Korporacja

Kocioł nowohoryzontowych filmów.
doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 2 sie 09, 18:10

Film nie nowy, ale że wcześniej nie widziałem, to skorzystałem z okazji zobaczenia na dużym ekranie. Na pewno warty polecenia, sporo ciekawych informacji, czasami szokujących. Styl dokumentu przypomina nieco filmy Moore'a (który zresztą w filmie się często wypowiada), ale ta stronniczość jakoś specjalnie nie razi.

Ale mam następujące pytanie do Organizatorów: jaki był sens rozpoczynania projekcji tego 2,5-godzinnego filmu o godzinie 10.15 (seans 2.08 ), przez co widzowie mieli do wyboru, albo wyjść przed końcem, albo przegapić następny seans. Czy istnieje jakikolwiek sensowny powód, dla którego projekcja nie zaczynała się np. o 9.45?

moviegoer

Post 3 sie 09, 14:32

Film jest dogłębnie szokujący i równie ważny.
Problem korporacji w olbrzymiej mierze władających światem jest tak ważny (dla naszej wiedzy/świadomości), że powinien to obejrzeć KAŻDY, włączając dzieci (które również są obiektem manipulacji)!

Poza tym jest ciekawie zrobiony.
Niesamowite, że korporacja, (która ma osobowość prawną), poprzez swoje zachowanie przypomina najbardziej osobowość psychopaty!...

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 7 sie 09, 10:32

Miałem okazję oglądać ten film bezpośrednio po wydaniu go na dvd w Polsce. Muszę przyznać, że bardzo solidnie zabrano się do tematu. Przedstawiono niesamowicie dużo aspektów funkcjonowania korporacji i tego jak wpływają one na życie każdego z nas. Film naprawdę warto zobaczyć.
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

Powrót do 9. - Filmy 9. MFF ENH - wypowiedz się!