NOCLEGI 09

Krótka kołdra, czyli Wrocław nocą.
eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 9 lut 09, 13:07

a to moze nasze pokoje z domów udaloby się przenieść : ;)))

Thane a co to jest Trio ?

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 9 lut 09, 13:12

Eliska mówię o tym:

http://www.puhot.pl/
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 9 lut 09, 13:15

No! ceny zachęcające. A ze zniżką to już w ogóle :-)

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:
8 gru 08, 10:02

Post 9 lut 09, 15:33

cze67 napisał(a):Pani Lilu, a da Pani radę przenieść ten hotel
http://www.hotelgambit.com.pl/cennik.html
wraz z obowiązującymi tam cenami do Wrocławia? Bardzo Panią proszę :-)

Drogi Panie!
Aż taką mocą to nie władam. Ale mogę wskazać zamiennik tego Hotelu, mianowicie Akira, jest w naszej bazie noclegowej. Co prawda nie ma 5,4 ale ceny są identyczne. I w dodatku zawierają śniadanie, a w Gambicie ceny są bez śniadań. :)

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:

Post 9 lut 09, 15:41

Thane napisał(a):Pani Lilo to może jeszcze da się jakiś rabat załatwić w Trio? Obniżenie kosztów uradowałoby wielu ;).

Nie ukrywam, że tam nie są za bardzo otwarci na moje propozycję, ale mam nadzieję że w końcu ich skłonie i ten obiekt zostanie dodany do naszej bazy noclegowej :)

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 9 lut 09, 15:45

Pani Lilu, jak identyczne, jak w Gambicie jedynka po 9 dych a w Akirze za 135 (po obniżce!)?

Thane

Na forum od:

Post 9 lut 09, 15:46

Gdyby udało się Pani ich przekonać, to proszę niezwłocznie pochwalić się tym zwycięstwem :).

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 9 lut 09, 23:07

Z tą Akirą to jedno pytanie, czy zniżka odliczana jest tylko od tych 135 złotych czy też od ceny weekendowej 120... ponieważ gdyby liczyć 10 nocy po 135 i zniżka 10% = 1350, a gdyby liczyć 6 nocy po 135 i 4 noce po 120 (czyli bez zniżki) to wychodzi 1380... Czyli bardzo podobnie...

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:

Post 10 lut 09, 9:20

cze67 napisał(a):Pani Lilu, jak identyczne, jak w Gambicie jedynka po 9 dych a w Akirze za 135 (po obniżce!)?

Zgadza się, tylko proszę jeszcze do tego dodać śniadanie w wysokości 12 złotych, to już mamy 102 złotych. Czyli Akira 33 złotych droższa, ale jest bezpłatny dostęp do Internetu, i troszeczkę inny standard.
Jeżeli zależy Panu na tym aby znaleźć nocleg w cenie 90 złotych, to proponuję SAVOY, kosztuje 95 ze śniadaniem, i w tym wypadku wyjdzie taniej niż w Cieszynie :)

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:

Post 10 lut 09, 9:25

tangerine napisał(a):Z tą Akirą to jedno pytanie, czy zniżka odliczana jest tylko od tych 135 złotych czy też od ceny weekendowej 120... ponieważ gdyby liczyć 10 nocy po 135 i zniżka 10% = 1350, a gdyby liczyć 6 nocy po 135 i 4 noce po 120 (czyli bez zniżki) to wychodzi 1380... Czyli bardzo podobnie...

Niestety w sezonie, czyli od 20 kwietnia do 5 października ceny są jednolite. Czyli de facto 135 złotych obowiązuję przez cały tydzień :(

tangerine

Na forum od:

Post 10 lut 09, 18:02

Można prosić o sprawdzenie warunków dojazdu MPK (tramwaje, autobusy) od Akiry do Heliosa i innych obiektów festiwalowych ? Nie ukrywam, że jestem ostatnio trochę zapracowany...

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:

Post 10 lut 09, 22:27

tangerine napisał(a):Można prosić o sprawdzenie warunków dojazdu MPK (tramwaje, autobusy) od Akiry do Heliosa i innych obiektów festiwalowych ? Nie ukrywam, że jestem ostatnio trochę zapracowany...

