plakat 10. ENH

Przestrzeń miasta - przestrzeń festiwalu. Bilety, karnety i inne sprawy.
aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 18 maja 10, 8:01

jak Wam się podoba plakacik? :)
Załączniki
image2.png

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 18 maja 10, 8:23

na razie się oswajam.Kolorystycznie ,kompozycyjnie dobry ,radosny,inny niż dotychczasowe . Zastanawiam się co bym zrobiła z nim traktując jako inspirację-zawsze tak mam ,zawsze szukam co można zrobić z plakatem .Na razie mi się wydaje dobry na ozdobienie torby . Ale...strasznie mnie kusi ,żeby gdzieś dołożyć czerwoną kropkę ,moze 3 kropki . :) takie kropki by trochę go ''ukrwiły ''--czyli dały by jakiś śladowy mocny akcent ,którego mi brakuje w plakacie :)

eliska

Na forum od:

Post 18 maja 10, 8:42

ale te kropki na rózowym tle sylwetki ,jeśli jedna to w miejscu serca,jeśli trzy to serce,duzy palec u nogi pod trzema bialymi kropkami i lokiec bez oka :)

eliska

Na forum od:

Post 18 maja 10, 8:42

zabrzmiało surrealistycznie :)

eliska

Na forum od:

Post 18 maja 10, 8:46

sie rozhulałam,albo łokieć z okiem ,serce i kolano przy 2 kropkach
-kropki czerwone dodałyby jakiejś wibracji i takie tego co sie kojarzy z 3D choć minimallistycznie

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 18 maja 10, 9:02

to jakaś gonitwa jest

eliska

Na forum od:

Post 18 maja 10, 9:12

ja odczytuję to raczej jako pokazanie energii jaką wyzwala festiwal :)

cały czas rozmieszczam kropki :) teraz jestem w systemie 2 na 1 :) ..taki taniec kiedyś był dyskotekowy :)

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 18 maja 10, 17:38

Kropki białe 8 proponuę każda w innym kolorze. A tak w ogóle to klasyczne Nowe Horyzonty, nasz ukochany fetiwal wieć chyba nie będziemy krytykować.

eliska

Na forum od:

Post 18 maja 10, 17:50

no no Tangerine -podoba mi sie taka wersja
przypuszczam jednak,ze nie pokazano nam by coś zmieniac :)

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 18 maja 10, 19:16

w lecznicach dla zwierząt wiszą takie śmieszno/smutne tabelki z trzema rubrykami bodaj - różne wielkości piesków, a może i kotki, nie pamiętam, chodzi o to, ile pies ma ludzkich lat, jakoś to się tam przelicza, mniej więcej 1 rok psi razy 7 lat ludzkich, ciekawe czy tak można obliczać wiek festiwali, 10 lat to dużo, czy mało? osesek czy nastolatek? :)

em

Na forum od:
1 sie 06, 23:19

Post 19 maja 10, 6:25

wystarczy przypomnieć sobie siebie sprzed 10 lat i zobaczyć czy wiele się zmieniło :) jak tak spojrzeć wstecz to w moim przypadku kawał życia.. przez dłuższy czas dorastania towarzyszyły mi filmy nowohoryzontowe :)

eliska

Na forum od:

Post 19 maja 10, 7:25

jeśli liczyć jak ''pieskie lata '' :) ,to bym dała festiwalowi jakies 25-vo -czyli uroda ,,młodosc ,sila , ale jeszcze robi błędy ,jednak coraz dojrzalszy,choć waham się czy to jednka nie 30

a tak jak em :)
1 edycja + następne
tak dziele bo pierwsza zdecydowała o tym,ze ''wpadłam'' i jeździłam dalej
no i z całą świadomoscią i powagą:) -gdybym nie zaczeła jezdzic na festiw. to moje zycie miało by inną barwę-bardziej bladą

eliska

Na forum od:

Post 19 maja 10, 9:01

im więcej patrze na plakat tym bardziej się przyzwyczajam,jednak troszkę przeszkadza mi '' płaskość plakatu ''.Chyba będę musiała porobić jakies collage na podstawie...

