NOCLEGI 09

Krótka kołdra, czyli Wrocław nocą.
maxter

Post 31 mar 09, 10:13

witam, zamierzam być nowym uczestnikiem festiwalu w ty rouku i również szukam noclegu na jakieś 9 dni, zastanawiam się nad Trio;)

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 31 mar 09, 10:18

Maxter ,poprostu poczytaj wczesniejsze wpisy w temacie Noclegi -tu jestes na 3 stronie,a wczesniej jest sporo informacji ,również o Trio

Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 31 mar 09, 11:35

aszeffel napisał(a):wiecie, że Wrocławianie mają to do siebie, że pokonując nawet małą odległość w mieście wsiadają do tramwaju? bardzo mnie to kiedyś zdziwiło, miasto pokazywała mi rodowita Wrocławianka, przy tych odległościach wrocławskich te trójmiejskie są niczym podróż do Torunia i tu faktycznie zawsze trzeba dojechać, takie miasta jak Wrocław mnie zachęcają do chodzenia, szczególnie po całym dniu siedzenia w kinie

Normalnie nie czytam tego watku, bo jestem z Wroclawia (stad opoznienie reakcji), ale chcialem tylko napisac, ze odleglosci we Wroclawiu potrafia byc bez problemu podobne do tych w Trojmiescie (jesli ktos mieszka na zachodzie), a w Gdansku, jak sadze, ludzie po samym Gdansku (nie po calym trojmiescie) jezdza w wiekszosci komunikacja miejska albo samochodem (a to sa bardzo podobne odleglosci).

A tak poza tym, to ja (rodowity Wroclawianin) do tramwaju albo autobusu wsiadam kilka razy do roku, a na ogol chodze.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 31 mar 09, 13:23

a my po Trójmieście jeździmy pociągiem :)

Grzes

Na forum od:

Post 31 mar 09, 14:01

aszeffel napisał(a):a my po Trójmieście jeździmy pociągiem :)

Fakt (dawno w Trojmiescie nie bylem). Ale to nie zmienia tego, ze odleglosci wcale nie sa duzo wieksze :P

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:
8 gru 08, 10:02

Post 31 mar 09, 15:16

maxter napisał(a):witam, zamierzam być nowym uczestnikiem festiwalu w ty rouku i również szukam noclegu na jakieś 9 dni, zastanawiam się nad Trio;)

Mogę Panu pomóc w znałezieniu czegoś odpowiedniego, proszę tylko o podanie max. ceny przeznaczonej na jeden nocleg oraz na czym Panu najbardziej zależy. Pozdrawiam
Lila

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:

Post 31 mar 09, 15:34

Mam do Was prośbę. :) Rezerwując miejsca noclegowe, których niema w naszej bazie, dajcie znac, co to jest za miejsce. Spróbuję załatwic rabat dla uczestników :)

maxter

Post 1 kwi 09, 10:21

pani Lilo, jeśli to nie sprawi problemu, interesuje mnie pokój jednoosobowy w dniach 23 Lipca - 3 Sierpnia, w miejscu, które świetnie nadaje się na baze wypadową do obiektów festiwalowych. Cena jaką chce przeznaczyć to 80-100 zł/1 nocleg. Myśle, że hotel Savoy byłby odpowiedni!

maxter

Post 1 kwi 09, 11:26

poprawka od 25 Lipca do 3 Sierpnia!

maxter

Post 1 kwi 09, 12:12

maxter napisał(a):poprawka od 25 Lipca do 3 Sierpnia!

Czyli mamy 8 dób, z całej bazy noclegowej najtańsze jedynki faktycznie są w Savoyu, a poza tym ma naprawdę dobra lokalizacje. Mogę Panu zarezerwowac Apartament, mają jeden jednoosobowy :) i w cenie 95 złotych ze śniadaniem.
Jeżeli taka propozycją Panu odpowiada to poproszę o maila na lila@snh.org.pl. I przypominam iż rezerwacji do Savoya przyjmujemy tylko do 1.06.2009 roku
Pozdrawiam
Lila

maxter

Post 1 kwi 09, 12:51

czego nie ;) ... zastanowie się i dam znać, w miarę niedługo

Lady

Post 5 kwi 09, 0:56

Witam,
poszukuję jedynki na cały pobyt festiwalowy
Czy Pani Kwatermistrz może mi pomóc znaleźć coś rozsądnej cenie?
Może jest jeszcze coś w Savoyu albo gdzieś indziej?