A nie wydaje się Panu że troszeczkę Pan przesadził?

tangerine

Na forum od:

Post 10 lut 09, 23:16

Wiem, wiem... ale po ciężkich bojach z odpowiednimi stronami dedykowanymi temu tematowi w sieci (wrocławskie MPK itp.) pomyślałem, że ktoś na miejscu mająć mapę w wersji ANALOGOWEJ (papierowej) raz dwa ustali dojazd... Jeśli się Pani puczula urażona to przepraszam... W wolnej chwili - na weekendzie się tym zajmę...

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:

Post 11 lut 09, 9:20

Dobra, to umówmy się że dam Panu odpowiedz po 26.02, ponieważ kolega ma przetestować ten Hotel. Na pewno będzie mógł udzielić takiej informacji. A tak wstępnie to z mojej mapki wynika iż z Pl. Strzeleckich do Heliosa dojeżdżają tramwaje 14,15., co prawda nie wiem czy nie trzeba będzie się przejść z Pl. Jana Pawła?

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 11 lut 09, 9:34

wiecie, że Wrocławianie mają to do siebie, że pokonując nawet małą odległość w mieście wsiadają do tramwaju? bardzo mnie to kiedyś zdziwiło, miasto pokazywała mi rodowita Wrocławianka, przy tych odległościach wrocławskich te trójmiejskie są niczym podróż do Torunia i tu faktycznie zawsze trzeba dojechać, takie miasta jak Wrocław mnie zachęcają do chodzenia, szczególnie po całym dniu siedzenia w kinie

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 11 lut 09, 18:12

Lila napisał(a):Dobra, to umówmy się że dam Panu odpowiedz po 26.02, ponieważ kolega ma przetestować ten Hotel. Na pewno będzie mógł udzielić takiej informacji. A tak wstępnie to z mojej mapki wynika iż z Pl. Strzeleckich do Heliosa dojeżdżają tramwaje 14,15., co prawda nie wiem czy nie trzeba będzie się przejść z Pl. Jana Pawła?
Czternastka dojeżdża bezpośrednio,od piętnastki trzeba iść.A tak w ogóle, to te okolice placu Strzeleckiego średnio ciekawe, troche na uboczu,choć niby blisko centrum.Może rzeka robi takie wrażenie?Mnie się zawsze to wydawało innym światem...Ale może ten hotel jest ok?

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 11 lut 09, 18:15

aszeffel napisał(a):wiecie, że Wrocławianie mają to do siebie, że pokonując nawet małą odległość w mieście wsiadają do tramwaju? bardzo mnie to kiedyś zdziwiło, miasto pokazywała mi rodowita Wrocławianka, przy tych odległościach wrocławskich te trójmiejskie są niczym podróż do Torunia i tu faktycznie zawsze trzeba dojechać, takie miasta jak Wrocław mnie zachęcają do chodzenia, szczególnie po całym dniu siedzenia w kinie
A ja dużo chodzę po Wrocławiu, a jadę tramwajem tylko jak się spieszę..:-).Od początku(no prawie..)Wrocław zachęcał mnie do chodzenia.A Gdańsk też;-)

okon

Na forum od:
31 sty 05, 22:00

Post 11 lut 09, 20:06

Nikt nie nocował w akademiku Telemik przy pl. Grunwaldzkim?

Warunki może nie są wyjątkowe, trudno wrócić do pokoju między seansami, ale za dwutygodniowy pobyt płaci się 200 zl (im dłużej, tym taniej). Problematyczne mogą być natomiast niektóre zasady, np.. jeśli jesteście we dwójkę, to pani kierowniczka z pewnością podstępnie dokwateruje kogoś jeszcze do trzyosobowego pokoju. Poza tym - cisza.

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:

Post 11 lut 09, 20:55

okon napisał(a):Nikt nie nocował w akademiku Telemik przy pl. Grunwaldzkim?

Warunki może nie są wyjątkowe, trudno wrócić do pokoju między seansami, ale za dwutygodniowy pobyt płaci się 200 zl (im dłużej, tym taniej). Problematyczne mogą być natomiast niektóre zasady, np.. jeśli jesteście we dwójkę, to pani kierowniczka z pewnością podstępnie dokwateruje kogoś jeszcze do trzyosobowego pokoju. Poza tym - cisza.

