Piknik

Kocioł nowohoryzontowych filmów.
michuk

Na forum od:
30 lip 06, 0:25

Post 25 lip 09, 23:49

Cały Wrocław ruszył dziś o 21:45 na pokaz rumuńskiego "Pikniku" http://filmaster.pl/film/pescuit-sportiv/

Moje wrażenia na krótko po seansie: "Zaskakujący, trochę banalny, ale bardzo miłosięoglądający, kolejny dobry film z Rumunii w ostatnim czasie. Ale nowy Nóż w wodzie to to nie jest :)"

Co sądzicie?

doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 28 lip 09, 8:55

Może nie nóż w wodzie, ale na pewno nóż w plecy dla tych wszystkich polskich reżyserów, którzy twierdzą, że w Polsce nie ma pieniędzy na kręcenie dobrych filmów i dlatego nie powstają.

Jak widać, pieniądze nie są potrzebne, gdy jest pomysł. Bardzo przyzwoity film.

_che_

Na forum od:
28 lip 07, 18:14

Post 28 lip 09, 15:14

Całkowicie przeciętny film. Nic wspólnego z bardzo dobrym scenariuszem. Prosta historia, nakręcona prostymi środkami, z prostym przekazem. Do poziomu "Noża w wodzie" bardzo daleko.

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 3 sie 09, 12:31

Słabo. Po prostu. Przewidywalny jak chyba żaden inny na tym festiwalu, do tego rozwój fabuły zupełnie nieciekawy. Jeden z gorszych filmów 9. ENH
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 3 sie 09, 12:46

Hmm, no na pewno nie było to arcydzieło, ale czy aż tak przewidywalny to bym nie przesadzał. Powiedziałbym, że zakończenie było raczej przewrotne i zaskakujące właśnie.

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 3 sie 09, 12:58

No nie wiem, w "Trzecim" było bardzo podobne, więc może dlatego mnie nie zaskoczyło :)
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

Powrót do 9. - Filmy 9. MFF ENH - wypowiedz się!