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 19 maja 10, 17:20

Niesamowite, jak się wpatruję w tegoroczny plakat to przypomina mi się zapach katalogu. Może my jesteśmy uzależnieni ?

rombo3

Post 19 maja 10, 18:33

nie podoba mi się.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 20 maja 10, 8:54

to jest oczywiście kwestia konwencji, plakacik mieści się znakomicie w konwencji letniego festiwalu, ja tylko żałuję, że w wahaniu pomiędzy letnim, wesołym, wakacyjnym charakterem a nowohoryzontowością festiwalu bierze górę wakacyjność, mnie w tej wakacyjnej konwencji brakuje niepokoju, niepoprawności, chropowatości - przecież takie są filmy, które oglądamy we Wrocławiu

eliska

Na forum od:

Post 20 maja 10, 9:07

Aszeffel masz rację,ale ...:) /ostatnio gdzieś słyszałam takie stwierdzenie,ze wszystko co powiemy do ale można uznać za nieważne ;)/
Plakaty z poprzednich lat miały tę chropowatość,niepokój ,najbardziej chyba 2005 /z którym to plakatem mam osobiste dziwne bardzo zdarzenie -tyle gadam,ze pewnie to opowiadałam / ...moze pora na większy luz ? ;) nie ,nie ja tez tego nie chcę
ale moje pierwsze skojarzenie po obejrzeniu plakatu to było synboliczna pogoń za czasem,żeby zdążyć zarezerwować o obejrzeć filmy :) ;)

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 20 maja 10, 11:36

plakat z 2005 był moim zdaniem jedynym "niepokojącym" plakatem w historii festiwalu :) to był zgrafizowany kadr z jednego z pokazywanych wtedy filmów, dobry pomysł, który nieszczęśliwie został wzięty za dobrą monetę i potem w katalogu przez lata pojawiały się takie zgrafizowane kadry jako strony tytułowe poszczególnych rozdziałów, to co dobrze wyglądało w jednorazowym minimalistycznym kadrze, źle że się tak rozlało

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 20 maja 10, 11:39

jakie osobiste zdarzenie miałaś?

eliska

Na forum od:

Post 20 maja 10, 11:57

to było z film Oh ,man-dokument o Iudziach ,dzieciach z czasów Pierwszej Wojny Swiatowej-bardzo przejmujący,co widać w oczach chłopca z kadru.

historia będzie trochę ;) filmowa
Czas mojej pierwsze edycji festiwalu był niezależnie od tego b.trudnym dla mnie czasem osobiście ,w jakimś geście szukania spokoju i zrozumienia pewnych rzeczy w moim życiu pojechałam za radą mojej przyjaciółki do takiej mądrej jak się okazało nie tyle czarownicy ;) co pani znającej sie na numerologii i czytaniu z dłoni.
Powiedziała rożne rzeczy cześć pokrywających się z prawdą a cześć niekoniecznie dla mnie jasnych :).j miałam dystans mimo wszystko,
zaczęła mówić jak wygląda moje mieszkanie -nigdy nie byla u mnie -tu opis w duzym stopniu się zgadzał,ale przyczepiła się,ze w mojej sypialni jest obraz ,ktory ma niedobrą energię ,coś b.złego ..w wyobraźni przeleciałam ściany...nic kompletnie nic nie przypominało mi się z czymś co mogłoby źle kojarzyć się.
Na drugi dzień miałam wracać do domu ,wsiadłam do auta i pierwsza rzecz jaka rzuciła mi się w oczy to był założony nad lusterkiem karnet z festiwalu -te oczy ...wtedy mi się przypomniało ,ze mam w pokoju ,tylko przysłonięty częściowo duży plakat z Oh ,man -kadr z filmu i karnetu

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 20 maja 10, 12:33

niezłe!
apropos - dziwną energię czułam, śpiąc pod czerwonym obrazem w Krakowie :) przez pierwsze noce nie mogłam się do niego przyzwyczaić, szczególnie, że - leżąc - przybierałam pozę majaczącej na nim postaci, bardzo fajny ten obraz, "ale" coś do mnie mówił

eliska

Na forum od:

Post 20 maja 10, 12:40

ja tez go lubię :),zapytam Iwony o niego ,ona go malowała

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 20 maja 10, 13:33

Misie podoba ten plakat.

em

Na forum od:
1 sie 06, 23:19

Post 20 maja 10, 15:02

chłopiec z plakatu Oh, man patrzy na mnie ze ściany, ale nie zdejmę go, za dużo znaczy :)

eliska

Na forum od:

Post 20 maja 10, 15:07

Oj em :) ..nie po to opowiadałam ,żeby straszyć :) ...do takich opowieści trzeba mieć dystans ,a nawet nie wierzyć ...być może dla mnie to był tak trudny czas ,że to ja tą złą energią emanowałam ,a plakat tylko odbijał ...:)))....w każdym razie mojego zdjęcia Ci nie poślę :)))

Powrót do 10. - Czas, który pozostał