Karnety/bilety

Przestrzeń miasta - przestrzeń festiwalu. Bilety, karnety i inne sprawy.
ojustka
NH-Kreator

Na forum od:
13 lip 09, 20:03

Post 14 cze 10, 22:22

Peether napisał(a):Mam kilka pytań:
- czemu cztery dni po kupnie karnetu dostałem wiadomość, że zamówienie jest zrealizowane i karnet będzie do odbioru, a następne trzy dni później wiadomość, że zdjęcie jest do wymiany?
- czemu zdjęcie, które miałem na karnecie w zeszłym roku tym razem nie zostało zaakceptowane?
- czemu moj email na adres 'sprzedaz@enh.pl' z 24 kwietnia został zignorowany? (to jest powód dla którego piszę na forum)

Pozdrawiam

Jeśli zamówienie jest zrealizowane to jest najważniejsze. Co do zdjęcia w zeszłym roku zdjęcia weszły po raz pierwszy do użytku i nie wszystkie spełniały podane wymagania. W tym roku chcemy tylko polepszyć jakość zdjęć na karnetach. W Pana przypadku zdjęcie jest zbyt ciemne i jest źle widoczne na ekranach pokazujących się bileterom, a zgodnie z regulaminem ma być to zdjęcie portretowe podobne (nieidentyczne) do zdjęć dowodowych, wyklucza to w tym wypadku zdjęcia w czapce, okularach przeciwsłonecznych itp.
pozdrawiam

ojustka
NH-Kreator

Na forum od:

Post 14 cze 10, 22:37

P. ---> nanae napisał(a):To oczywiste, że w takim wypadku rezerwacja na 48 godzin przed możliwością płatności i odbioru w Centrum, ale co wtedy, gdy chcę zarezerwować wcześniej i zapłacić na miejscu? Wyglada na to, że nie można, hm

48 h na zapłacenie za rezerwację jest po to, by uniknąć sytuacji dokonywania wielu rezerwacji i późniejszego nie płacenia i ostatecznie nie odbierania zamówień i tylko blokowania możliwości kupienia biletów osobom którym bardzo na tym zależy.

cym

Post 15 cze 10, 1:22

nie no, intencje są zrozumiałe, organizatorzy dbają o swój interes :) jakkolwiek stanowi to pewną trudność dla ewentualnego kupującego dany bilet, czasu jest sporo, plany osobiste mogą się jeszcze zmienić, nie można jeszcze skonfigurowac z programem festiwalu; trzeba szybko decydować i to zmniejsza komfort

Prolka

Na forum od:
25 kwi 07, 18:56

Post 16 cze 10, 14:59

Kiedy pojawią się na stronie informacje o biletach? Koleżanka nie załapała się na karnet.

ojustka
NH-Kreator

Na forum od:

Post 16 cze 10, 16:04

Prolka napisał(a):Kiedy pojawią się na stronie informacje o biletach? Koleżanka nie załapała się na karnet.

Kalendarz z wydarzeniami bedzie dostępny od 1 lipca, sprzedaż biletów rozpocznie się 8 lipca.
pozdrawiam

wjels

Post 17 cze 10, 22:03

czy jest jeszcze jakakolwiek szansa na nową porcję karnetów?

Magdalena

Post 18 cze 10, 19:16

Dołączam się do wielkiej prośby o zwiększoną liczbę karnetów. Wiele osób nie zdążyło z zakupem, a informacja o tym, że się kończą się niestety nie pojawiła :(

Justynamm

Post 18 cze 10, 19:41

Również dołączam się do prośby motywowanej brakiem zapowiedzi o nadchodzącym wyczerpaniu się ilości karnetów, co umożliwiłoby jeszcze jakąś reakcję zdesperowanych.

i nie, nie przeszkadzają mi żadne kolejki, nawet te najdłuższe.

krzychh

Post 19 cze 10, 13:17

dobry chwyt marketingowy...wydac 2 str dodatek o ENH w gazecie wyborczej i zablokowac sprzedaz karnetow... w koncu na biletach zarabia sie wiecej. brawo!

Prolka

Na forum od:

Post 19 cze 10, 13:54

Krzychh, zablokować możliwość kupna karnetów przed ogłoszeniem listy, kto dostał się na warsztaty dla nauczycieli.