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:

Post 5 kwi 09, 7:22

Lady napisał(a):Witam,
poszukuję jedynki na cały pobyt festiwalowy
Czy Pani Kwatermistrz może mi pomóc znaleźć coś rozsądnej cenie?
Może jest jeszcze coś w Savoyu albo gdzieś indziej?

Jak najbardziej mogę Pani pomóc, potrzebuję tylko kwoty którą przeznaczyła Pani na jeden nocleg. W Savoyu mamy jeszcze 3 jedynki, w cenie 95 złotych ze śniadaniem. Jeżeli cena w Savoyu nie odpowiada to poproszę o więcej szczegółów, czyli na czym Pani najbardziej zależy :)
Pozdrawiam
Lila

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:

Post 6 kwi 09, 10:49

Czy nocował ktoś w Dizzy Daisy na pl. Grunwaldzkim?

rhun

Post 6 kwi 09, 22:30

Ja nie nocowałem, ale byłbym zainteresowany ;) Właśnie chciałem napisać z pytaniem, czy udałoby się załatwić jakąś zniżkę dla uczestników, kiedy znalazłem cennik na stronie hostelu: pokój 2os. 40 zł, a na okres festiwalu złotych 50...:/

Chciałem się zwrócić do pani Kwatermistrz o pomoc w znalezieniu noclegu - pokój dwuosobowy od 23.07 na 9 nocy, najlepiej w przedziale 35 do 40 zł od osoby (akademiki jak najbardziej wchodzą w grę :) ) mój mail rhun87@yahoo.com

Z góry dziękuję za pomoc :)

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:

Post 7 kwi 09, 9:58

Udało się załatwić najtańszy nocleg we Wrocławiu, mianowicie Przegubowiec w cenie 27 złotych od os. w pokoju dwuosobowym. Do dyspozycji są tylko dwójki, w przypadku pojedynczego wykorzystania cena wyniesie 54 złotych. Mamy dwa piętra, czyli noclegi dla 160 osób.

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:

Post 7 kwi 09, 11:10

Nowe warte uwagi miejsce noclegowe
http://www.apartamentwroclaw.pl/strona.php?id=2&idd=8
Mają 8 "1", 10-"2", 4-"3", 1-"4"
1- 170 złotych
2- 190
3 250
4-290
ze sniadaniem ;)

dan82

Post 8 kwi 09, 12:03

jeszcze jest hostel dizzydaisy na placu grunwaldzkim. tu jest link http://www.wroclawhostel.pl/ . lokalizacja przystepna bo na grunwaldzkim o komunikacje latwo (a noca piechotka nietrudno wrocic). cenowo - jak kto uwaza, jakosciowo calkiem niezle jak na akdemik.

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:

Post 15 kwi 09, 9:08

Czy Weniawą jest ktoś zainteresowany?
http://www.wieniawahotel.pl/

Maria M.

Post 4 maja 09, 18:41

Czy da się załatwić jakąś zniżkę do hostelu Boogie?

pozdrawiam

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:

Post 5 maja 09, 8:03

Maria M. napisał(a):Czy da się załatwić jakąś zniżkę do hostelu Boogie?

pozdrawiam

Mamy w Boogie 5% zniżki dla festiwalowiczów :)

Gość

Post 9 maja 09, 22:35

Dzień dobry, a raczej wieczór:)
Pani Lilu, byłaby możliwość wynegocjowania zniżek w hostelu Silesius?

Pozdrawiam!

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:

Post 11 maja 09, 9:48

Anonymous napisał(a):Dzień dobry, a raczej wieczór:)
Pani Lilu, byłaby możliwość wynegocjowania zniżek w hostelu Silesius?

Pozdrawiam!

Próbowałam w grudniu, ale niestety powiedziano mi iż mają zarezerwowany cały Hostel w tym terminie na jakieś tam przedsięwzięcie. A udało się zarezerwowac tam miejsce noclegowe? :)

Nami

Post 11 maja 09, 20:44

Ojej, wcześniej zapomniałam się podpisać...
Nie, nawet nie próbowałam rezerwować w Silesiusie, bo na razie szukam najkorzystniejszej opcji. W każdym bądź razie dziękuję za informacje i ruszam w dalsze poszukiwania.
Pozdrawiam!

