Dzieła zebrane W.J. Hasa na dvd Malavida

Przed 10. ENH. Propozycje i zapowiedzi programowe.
Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 10 lip 10, 22:56

Wiadomość jest wręcz oszałamiająca. Cena również. Ale czy dobrze zrozumiałem? Będzie można nabyć pojedyncze filmy za 60 zł każdy? :).
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

JZ

Post 11 lip 10, 18:19

A ja mam pytanie: czy w ramach retrospektywy W.J. Hasa niektóre filmy będą pokazywane z kopii cyfrowych zrekonstruowanych filmów w ramach projektu KinoRP czy lecimy ze zdartych kopii Filmoteki Narodowej? "Sanatorium pod Klepsydrą" jest dostępne w tej wersji, "Rękopis..." też już na ukończeniu. Wiadomo coś na ten temat?

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 11 lip 10, 20:05

pojedyncze za 60, a w komplecie 650, czyli w komplecie 46,4 za sztukę :) no cóż, Europa

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 12 lip 10, 13:01

Wczoraj już dyskutowałem o tym z Querelle. Mianowicie, uważam, że wydanie tych filmów przez Francję jest dla mnie, jako Polaka, totalną żenadą i pokazuje jak chory jest polski system dystrybucji dvd. A nie wspominam o cenach, bo nowe filmy polskie wychodzące w cenie ponad 50zł, gdzie jest to polski, lokalny rynek, to skandal.
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

Jan Topolski

Post 22 lip 10, 2:07

Witam,
"Sanatorium..." bedzie grane z rekonstrukcji cyfrowej, to wielka sprawa!
Niestety Kino RP nie ukonczylo prac nad "Rekopisem..."
Pozdrawiam JT

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 22 lip 10, 9:47

Jan Topolski napisał(a):"Sanatorium..." bedzie grane z rekonstrukcji cyfrowej, to wielka sprawa!

Potwierdzam! Widziałem zimą seans z tej kopii - wrażenie niesamowite. Co prawda pierwsze minuty budzą zdumienie, czemu obraz jest taki kiepski, ale to się zaraz wyjaśnia. Później jest już "tylko" genialnie do samego końca. Kto Sanatorium... nie widział, koniecznie powinien!

Powrót do 10. - Gra wstępna