Chciałam wiedzieć coś o cenach. Ile będzie kosztował pojedynczy bilet z karnetem 20+.

ojustka
NH-Kreator

Na forum od:

Post 21 cze 10, 21:19

Witam,
Karnety na festiwal nie zostały zablokowane a jedynie wcześniej sprzedane. Pojedyncze bilety będą kosztować 16 zł, z karnetem 10+ jeden bilet będzie kosztować 15 zł i 14 zł z karnetem 20+

Prolka

Na forum od:

Post 22 cze 10, 16:55

Dziękuję za odpowiedź. To nie ja wymyśliłam to blokowanie ;)

ewka

Post 24 cze 10, 19:03

Jak funkcjonują karnety 10+ i 20+ ? Ile one same kosztują?

ojustka
NH-Kreator

Na forum od:

Post 24 cze 10, 20:49

Karnet 10+ jest biletem na 10 i więcej wybranych seansów. Cena biletu pojedynczego w takim pakiecie wynosi 15 zł (zniżka 1 zł na każdym bilecie). Dodatkowo karnet 10+ uprawnia do zniżki na zakup biletów na wydarzenia specjalne oraz na zakup katalogu i innych wydawnictw festiwalowych.

Karnet 20+ jest biletem na 20 i więcej wybranych seansów. Cena biletu pojedynczego wynosi tu 14 zł (zniżka 2 zł na każdym bilecie)oraz zniżki wymienione przy karnecie 10+.

możesz zamówić tylko jeden bilet na określony seans o określonej godzinie- nie można zamówić więcej niż jeden bilet z danego bloku godzinowego w danym dniu. Karnet jest imienny i przysługuje tylko dla jednej osoby.

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 27 cze 10, 22:57

To ja chciałem zapytać o wygrane wejściówki (z poprzedniej edycji festiwalu) na ten rok. Dzwoniono do mnie w sprawie podania adres w celu wysłania potwierdzenia, że to ja jestem szczęśliwym zwycięzcą jednak. Do dnia dzisiejszego nic do mnie nie dotarło :). Proszę o jakąś informację kiedy ewentualnie będzie to możliwe i czy np. mogę te wejściówki (lub lepiej - potwierdzenie, że mogę je odebrać) odstąpić? :).
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

Tomassi

Na forum od:
9 sie 05, 9:07

Post 29 cze 10, 9:39

Podobnie jak Thane wyczekuję wejściówek lub potwierdzenia. A jeszcze bardziej informacji, czy będąc szczęśliwym posiadaczem karnetu mogę te wejściówki odstąpić komuś bez karnetu? ;)

ojustka
NH-Kreator

Na forum od:

Post 30 cze 10, 17:01

Thane napisał(a):To ja chciałem zapytać o wygrane wejściówki (z poprzedniej edycji festiwalu) na ten rok. Dzwoniono do mnie w sprawie podania adres w celu wysłania potwierdzenia, że to ja jestem szczęśliwym zwycięzcą jednak. Do dnia dzisiejszego nic do mnie nie dotarło :). Proszę o jakąś informację kiedy ewentualnie będzie to możliwe i czy np. mogę te wejściówki (lub lepiej - potwierdzenie, że mogę je odebrać) odstąpić? :).

proszę skontaktowac sie w tej sprawie z Panią Kasią kasia@snh.org.pl
pozdrawiam

Thane

Na forum od:

Post 30 cze 10, 17:19

Dziękuję :).

Gość

Post 2 lip 10, 19:10

Czy będą pojedyncze bilety sprzedowano w kasach w dzień wyświetlania filmu lub muszę ich zamawiać przez Internet, jako karnety?

Thane

Na forum od:

Post 2 lip 10, 19:12

Bilety możesz spokojnie kupić na miejscu :).

Gość

Post 2 lip 10, 19:37

Bardzo dziękuę, Thane!

ojustka
NH-Kreator

Na forum od:

Post 5 lip 10, 18:14

Thane napisał(a):Bilety możesz spokojnie kupić na miejscu :).