A jak było z płatnościami? Czy płaciło się na miejscu? Oraz czy to było w 2008 roku, czy może dwa lata temu?

tangerine

Na forum od:

Post 11 lut 09, 22:02

okon napisał(a):jeśli jesteście we dwójkę, to pani kierowniczka z pewnością podstępnie dokwateruje kogoś jeszcze do trzyosobowego pokoju. Poza tym - cisza.

za 300 od osoby wykupilibyście cały pokój dla siebie... to tylko 100 złotych więcej...

lukisai

Na forum od:
19 lip 05, 17:34

Post 13 lut 09, 2:29

witam,

mam pytanko do Pani kwatermistrz:

czy jakies specjalne oferty do Europeum lub innego podobnej jakości hotelu? interesuje mnie wydanie jakis 200 pln/doba za pare.

pozdrawiam

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:

Post 13 lut 09, 9:29

lukisai napisał(a):witam,

mam pytanko do Pani kwatermistrz:

czy jakies specjalne oferty do Europeum lub innego podobnej jakości hotelu? interesuje mnie wydanie jakis 200 pln/doba za pare.

pozdrawiam

Bardzo proszę o kontakt mailowy lila@snh.org.pl. :)

okon

Na forum od:
31 sty 05, 22:00

Post 13 lut 09, 14:42

Lila napisał(a):
okon napisał(a):Nikt nie nocował w akademiku Telemik przy pl. Grunwaldzkim?

A jak było z płatnościami? Czy płaciło się na miejscu? Oraz czy to było w 2008 roku, czy może dwa lata temu?

Tak, płaciło się na miejscu. Nocowałem tam dwukrotnie.

tangerine: Dla niektórych to 100 zl jednak ma znaczenie, zwłaszcza że w pokoju właściwie się nie przebywa.

To dobre rozwiązanie dla osób, które jadą same, a nie mają pieniędzy na wynajęcie jedynki.

angela

Post 17 lut 09, 23:39

Hej,
Szukajac noclegow we Wroclawiu, znalazlam kolejny hostel:
http://www.boogiehostel.pl
Moze warto go dolaczyc do oferty (a przy okazji wynegocjowac lepsza stawke..)? Samo centrum...

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:

Post 18 lut 09, 9:01

angela napisał(a):Hej,
Szukajac noclegow we Wroclawiu, znalazlam kolejny hostel:
http://www.boogiehostel.pl
Moze warto go dolaczyc do oferty (a przy okazji wynegocjowac lepsza stawke..)? Samo centrum...

Myślę że niebawem ten hostel pojawi się na naszej stronie internetowej. Czekam tylko na odpowiedz dotyxczącą rabatu:)

tricia

Na forum od:
3 sie 08, 18:24

Post 8 mar 09, 21:35

Witam,
jestem za Przegubowcem AE. W zeszłym roku wykupiłam tam dwójkę dla siebie - zapłaciłam po prostu za 2 os. Po doświadczeniach z akademikiem Politechniki na Grunwaldzkiej, mieszkanie w Przegubowcu było baaardzo przyjemne - czysto, ładnie, spokojnie (IV piętro-bo ktoś wcześniej wspominał o ciągłym imprezowaniu). Podoba mi się też TRIO.
Ogólnie chciałabym jedynkę, za którą zapłaciłabym nie więcej niż 50 zeta na dobę.
Pozdrawiam

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 10 mar 09, 21:21

No, ja też byłem w Trio w zeszłym roku i było całkiem fajnie :) Co prawda wtedy byłem z kumplem, więc wyszło tanio, a teraz być może będę musiał przyjechać sam, więc gdyby te wspominane zniżki udało się wynegocjować - byłoby świetnie.
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:

Post 10 mar 09, 22:01

A czy akademik Politechniki Wrocławskiej nie mógł by być zamiast TRIO? Nie wiem jeszcze który dokładnie, ale postaramy się aby był najbliżej miejsc festiwalowych :)

Thane

Na forum od:

Post 10 mar 09, 23:12

Widzę, że TRIO jest nieugięte. Szkoda, bo wielu ludzi z karnetami się tam zatrzymuje.

balbin

Post 11 mar 09, 8:35

witam,

proszę o informacje, na co mógłbym liczyć dysponując kwota poniżej 100 pln za 2 osoby/doba.

dziękuję.

