Bilety a błędy w kodzie.

Przestrzeń miasta - przestrzeń festiwalu. Bilety, karnety i inne sprawy.
babijka

Na forum od:
8 lip 10, 11:07

Post 8 lip 10, 11:08

Kiedy chcę kupić bilet, system informuje mnie o błędzie w kodzie i prosi o powiadomienie administratora...

jasiek

Post 8 lip 10, 11:11

to samo...a można było sprawdzić "na sucho" czy wszystko działa przed dzisiejszą 12:00...

madi

Post 8 lip 10, 11:13

a mi wyskakuje coś takiego:

Wystąpił błąd przy komunikacji z systemem sprzedaży.

Błąd z systemu sprzedaży: System.Data.SqlClient.SqlException: Transaction (Process ID 97) was deadlocked on lock resources with another process and has been chosen as the deadlock victim. Rerun the transaction. at System.Data.SqlClient.SqlCommand.ExecuteReader(CommandBehavior cmdBehavior, RunBehavior runBehavior, Boolean returnStream) at System.Data.SqlClient.SqlCommand.ExecuteScalar() at EuroBilet.Services.AddTicket(Int64 cart_ID, Int64 event_ID) / cartId:1998 evenId:96 / uzytkownik: 39893 / 1666

czyżby przeładowanie?

jasiek777

Post 8 lip 10, 11:32

Dobre, dobre...niby nic nie działa i dzięki klikaniu na odśwież mam 72 bilety w koszyku zamiast 10-ciu!

madi

Post 8 lip 10, 11:34

ja mam 77 ;)

babijka

Na forum od:
8 lip 10, 11:07

Post 8 lip 10, 11:36

ej, Błąd przy tworzeniu zamówienia: Błąd z systemu sprzedaży: System.Data.SqlClient.SqlException: Transaction (Process ID 52) was deadlocked on lock resources with another process and has been chosen as the deadlock victim. Rerun the transaction. at System.Data.SqlClient.SqlCommand.ExecuteReader(CommandBehavior cmdBehavior, RunBehavior runBehavior, Boolean returnStream) at System.Data.SqlClient.SqlCommand.ExecuteScalar() at EuroBilet.Services.FinishCart(Int64 cart_ID) / cart: 2283 / uzytkownik: 56753 / 1780

Można coś z tym zrobić?

straz.szydlo

Post 8 lip 10, 11:37

Jak co roku, internetowy system sprzedaży na MIĘDZYNARODOWYM FF ENH dostarcza wszystkim swoim użytkownikom wiele radości.
pozdrowienia dla adminów.

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:
29 gru 04, 18:36

Post 8 lip 10, 12:06

Witam,
Były problemy po stronie systemu sprzedaży, z którym portal internetowy jest zintegrowany. Firma, która realizuje tamten system poprawiła błąd.
Błąd funkcjonował do godz. 12:40, czyli ok. 40 minut.
Przepraszamy za problemy.

Jak co roku, internetowy system sprzedaży na MIĘDZYNARODOWYM FF ENH dostarcza wszystkim swoim użytkownikom wiele radości.
pozdrowienia dla adminów.

straz.szydlo jakich jeszcze radości poza tym problemem Ci dostarczamy, jeśli chodzi o system sprzedaży?
Chętnie poprawiamy wszystkie błędy które sami wykryjemy i które zgłaszają nam użytkownicy.

adaszku

Na forum od:
17 gru 09, 0:09

Post 8 lip 10, 13:00

bylem ostro wnerwiony gdy i mi zaczely pojawiac sie dziwne bledy a filmy nie chcialy dodawac sie do koszyka. a potem - przy skladaniu zamowienia okazalo sie, ze mam w koszu 44 bilety :) (powinno ich byc 16) w tym po 5 -6 biletow na ten sam film. pomyslalem - niezla jazda; przez bledy systemu wkrotce zabraknie miejsc w salach. na szczescie - po ponad polgodzinnym klikaniu (z uporem maniaka) i ciaglym odswiezaniu strony udalo mi sie zrobic porzadek w koszyku i zlozyc zamowienie.
troche kicha, ze nie mozna bylo tego (systemu) zrobic dobrze za pierwszym razem ale z drugiej strony - szacun dla ludzi, ktorzy pisza takie systemy i sa w stanie zapanowac nad nimi i roznymi, trudnymi do przewidzenia bledami, i to bedac pod duza presją.

pozdro!

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:
29 gru 04, 18:36

Post 8 lip 10, 19:53

5 minut przed 12:00 wszystko działało, ale testowaliśmy sprzedaż w zaledwie kilka osób. O 12:00, kiedy bilety zakupić chciało około 1000 osób pojawił się błąd blokady. Na szczęście programiści szybko działali i po 40 minutach wszystko było ok. Też żałujemy, że wyszło to dopiero o 12:00, ale wierzcie nam, że ten system to jest gigantyczna machina - bilety, rezerwacje, kontrola wejść do sal, sprzedaż internetowa, Wasze zdjęcia i setki różnych funkcji wewnętrznych dla organizatorów. Zawiódł jeden mały element, który implikował całość.
Zwróćcie uwagę, że ENH to jedyny festiwal w Polsce, na którym kupno biletu bez wychodzenia z domu jest tak proste i szybkie.

Jeśli będziecie mieli jakieś problemy - piszcie od razu, chętnie pomożemy!

Powrót do 10. - Czas, który pozostał