Thane dziekuje za odpowiedź:)

pil

Post 6 lip 10, 14:27

czyli na pojedyncze bilety nie obowiązuję wcześniejsza rezerwacja? jaka jest pula biletów do kupienia przed samym seansem? tzn. na ile wcześnie muszę ustawić się w kolejce i czy te ileś osób przede mną nie zgarnie wszystkich miejsc ;-)

ojustka
NH-Kreator

Na forum od:

Post 6 lip 10, 20:24

pil napisał(a):czyli na pojedyncze bilety nie obowiązuję wcześniejsza rezerwacja? jaka jest pula biletów do kupienia przed samym seansem? tzn. na ile wcześnie muszę ustawić się w kolejce i czy te ileś osób przede mną nie zgarnie wszystkich miejsc ;-)

Nie ma rezerwacji biletów, bilety można zamawiać do godziny 20:00 w dniu poprzedzającym projekcję wybranych filmów lub odbycie się danego wydarzenia muzycznego. Płatności za zamówione bilety należy dokonać w ciągu 48 godzin ale nie później niż do godziny 21:00 dnia poprzedzającego projekcję lub odbycie się danego wydarzenia muzycznego, na które kupowane są bilety. W przypadku niedokonania płatności zamówienie zostanie anulowane.
co do puli biletów na każdy seans jest inna i nie da się określić dokładnie jakie będzie zaintersowanie ze strony widzów.

pil

Post 7 lip 10, 16:24

rozumiem, ze w takim wypadku pojedyncze bilety jednak lepiej zamówić wcześniej tj. w dniu poprzedzającym seans, niż liczyć że znajdą się w kasie kina 30 min. przed rozpoczęciem seansu? ;-)

Thane

Na forum od:

Post 7 lip 10, 22:21

ojustka napisał(a):
Thane napisał(a):To ja chciałem zapytać o wygrane wejściówki (z poprzedniej edycji festiwalu) na ten rok. Dzwoniono do mnie w sprawie podania adres w celu wysłania potwierdzenia, że to ja jestem szczęśliwym zwycięzcą jednak. Do dnia dzisiejszego nic do mnie nie dotarło :). Proszę o jakąś informację kiedy ewentualnie będzie to możliwe i czy np. mogę te wejściówki (lub lepiej - potwierdzenie, że mogę je odebrać) odstąpić? :).

pozdrawiam

Witam. To ja mam kolejną sprawę. Niestety Pani Kasia najpewniej zrobiła sobie wolne i nie udziela odpowiedzi. Zważywszy na to, że kontaktowano się ze mną już kilka razy i do tej pory nie otrzymałem wejściówek/potwierdzenia moje szanse chyba maleją, prawda? Może mi Pani jakoś pomóc? :).

ojustka
NH-Kreator

Na forum od:

Post 7 lip 10, 22:22

pil napisał(a):rozumiem, ze w takim wypadku pojedyncze bilety jednak lepiej zamówić wcześniej tj. w dniu poprzedzającym seans, niż liczyć że znajdą się w kasie kina 30 min. przed rozpoczęciem seansu? ;-)

decyzja tak naprawdę należy do Ciebie:)
proszę pamietać że nie robimy rezerwacji na bilety jeśli chcemy zapłacić za bilety przy odbiorze, należy odebrać bilety w Mediatece w ciągu 48 godzin od złożenia zamówienia ale nie później niż do godziny 21.00 (przerwa: 14:45 - 15:15) dnia poprzedzającego projekcję. Inaczej zamówienie zostanie anulowane.

pil

Post 8 lip 10, 11:11

ojustka napisał(a):
pil napisał(a):rozumiem, ze w takim wypadku pojedyncze bilety jednak lepiej zamówić wcześniej tj. w dniu poprzedzającym seans, niż liczyć że znajdą się w kasie kina 30 min. przed rozpoczęciem seansu? ;-)

proszę pamietać że nie robimy rezerwacji na bilety jeśli chcemy zapłacić za bilety przy odbiorze, należy odebrać bilety w Mediatece w ciągu 48 godzin od złożenia zamówienia.

odebrać, czy zapłacić? właśnie ruszyła sprzedaż biletów, będę we Wrocławiu tylko 4 dni, bardzo mi zależy na obejrzeniu pewnych filmów dlatego chciałem kupić i zapłacić za bilety już teraz - a odebrać w czasie trwania festiwalu.. takie rozwiązanie jest ok?

Chrab

Post 8 lip 10, 12:54

Czy można kupując bilety dla siebie i dla osoby towarzyszącej (w sumie 10) za jednym zamówieniem?