Thane

Na forum od:

Post 11 mar 09, 8:39

balbin: Np. na to: http://www.puhot.pl/

Inne ciekawe oferty tutaj:

http://www.eranowehoryzonty.pl/artykul.do?id=269

corner

Na forum od:
16 lut 05, 20:16

Post 11 mar 09, 11:02

A tak w ogóle, to we Wrocławiu już nie akademiki AE, tylko UE ;).

balbin

Post 11 mar 09, 11:48

Thane: dziękuję.

czy pokoje w Trio są z łazienkami? w miarę spokojne o miejsce, czy raczej imprezowe (wolałbym się wysypiać :) )

btw. pytanie o hotel Savoy. przed zniżką kosztuje 170/150 po zniżce 2x95 czyli 190 pln. ?!

Thane

Na forum od:

Post 11 mar 09, 12:06

balbin: Łazienki są na korytarzu. Ja już tam od razu lat rezerwuję i jest bardzo w porządku. To spokojne miejsce, po całym dniu festiwalu też ludzie wolą się wyspać ;).

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:

Post 11 mar 09, 15:38

balbin napisał(a):Thane: dziękuję.

czy pokoje w Trio są z łazienkami? w miarę spokojne o miejsce, czy raczej imprezowe (wolałbym się wysypiać :) )

btw. pytanie o hotel Savoy. przed zniżką kosztuje 170/150 po zniżce 2x95 czyli 190 pln. ?!

Przepraszam ale zamiast 170/150 miało byc 180/160, a poza tym do tej kwoty należy doliczyc jeszcze cenę śniadania za jedną osobę 12 złotych. W przypadku ceny po rabacie czyli 95 złotych sniadanie jest wliczone w cenę. I rzeczywiście jeżeli chodzi o pokój 3 os. to nie jest to opłacalna promocja że tak powiem, ale w wypadku dwójek i jedynek to moim zdaniem jak najbardziej :)

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:

Post 11 mar 09, 15:40

Thane napisał(a):Widzę, że TRIO jest nieugięte. Szkoda, bo wielu ludzi z karnetami się tam zatrzymuje.

Jest nieugienta :) Ale jeszcze się nie poddałam i mam pomysł na obniżenie tej kwoty, co z tego wszystkiego wyniknie dowiecie się już wkrótce :)

eliska

Na forum od:

Post 11 mar 09, 16:02

to dziwne,ze w dobie zabiegania o klienta są nieugięci ,nie patrzą przyszłosciowo,festiwal co roku,wiec pewny noclegowicz co roku ...ech dziwny jest ten świat czasem ;)

balbin

Post 11 mar 09, 21:47

Lila napisał(a):

Przepraszam ale zamiast 170/150 miało byc 180/160, a poza tym do tej kwoty należy doliczyc jeszcze cenę śniadania za jedną osobę 12 złotych. W przypadku ceny po rabacie czyli 95 złotych sniadanie jest wliczone w cenę. I rzeczywiście jeżeli chodzi o pokój 3 os. to nie jest to opłacalna promocja że tak powiem, ale w wypadku dwójek i jedynek to moim zdaniem jak najbardziej :)

w takim razie po zrobieniu prostej kalkulacji wychodzi, że zniżka dla całego pobytu w Hotelu Savoy wynosi 74 pln dla 2 osób, tak? mogli się skusić na trochę więcej :)

co do Trio, to pisze Pani o próbie uzyskania lepszej oferty. kiedy będzie coś wiadomo?

dziękuje,
B.

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:

Post 12 mar 09, 10:16

balbin napisał(a):
Lila napisał(a):

w takim razie po zrobieniu prostej kalkulacji wychodzi, że zniżka dla całego pobytu w Hotelu Savoy wynosi 74 pln dla 2 osób, tak? mogli się skusić na trochę więcej :)

co do Trio, to pisze Pani o próbie uzyskania lepszej oferty. kiedy będzie coś wiadomo?

dziękuje,
B.