Gość

Post 12 maja 09, 9:45

Mam pytanie: czy są jeszcze wolne pokoje w akademikach? chodzi mi o jak najtańszy nocleg we Wrocławiu na czas festiwalu. Z góry dziękuję za odpowiedź.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 12 maja 09, 14:29

wszystkim zainteresowanym odpowiedzią na pytanie, jaki jest poziom hałasu w poszczególnych częściach miasta (co też ma w końcu wpływ na wybór noclegu), polecam mapę akustyczną Wrocławia:

http://imapwroc.um.wroc.pl/sipum/app/me ... ?serwis=35

i inne mapy internetowego Systemu Informacji Przestrzennej Wrocławia:
http://www.wroclaw.pl/m3292/

fascynująca lektura :)

Grzes

Na forum od:

Post 12 maja 09, 23:04

wszystkim zainteresowanym odpowiedzią na pytanie, jaki jest poziom hałasu w poszczególnych częściach miasta (co też ma w końcu wpływ na wybór noclegu)

Z mojego doswiadczenia wynika, ze poziom halasu wynika glownie z tego, kto w czasie festiwalu mieszka w sasiednich pokojach :)

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 13 maja 09, 0:11

No i niestety z poziomu świadomości pań z recepcji, które o godzinie 2 w nocy twierdzą, że osoby hałasujące, zaklasyfikowane jako uczestnicy "Nowych Horyzontów" są poza ich jurysdykcją, w końcu nie można mieć pretencji do zachowania osób zameldowanych w tej samej kategorii, gdyby natomiast byli oni uczestnikami zawodów ujeżdżania wielbłądów to z moich nocnych rozmów z paniami w recepcji Przegubowca, wynika, że w takiej sytuacji mogłyby interweniować... Próbuję nadążać za ich tokiem myślenia, ale pewności nie mam...

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 13 maja 09, 12:58

:) może w wyposażeniu festiwalowicza (pamiętacie, kiedyś nam wkładali do toreb krople do oczu) powinny być stopery?

Ania_79

Post 13 maja 09, 15:39

Halohalo

A może ktoś reflektowałby na połączenie sił i znalezienie na czas trwania festiwalu mieszkania?
Jakby co - jestem otwarta na sugestie!
kontakt do mnie demid@o2.pl
nick na face booku by obaczyć kto zacz mniej więcej ;) - Ana Konda

Pozdrawiam

Iga Kowalczuk

Post 13 maja 09, 22:53

Ja na razie jadę sama, ale szukam współlokatorów do czwórki, żeby było taniej. Chcę wynająć gdzieś blisko obiektów festiwalowych za 25-30 zł doba/os. Piszcie na Facebook'u jeśli ktoś jest zainteresowany.

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:

Post 14 maja 09, 8:15

Poniżej oferta mieszkania :)
dysponuję wolnym pokojem dla festiwalowiczów, już po raz trzeci z rzędu.
Jeśli więc byłby ktoś zainteresowany dwójką (tylko dla pary/jedno łóżko) bądź jedynką w rozsądnej cenie to czy mógłbym liczyć na info od Pani
Kwatermistrz?:) Mieszkanie na ul Lwowskiej (przystanek Pereca/Grabiszyńska), blisko obiektów festiwalowych.
Cena za pokój to 70 zł/noc dla 2 osób 60 dla 1. Najchętniej dwie osoby, na dłuższy pobyt festiwalowy.
Pozdrawiam,
Michał
tel. 604 915 699

marta6

Post 15 maja 09, 14:26

Dzień Dobry Pani Lilu,
czy możliwe byłyby jakieś zniżki w Royal Hostel? ponieważ znajduje się on dość blisko obiektów festiwalowych,prawdopodobnie wielu uczestników byłoby zainteresowanych.
pozdrawiam

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:

Post 20 maja 09, 10:12

marta6 napisał(a):Dzień Dobry Pani Lilu,
czy możliwe byłyby jakieś zniżki w Royal Hostel? ponieważ znajduje się on dość blisko obiektów festiwalowych,prawdopodobnie wielu uczestników byłoby zainteresowanych.
pozdrawiam

Gotowe, mamy 10% za chwilkę okaże się w bazie noclegowej :)
Pozdrawiam
Lila

marta6

Post 21 maja 09, 14:19

Jest Pani Wielka!!! dziękuję i pozdrawiam!:)

eliska

Na forum od:

Post 21 maja 09, 19:35

Trzeba przyznać i szczerze pochwalic Panią Lilę . :) Wyjątkowo sprawnie działa i do tego nie lekceważy żadnej prośby. Tak chyba jeszcze nie było w kwestii noclegów .

oum_kalthoum

Na forum od:
23 maja 09, 22:47

Post 23 maja 09, 23:26

Hej, nie wiem, jak to działa, ale zarezerwowałam sobie noclegi w Avantgarde Hostel przez stronę Hostelworld.com i w pokoju 5-osobowym cena za noc wyniosła 30-35zł w zależności od dnia, nie zaś 40zł (http://www.enh.pl/artykul.do?id=269). Hostel wygląda całkiem do rzeczy, w pokoju jest najwyraźniej stół z lampką, idealny do wieczornego/nocnego przeglądania festiwalowego katalogu. Zachęcam gorąco do przyłączenia się! (w tym roku po raz pierwszy będę na ENH sama, byłoby miło złączyć siły z innymi festiwalowiczami, zwłaszcza wieczorową porą;)).