Czy dobrze rozumiem, że przy 10 biletach automatycznie zostanie przydzielony imienny karnet 10+ i druga osoba nie wejdzie na seans mimo posiadania dwóch biletów?

ojustka
NH-Kreator

Na forum od:

Post 8 lip 10, 21:50

pil napisał(a):
ojustka napisał(a):

proszę pamietać że nie robimy rezerwacji na bilety jeśli chcemy zapłacić za bilety przy odbiorze, należy odebrać bilety w Mediatece w ciągu 48 godzin od złożenia zamówienia.

odebrać, czy zapłacić? właśnie ruszyła sprzedaż biletów, będę we Wrocławiu tylko 4 dni, bardzo mi zależy na obejrzeniu pewnych filmów dlatego chciałem kupić i zapłacić za bilety już teraz - a odebrać w czasie trwania festiwalu.. takie rozwiązanie jest ok?

tak, oczywiście ok;)prosze zamówić i zapłacic w ciagu 48 godz.

ojustka
NH-Kreator

Na forum od:

Post 8 lip 10, 21:54

Chrab napisał(a):Czy można kupując bilety dla siebie i dla osoby towarzyszącej (w sumie 10) za jednym zamówieniem?

Czy dobrze rozumiem, że przy 10 biletach automatycznie zostanie przydzielony imienny karnet 10+ i druga osoba nie wejdzie na seans mimo posiadania dwóch biletów?

mozna kupic 10 biletów za jednym zamówieniem dla dwóch osób i ceny bietów będą po 16 zł (bez karnetu)
karnet 10+ jest tylko dla jednej osoby!!!możesz zamówić tylko jeden bilet na określony seans o określonej godzinie - nie można zamówić więcej niż jeden bilet z danego bloku godzinowego w danym dniu.

Thane

Na forum od:

Post 9 lip 10, 7:02

Thane napisał(a):
ojustka napisał(a):

pozdrawiam

Witam. To ja mam kolejną sprawę. Niestety Pani Kasia najpewniej zrobiła sobie wolne i nie udziela odpowiedzi. Zważywszy na to, że kontaktowano się ze mną już kilka razy i do tej pory nie otrzymałem wejściówek/potwierdzenia moje szanse chyba maleją, prawda? Może mi Pani jakoś pomóc? :).

...

ojustka
NH-Kreator

Na forum od:

Post 9 lip 10, 8:26

Thane napisał(a):
Thane napisał(a):
ojustka napisał(a):

pozdrawiam

...

Thane prosze napisz do mnie maila, spróbuje pomóc z tymi wejściówkami
justyna.oczkowska@nowehoryzonty.pl

Thane

Na forum od:

Post 9 lip 10, 9:43

Dziękuję Pani Kasia już do mnie odpisała. Naświetliła mi sytuację i szczerze mówią sposób w jaki rozwiązano przydzielanie tych wygranych wejściówek jest kompletnie bez sensu jeśli chodzi o osoby z karnetem... Mam karnet, wygrałem wejściówki, które są brane pod uwagę jako bilet +10, czyli znów jest to rzecz imienna, a co za tym idzie nie mogę tego nikomu oddać, chociaż mam karnet i jest mi to ZUPEŁNIE NIEPOTRZEBNE. Zdecydowanie te bilety powinny być pojedyncze a nie +10.

Dziękuję i pozdrawiam serdecznie.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 9 lip 10, 10:57

Thane, a czy wyłożyłeś p.Kasi tę sprawę w szczegółach - czy wie, że jesteś karnetowiczem (wieloletnim i szalonym na punkcie enh) i że chciałbyś dysponować swoją nagrodą (zrobić happening przed Heliosem i rozdać wejściówki przypadkowym ludziom z tłumu, albo przekazać je bliskiej osobie), może wystarczy lekko zindywidualizować sytuację laureata?

Thane

Na forum od:

Post 9 lip 10, 11:02

aszeffel napisał(a):Thane, a czy wyłożyłeś p.Kasi tę sprawę w szczegółach - czy wie, że jesteś karnetowiczem (wieloletnim i szalonym na punkcie enh) i że chciałbyś dysponować swoją nagrodą (zrobić happening przed Heliosem i rozdać wejściówki przypadkowym ludziom z tłumu, albo przekazać je bliskiej osobie), może wystarczy lekko zindywidualizować sytuację laureata?

