książki

Przestrzeń miasta - przestrzeń festiwalu. Bilety, karnety i inne sprawy.
aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 12 cze 10, 17:11

czekam na tę grzeszną książkę
http://www.enh.pl/artykul.do?id=476

(no i na Mazierską, ale to oczywista oczywistość)
Załączniki
dz.grzechu.jpg

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 13 cze 10, 13:40

Ja też, a ponadto bardzo czekam na katalog wystawy HAS, książkę o nowym kinie tureckim i rozmowy z braćmi Quay :-D

Czy mimo bojkotu ENH przez Królikiewicza dojdzie do publikacji jego seminaryjnych wykładów o Godardzie? Na tę książkę akurat co prawda nie czekam...

Jarosz

Na forum od:

Post 10 sie 10, 11:10

No i nie doczekaliśmy się na festiwalu premiery książki Dzieje grzechu, a nawet ostatniego dnia kolejny raz pytałem o nią w Mediatece. Zresztą nie tylko ja :-(

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 10 sie 10, 11:35

Mnie powiedziano, że książki "mają być w poniedziałek", czyli dzień po zakończeniu. Nawet miałem tam iść, ale jakoś odeszła mi ochota, pewnie niedługo kupię.
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 10 sie 10, 11:48

faktycznie, nie dojechała, wszyscy pytali

Jarosz

Na forum od:

Post 25 sie 10, 11:11

Zacząłem wczoraj wieczorem czytać książkę o kinie tureckim. O matko! Przeczytałem tylko wstęp i pierwszy artykuł - znalazłem mnóstwo błędów stylistycznych, literówek, a nawet ortografa. Rozumiem, że niezgrabności stylistyczne są (lub mogą być) zasługą tłumacza, ale co w tej sytuacji robiła redakcja do spółki z korektą?

No i pytanie do ha-artu: skoro książka o kinie tureckim jest częścią serii "linia filmowa" i skoro ta seria ma jednolitą szatę graficzną (wszystko jedno, czy dotyczy to książek wydanych na ENH czy nie), to czemu tomik turecki ma dużo mniejszy format niż cała reszta?

Powrót do 10. - Czas, który pozostał