eliska

Na forum od:

Post 24 maja 09, 22:18

oum_kalthoum napisał(a):Hej, nie wiem, jak to działa, ale zarezerwowałam sobie noclegi w Avantgarde Hostel przez stronę Hostelworld.com i w pokoju 5-osobowym cena za noc wyniosła 30-35zł w zależności od dnia, nie zaś 40zł (http://www.enh.pl/artykul.do?id=269). Hostel wygląda całkiem do rzeczy, w pokoju jest najwyraźniej stół z lampką, idealny do wieczornego/nocnego przeglądania festiwalowego katalogu. Zachęcam gorąco do przyłączenia się! (w tym roku po raz pierwszy będę na ENH sama, byłoby miło złączyć siły z innymi festiwalowiczami, zwłaszcza wieczorową porą;)).

polityka marketingowa hoteli moze byc nastawiona na to ,ze internetową drogąjest taniej niz wynegocjowane inną ,choćby po to by ludzie własnie zamawiali p/internet -tańsza obsługa,łatwiejszy dostęp,mniejsza ilosc ludzi potrzebnych do obsługi, itp itd i tu pani Lila moze nie miec na to wpływu .Ona robi swoje dobrze a hotel ma inne priorytety w pozyskiwaniu klienta ,bo chce go poniekąd zmusić własnie do drogi internetowej .
Hostel,w którym ja zamówiłam nocleg w obiecanej p/panią Lile cenie ,nie miał juz pokoi ,ale zaproponował coś innego trochę drożej niz z puli enh ,ale i tak taniej niz gdybym trafiła do nich niezależnie .I jestem zadowolona ,bo mam taniej niz w latach poprzednich,równie blisko ,a wreszcie jakaś odmiana.Tak więc mimo ,ze nie korzystam bezpośrednio z działań pani Lili , to jednak jej zabjeganie o lepsze ceny dla festiwalowiczów ,miały mimo wszystko wpływ na to co uzyskałam . No to jak mam nie czuc wdzięcznosć :),nawet oscypek powinnam przywieźć ;)

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:

Post 29 maja 09, 13:57

Dwójka w Savoyu do pojedynczego wykorzystania za 100 złotych PROMOCJA :)
Rezerwację można dokonać lila@snh.org.pl

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 29 maja 09, 14:14

Ja chciałem tylko podkreślić to o czym wcześniej wspominała Eliska. Nasza Pani kwatermistrz wykonuje świetną robotę. Dziękujemy! :).
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 29 maja 09, 15:49

a może Nasza Pani Kwatermistrzyni będzie ładniej :)

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:

Post 2 cze 09, 11:58

http://www.4funhostel.pl nowy Hostel, niedługo okaże się w naszej bazie. I zdecydowanie wolę kwatermistz :)

Lila
Pani Kwatermistrz

Na forum od:

Post 2 cze 09, 18:03

Witam,
Mam do wynajęcia mieszkanie w centrum, ul. Stysia, blisko do Rynku i
dworca. Wysoki standard. Możliwość wystawienia faktury VAT.
http://otodom.pl/index.php?mod=show&insId=1051996

Cena, która jest w ogłoszeniu dotyczy pełnego miesiąca :)
Przy krótszych terminach - możemy negocjować :)
Mogą tam spać max. 3 osoby (2+1).
--
Pozdrowienia,
Andrzej Rajczakowski mailto:arajczakowski@poczta.onet.pl

Linda

Post 3 cze 09, 12:55

Hej! Mam do zaoferowania pokój o powierzchni 17 mkw w mieszkaniu przy ul. Piastowskiej ( okolice pl. grunwaldzkiego i akademika 20-latka).

Pokój jest w roku akademickim wynajmowany przez studentów, którzy zwalniają go na okres wakacyjny - stąd wolne miejsca.

