 22-go nie wiedząc czy się dostanie na seans trochę bez sensu chyba... szkoda.

Thane

Na forum od:

Post 8 lip 10, 7:14

ojustka napisał(a):Wejściówki na otwarcie "O bogach i ludziach" oraz "Wkraczając w pustkę" będą wydawane 21 i 22 lipca w Mediatece w godz od 9.00 do 20.00
Podobnie na zakończenie festiwalu na film "Tetro" wejściówki będą wydawane w dniach od 31 lipca do 1 sierpnia w godz. od 9.00 do 20.00 w Mediatece.

Bardzo dziękuję za odpowiedź. I w przypadku otwarcia również jest tak, że dzień wcześniej (od 20 lipca 9:00) będzie trzeba sobie zrobić rezerwację przez internet?

Proszę jeszcze o odpowiedzieć na moje kolejne pytanie, które zadałem w tym temacie:

http://forum.mlodehoryzonty.pl/viewtopic ... 8&start=50

Pozdrawiam.

Prolka

Na forum od:
25 kwi 07, 18:56

Post 8 lip 10, 8:41

Michuk, nie przesadzaj. Co roku tak jest z otwarciem. A jak się nie dostanie na film otwarcia, to zostaje drugi do wyboru.

Dark Angel

Na forum od:

Post 8 lip 10, 10:12

Dziękuję za odpowiedź. Jest tak jak co roku, chociaż nie wiem czy to dobrze czy źle. Pytałam dlatego, że jednak zawsze gdzieś na stronie czy to w mailu potwierdzającym kupno karnetów była informacja o tych wejściówkach, jednak w tym roku się nie pojawiła, stąd moje obawy.
Z mojego doświadczenia wynika, że wejściówki na otwarcie nie rozchodzą się aż tak szybko, w przeciwieństwie do wejściówek na zamknięcie, które są rozchwytywane w mgnieniu oka.
Thane, podejrzewam, że w tym przypadku nie trzeba się już rejestrować na zamknięcie i otwarcie, ponieważ zrobiłoby się zamieszanie i zarejestrować mogłyby się też osoby, które się na wejściówki nie załapały.

Thane

Na forum od:

Post 8 lip 10, 10:22

Dark Angel napisał(a):Thane, podejrzewam, że w tym przypadku nie trzeba się już rejestrować na zamknięcie i otwarcie, ponieważ zrobiłoby się zamieszanie i zarejestrować mogłyby się też osoby, które się na wejściówki nie załapały.

Słuszna uwaga, czekamy zatem na potwierdzenie tego co powiedziałaś.

michuk

Na forum od:

Post 8 lip 10, 11:48

Prolka napisał(a):Michuk, nie przesadzaj. Co roku tak jest z otwarciem. A jak się nie dostanie na film otwarcia, to zostaje drugi do wyboru.

To ze tak jest co roku nie oznacza ze to dobre rozwiazanie. Nie przesadzam rowniez, tylko stwierdzam fakty. Taki sposob rozdzialu wejsciowek na seanse otwarcia preferuje Wroclawian. Nie ma pewnosci dostania sie na ktorys z filmow otwarcia przyjezdzajac do miasta w dzien otwarcia, stad wiekszosc przyjedzie zapewne drugiego dnia, nie chcac niepotrzebnie wydawac kasy na nocleg. Rezerwacja internetowa na dzien przed seansem, jak w przypadku reszty filmow, zalatwilaby sprawe.

ojustka
NH-Kreator

Na forum od:
13 lip 09, 20:03

Post 8 lip 10, 22:31

Thane napisał(a):
ojustka napisał(a):Wejściówki na otwarcie "O bogach i ludziach" oraz "Wkraczając w pustkę" będą wydawane 21 i 22 lipca w Mediatece w godz od 9.00 do 20.00

Bardzo dziękuję za odpowiedź. I w przypadku otwarcia również jest tak, że dzień wcześniej (od 20 lipca 9:00) będzie trzeba sobie zrobić rezerwację przez internet?

Proszę jeszcze o odpowiedzieć na moje kolejne pytanie, które zadałem w tym temacie:

http://forum.mlodehoryzonty.pl/viewtopic ... 8&start=50

Pozdrawiam.

spróbuje sie czegoś w tej sprawie dowiedzieć.

t.w.

