12 kwiatów lotosu

Kocioł nowohoryzontowych filmów.
asgaard

Na forum od:
25 lip 09, 20:12

Post 26 lip 09, 22:16

pomijając samą stylistykę filmu - mi się nie podobała, ale pewnie mnóstwo ludzi chłonie takie kino niczym jod w Mrzeżynie, krótkie pytanie - czemu nie było nic słychać podczas pokazu na rynku?? (przynajmniej przez pierwszą połowę filmu bo potem sobie poszedłem). Czy tak już będzie zawsze, że dźwięk będzie jakby ze studni??

panikazia

Post 2 sie 09, 8:58

ja zaluje ze w opisie jednak nie bylo przemyconej informacji
azjatycki bollywood
bo by mi bylo szkoda czasu
wyszlam (po cichu) bo juz po prostu nie moglam zniesc tych zratow
ktore poza dialogiem

kobieta:
- "co ja teraz zrobie, umarl moj tata, kto bedzie mnie bil"

juz zabawne:)))

mezczyzna:
- "nie martw sie, masz jesczez mnie"

i scena jak tatusia furgonetka rozjezdza

to nic mnie nie stety ie bawilo i nie chcialam czekac nasteopne pol godziny na zart wart grzechu

ale przepiekna glowna bohaterka w pierwszej polowie
poszlam jak utyla bo juz nie czulam uzasadnienia dla patrzenia

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 7 sie 09, 10:28

To kolejny film Roystona Tana, który swego czasu zrobił świetny film pt. "4:30". Tym razem przejawia fascynacje getai - koncertami granymi podczas święta duchów w Singapurze i Malezji. Historia dziewczyny w 12 aktach. Bardzo kolorowy i roztańczony film, chociaż tak naprawdę ciężki dramat. Chociaż zarówno stylistycznie jak i tematycznie obraz zupełnie różnych od tego co Tan zrobił dotychczas, można śmiało powiedzieć, że jego romans z getai (pierwszym filmem w jego dorobku traktującym o getai był "881") służy jemu i publiczności. Jestem za.
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 7 sie 09, 10:32

Znakomity, poruszający. Tym bardziej, że oparty na życiu pani, grającą w drugiej części - to, jak mówił reżyser, najbardziej znana obecnie wykonawczyni getai, która mimo strasznych przeżyć umiała zachować pogodę ducha.

Powrót do 9. - Filmy 9. MFF ENH - wypowiedz się!