- zamykany na klucz,
- w czteropokojowym mieszkaniu gdzie na co dzień mieszkają b. sympatyczni ludzie,
- możliwość dostosowania pokoju nawet dla 4 osób,
- bezstresowa możliwość korzystania z kuchni i jej dobrodziejstw tj. wszystkich sprzętów,
- w mieszkaniu znajdują się dwie łazienki i dwie ubikacje także nie ma problemów z kolejkami pod prysznic jak w akademikach,
- atrakcyjna cena (cena zależy od ilości osób, długości pobytu)
- ważna jest wcześniejsza rezerwacja - winnym wypadku mogę wynająć pokój na cały okres wakacyjny,

Propozycje ceny i terminu pobytu z zaznaczeniem ilości osób proszę przesyłać na adres mailowy: linda.lin@tlen.pl

W tamtym roku mieszkały już u mnie osoby goszczące we Wrocławiu na ENH i mam przyjemne wspomnienia. Byli to kulturalni ludzie i mam nadzieję trafić na takich ponownie:)

Polecam i zapraszam, być może uda mi się zrobić parę fotek które potem prześlę zainteresowanym mailem.

Pozdrawiam

Eorath

Post 8 cze 09, 0:03

Hej, czy ktoś z Was mieszkał w hostelu Europa? Zarezerwowałam wstępnie miejsca na czas festiwalu, ale chciałam się upewnić co do samego hostelu :)
Pozdrawiam.

SIMPSON

Post 15 cze 09, 19:55

No i jest jeszcze CENTRUM HOSTEL , który znajduje się bardzo blisko kina Helios, jak i klubu festiwalowego. Nocuję tam co roku i zawsze byłem zadowolony. Niestety nie jedzie w tym roku moja żona, tak więc poszukuję współlokatora do dwuosobowego pokoju (oczywiście mężczyzna), z którym będę mógł pogawędzić o filmie. A propos ceny za nocleg, to 60 zeta. Podaję link do tej noclegowni: http://www.centrumhostel.pl/ oraz mój mail jakby co: pimpek2@buziaczek.pl (nie, to nie żart). Pozdrawiam.

mehides

Na forum od:
16 cze 09, 18:36

Post 16 cze 09, 18:44

Jestem wolontariuszem enh. Poszukuję zakwaterowania na festiwal. Prośbę kieruję głównie do studentów, którzy mają wolne miejsce w pokoju na okres 20 lipca-2sierpnia lub wolontariuszy z Wrocławia, dla których nie było by problemem przyjąć jedną osobę na czas festiwalu. Chciałbym płacić mniej niż w hostelach ;)

Dark Angel

Na forum od:
8 sie 05, 20:42

Post 16 cze 09, 18:51

mehides napisał(a):Jestem wolontariuszem enh. Poszukuję zakwaterowania na festiwal. Prośbę kieruję głównie do studentów, którzy mają wolne miejsce w pokoju na okres 20 lipca-2sierpnia lub wolontariuszy z Wrocławia, dla których nie było by problemem przyjąć jedną osobę na czas festiwalu. Chciałbym płacić mniej niż w hostelach ;)

Dołączam się do prośby kolegi :) Termin: 22 lipca do 2 sierpnia włącznie. W samym centrum (tak żebym nie musiała dojeżdżać) :)
Mehides, polecam zamieścić ogłoszenie na gumtree. W tym samym dniu, w którym zamieściłam tam ogłoszenie dostałam co najmniej 3 propozycje :) Niestety żadna mnie nie zadowalała pod względem odległości...

chodzia

Na forum od:
15 cze 09, 18:14

Post 16 cze 09, 21:03

Dark Angel napisał(a):
mehides napisał(a):Jestem wolontariuszem enh. Poszukuję zakwaterowania na festiwal. Prośbę kieruję głównie do studentów, którzy mają wolne miejsce w pokoju na okres 20 lipca-2sierpnia lub wolontariuszy z Wrocławia, dla których nie było by problemem przyjąć jedną osobę na czas festiwalu. Chciałbym płacić mniej niż w hostelach ;)

Dołączam się do prośby kolegi :) Termin: 22 lipca do 2 sierpnia włącznie. W samym centrum (tak żebym nie musiała dojeżdżać) :)
Mehides, polecam zamieścić ogłoszenie na gumtree. W tym samym dniu, w którym zamieściłam tam ogłoszenie dostałam co najmniej 3 propozycje :) Niestety żadna mnie nie zadowalała pod względem odległości...

a ja mam dokładnie to, o czym piszecie ;) wielki pokój do wynajęcia na czas festiwalu, 100 metrów od pl. Dominikanskiego - a wiec i calej reszty bliskich rejonow rynkowych;)
prosze o kontakt na gg: 983922
pozdrawiam
Agnieszka

Adik

Post 21 cze 09, 22:28

ja polecam 4funhostel (www.4funhostel.pl) - dogadaliśmy dobrą studencką cenę :)

wyszło 27 pln za nocleg tylko trochę trzeba było pomarudzić

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do 9. - Noclegi