Tak, niestety wejściówki są ważne jedynie z imienną plakietką i cześć pieśni.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 9 lip 10, 11:42

to może mógłbyś jako laureat wskazać nazwisko osoby figurującej na imiennej plakietce?

Thane

Na forum od:

Post 9 lip 10, 11:46

aszeffel napisał(a):to może mógłbyś jako laureat wskazać nazwisko osoby figurującej na imiennej plakietce?

Skoro dokument umożliwiający odbiór tego imiennego biletu oraz potwierdzający, że ja to ja został już do mnie wysłany, zakładam, że bilet jest już wykonany, podobnie zresztą jak karnety.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 9 lip 10, 13:22

happening szlag trafił

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 9 lip 10, 13:42

ale ja będę rozdawał drożdżówki znów zamiast wejściówek, też dobre!! :-)
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 9 lip 10, 16:13

własnej roboty drożdżówki?

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 9 lip 10, 18:03

no wiesz? bo nie dostaniesz prezentu!! :-)
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

waszkas

Post 13 lip 10, 19:39

"Zarezerwować miejsca na wybrane seanse będzie można już w dniu poprzedzającym dane wydarzenia od godz. 00.01 do godziny rozpoczęcia seansu." Cały czas myślałem, że od 9:00. Coś sie zmieniło? I jeszcze jedno pytanie. Rezerwować trzeba tez miejsca na film otwarcia?

Thane

Na forum od:

Post 13 lip 10, 21:59

Gdzie jest napisane że od północy można robić rezerwacje? Ja również od początku wiem, że ma to być od 9 rano. I proszę kogoś o odpowiedź odnośnie rezerwacji bądź ich braku na otwarcie.

WiktoriaGonzalez

Na forum od:
26 mar 10, 13:15

Post 13 lip 10, 22:01

Thane

Na forum od:

Post 13 lip 10, 22:03

Dzięki LJ :).

Thane

Na forum od:

Post 13 lip 10, 22:12

Ok, mamy sprzeczne informacje:

"Zarezerwować miejsca na wybrane seanse będzie można już w dniu poprzedzającym dane wydarzenia od godz. 00.01 do godziny rozpoczęcia seansu." - http://www.enh.pl/artykul.do?id=468

"Od kiedy można zrobić rezerwację?

Rezerwację można robić od dnia poprzedzającego dane wydarzenie od godziny 9:00 do godziny rozpoczęcia seansu. Na przykładzie wygląda to tak – na film, który odbywa się 24 lipca miejsce będzie można rezerwować już 23 lipca od godziny 9:00." - http://www.enh.pl/artykul.do?id=137

Proszę o rozwianie wątpliwości.

Natali

Post 13 lip 10, 23:28

Chcę wpłacić za karnet +10 przez dotpay.pl. Co mam wpisać w pole “Wprowadź ID sprzedawcy”? Dzie mogę znaleźć ten ID?

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:
29 gru 04, 18:36

Post 13 lip 10, 23:38

Thane napisał(a):Ok, mamy sprzeczne informacje:

"Zarezerwować miejsca na wybrane seanse będzie można już w dniu poprzedzającym dane wydarzenia od godz. 00.01 do godziny rozpoczęcia seansu." - http://www.enh.pl/artykul.do?id=468

"Od kiedy można zrobić rezerwację?

Rezerwację można robić od dnia poprzedzającego dane wydarzenie od godziny 9:00 do godziny rozpoczęcia seansu. Na przykładzie wygląda to tak – na film, który odbywa się 24 lipca miejsce będzie można rezerwować już 23 lipca od godziny 9:00." - http://www.enh.pl/artykul.do?id=137

Proszę o rozwianie wątpliwości.

Thane, trafiłeś akurat na moment, w którym modyfikowaliśmy tą informację.
Teraz wszędzie jest od 0:00.

Tak, oznacza to, że na skutek Waszych próśb zdecydowaliśmy się zmienić godzinę rozpoczęcia rezerwacji z 9:00 rano na północ. Jest więc więcej czasu na dokonanie rezerwacji.

marco

Na forum od:
19 paź 09, 22:50

Post 14 lip 10, 0:13

Nie wiem czy będę brał komputer na ENH, mam w związku z tym pytanie, czy będzie można dokonywać rezerwacji np. w Heliosie po obejrzeniu filmu z ostatniego pasma o godz. 22 (oczywiście po północy)
marco

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do 10. - Czas, który pozostał