Post 20 lip 10, 7:47

"wejściówki będą wydawane" - czy to oznacza, że karnetowicze mają bezpłatny wstęp na otwarcie i zakończenie festiwalu, tylko szkopuł tkwi w osobistym odbiorze biletu? Czy z kolei karnetowicze muszą zapłacić za te bilety również?

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 20 lip 10, 7:56

t.w. napisał(a):"wejściówki będą wydawane" - czy to oznacza, że karnetowicze mają bezpłatny wstęp na otwarcie i zakończenie festiwalu

Tak, bezpłatny. Trzeba jedynie odebrać wejściówkę.

Wejściówki na otwarcie festiwalu, film O bogach i ludziach (22 lipca godz. 18.00, Capitol) oraz na drugi film otwarcia Wkraczając w pustkę (22 lipca godz. 18.30, Helios 1) będą wydawane 21 i 22 lipca w Centrum Festiwalowym w Mediatece (Pl. Teatralny 5, Wrocław) w godz. od 9.00 – 20.00.

Wejściówki na uroczyste zakończenie festiwalu, film Tetro (1 sierpnia godz. 18.30, Capitol) będą wydawane w dniach od 31 lipca - 1 sierpnia w godz. od 9.00 do 20.00 w Mediatece.

http://www.enh.pl/aktualnosci.do?id=878
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

helen

Na forum od:
20 lip 10, 19:51

Post 20 lip 10, 19:55

Hej,

z chęcią zamienię 2 bilety na "Tetro" z godz 18:30 na 10:00 (bilety kupione za 15pln w karnecie 10+). Tego samego dnia idę o 20:30 do opery a te dwa wydarzenia niestety się nakładają :-(

Pzdr

_che_

Na forum od:
28 lip 07, 18:14

Post 2 sie 10, 15:59

Chciałbym wyjaśnić pewną nieścisłość, tak na przyszłość. Jak to jest możliwe że wszędzie gdzie czytam na tym forum odnośnie terminów wydawania wejściówek na zakończenie jest podany 31 lipca - 1 sierpnia a w Mediatece wejściówki wydawano od 30 lipca? Wprawdzie z wejściem na seans nie miałem problemu ale zastanawia mnie skąd wzieły sie te róznice. Początkowo nawet panie pisały na karnetach "na seans" -> takiej hecy to jeszcze nie było. :-O

wks

Na forum od:
1 lut 09, 16:38

Post 2 sie 10, 17:01

_che_ napisał(a):Chciałbym wyjaśnić pewną nieścisłość, tak na przyszłość. Jak to jest możliwe że wszędzie gdzie czytam na tym forum odnośnie terminów wydawania wejściówek na zakończenie jest podany 31 lipca - 1 sierpnia a w Mediatece wejściówki wydawano od 30 lipca? Wprawdzie z wejściem na seans nie miałem problemu ale zastanawia mnie skąd wzieły sie te róznice. Początkowo nawet panie pisały na karnetach "na seans" -> takiej hecy to jeszcze nie było. :-O

Wejściówkę otrzymałem 31 lipca kilka minut po dziewiątej z adnotacją "na seans" i ustną informacją o możliwości wejścia na salę po gali i wyjściu oficjeli. Dostałem się na balkon bez zatrzymywania, a na sali widziałem trochę wolnych miejsc - wystarczająco dla ewentualnych nieszczęśników, którym nie dane było wejść. Przed festiwalem na stronie ENH czytałem informację o wydawaniu wejściówek na galę zamknięcia w dniu 31 lipca. Skoro termin ten uległ zmianie, to można było w czytelny sposób zaanonsować ten fakt w internecie (tak jak to zrobiono ze zmianą godziny rezerwacji seansów z 9 rano na 12 w nocy). Umieszczenie informacji na ulotce będącej instrukcją obsługi karnetu napisanej drobnym maczkiem przypomina praktyki typu promocji handlowych, gdzie ważne jest,aby klient zapamiętał fakt promocji, a nie informację, że jest ona dla wybranych.

Powrót do 10. - Czas, który pozostał