Nie rozumiem co masz na myśli mówiąc iż calego pobytu? 10 dni festiwalowych?
Co do Trio to udało się, mianowicie zarezerwowałam 30 pokoi na 10 dni cczyli 300 dób nocłegowych, i tym samym uzyskałam rabat w wysokości 10% tylko na pokoje 2 os. Pozostała mi tylko kwestia płatności do uregulowania. Ale wszystko wskazuje na to że będę przyjmowac zgłoszenia od Was i prowadzic listę rezerwacij. Mam nadzieję że uda mi się wypełnic 30 pokoi. :)
Dziśiaj zamieszcze taką informację w rubryce Noclegi na naszej straonie.
Oraz zastanawiam się czy w takim wypadku nie zrezygnowac z Savoya?
Co Wy na to?

balbin

Post 12 mar 09, 22:01

Lila: wyliczenie dla 11 dni (czwartek-niedziela). efektywna zniżka to 74 zł/2osoby.

w kwestii Trio: cytat z ich strony: 'Dla zorganizowanych grup szkolnych, emerytów i rencistów liczących minimum 15 osób, proponujemy wyżywienie (catering) w cenie (obowiązuje od dn. 01.XI.2008 r.)' ; emerytami i rencistami nie jesteśmy, grupą szkolną też nie, ale zorganizowani na pewno. może udałoby się w tej cenie dostać śniadanko :)

btw. thane, jako stały bywalec Trio, polecasz śniadania?

bauhaus

Na forum od:
23 lut 09, 0:54

Post 12 mar 09, 23:12

Ja osobiście Tria nie polecam, spałam tam 2 lata temu. Obsługa masakryczna i warunki jak na 35 zł i w dodatku nie ma w nocy spokoju ... jedyne co było plusem to lodówka w pokoju, w lecie się jednak przyjdaje ... Aha i jeszcze jedno: panie pokojówko-sprzątaczki mają dostęp do pokojów w trakcie nieobecności zameldowanych i wchodzą bez skrępowania, kiedyś w przerwie między seansami wróciłam do pokoju i zastałam zasłane łóżko ku mojemu zdziwieniu, tak że radzę brać cenne rzeczy se sobą :).

Thane

Na forum od:

Post 12 mar 09, 23:27

balbin: W kwestii śniadania nie mogę Ci pomóc, ponieważ nie jadam tam. Nie ma zbytnio czasu, zawsze coś się je w drodze, albo rano w pokoju. Można wyskoczyć do sklepu który jest koło hotelu, w miarę duży i blisko.

bauhaus: Ja uważam, że obsługa jest w porządku. Warunki również, poza tym jak się wychodzi o 8 rano a wraca o po północy to myślę, że brak jacuzzi przestaje mieć znaczenie ;).
Co do Pań sprzątaczek to faktycznie sprzątają pod nieobecność gości jednak zapewniam, że nie trzeba zabierać "cennych rzeczy", mowa tutaj np. o aparatach cyfrowych czy kamerach. Ostatnio zostawiałem kamerę i nic nie zginęło, bo i po co? ;).

bauhaus

Na forum od:
23 lut 09, 0:54

Post 15 mar 09, 1:05

wiesz jakby Ci kamera zginęła przypadkiem to byś pytał a po co im była? Hehe ...

Thane

Na forum od:

Post 15 mar 09, 11:07

Gdybym mi zginęła to na pewno nie przypadkiem, a znalezienie sprawy byłoby proste ;).

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:

Post 22 mar 09, 14:58

O Avangardzie myśleliśmy jak najbardziej i nawet udało nam się zdobyć zniżkę 5 złotych na pokoje wieloosobowe :)
http://www.eranowehoryzonty.pl/artykul.do?id=269

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:

Post 24 mar 09, 14:52

Niestey ale nie udało mi się nawiązac współpracy z Trio, szczerze mówiąc to juz nie mam pomysłu na nich. Na nic się nie zgadzają. Bardzo mi przykro, ale osoby nocujące w tym miejscu będą musieli zapłacic zgodnie z cennikiem :(

eliska

Na forum od:

Post 25 mar 09, 10:53

jak widać nie jest łatwe to załatwainie noclegów ,a Trio pewnie ma poczucie ,ze jest najlepszym,niepowtarzalnym ,wyjątkowym miejscem ;) ,ja bym nawet dla zasady tam nie zanocowała w takim razie
za to sama muszę pochwalić Hostel Kolor ,mimo ,ze ktos mnie ubiegł i zajął miejsce ,na które miałam ochotę ,to zaproponowoali cos innego -sympatyczni są i przyjaźni i tym sposobem mam juz zaklepane miejsce .:)

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:

Post 25 mar 09, 12:44

A czy rezerwując nocleg zaznaczacie że jesteście z Festiwalu?
Oraz tak z ciekawości, kto juz ma zarezerwowany i gdzie? :)

eliska

Na forum od:

Post 25 mar 09, 14:14

ja sie powoływałam

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do 9. - Noclegi