Bilety i takie tam

Ma Pani bilet? A Pan ma?
kubuń

Na forum od:
17 cze 09, 22:03

Post 17 cze 09, 22:09

Witam serdecznie,

w tym roku po raz pierwszy wybieram się na festiwal i w związku z tym, że jestem jeszcze nieobeznany i niedoświadczony mam takie pytanie - czy są może jakieś zniżki przy zakupie większej ilości biletów,tak jak to było w tym roku na Off Camerze w Krakowie, że kupując 10 biletów płaciło się 80zł gdzie normalnie seanse do 17:00 kosztowały po 10zł a te po 17:00 15zł.

Jeśli ktoś wie coś na ten temat to bardzo proszę o wiadomość, niestety wizja wydawania 15zł na każdy seans wydaje mi się trochę przerażająca.

Dziękuję,pozdrawiam

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 17 cze 09, 22:37

Ktoś jak ktoś, dwa razy jeździłem na festiwal kupując bilety w ofercie 20+ i wtedy były taniej, ale chyba trzeba je kupić przez Internet, a nie na miejscu, chcociaż nie jestem pewny. Tak czy owak najlepiej gdyby odpowiedział ktoś z bliskich kręgów organizatorów.

kubuń

Na forum od:
17 cze 09, 22:03

Post 18 cze 09, 12:27

Dzięki za odpowiedź, w takim razie jeśli ktoś wie lepiej to niech da znać, kupić przez internet to raczej nie problem.

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 18 cze 09, 13:34

Kubuń: pewnie takie bilety będą, podobnie jak w latach ubiegłych, jak pisze tangerine. Nie znam jednak jeszcze szczegółów. Wysłałem odpowiednie zapytanie w tej sprawie do osób zajmujących się sprzedażą. Pozdrawiam serdecznie.
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 18 cze 09, 14:52

kubuń: pojedynczy bilet będzie kosztował 16 zł.
Pojedynczy bilet w pakiecie "10+" będzie kosztował 15 zł
Pojedynczy bilet w pakiecie "20+" bedzie kosztował 14 zł

Program festiwalu pojawi się na stronie internetowej festiwalu od 1 lipca,
- sprzedaż internetowa biletów od 6 lipca
- przedsprzedaz w Mediatece we WRocławiu od 20 lipca
- od 24 bilety bedzie mozna kupić także w obiektach festiwalowych

Zapraszam do Wrocławia.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

Jak

Na forum od:
2 lip 06, 22:58

Post 25 cze 09, 11:58

Warto dodać jedną rzecz: każdy z biletów w pakiecie 10+ i 20+ musi być dotyczyć innego seansu. Jeśli kupujesz bilety na ten sam pokaz dla 10tki znajomych to zniżka nie obowiązuje.

jaMci

Post 1 lip 09, 22:41

Witam!

Mam pytanie czy istnieje jeszcze jakakolwiek możliwość kupienia karnetu na festiwal?!

Wiem, że termin już się skończył, jednak wcześniej z ważnych powodów nie mogłem dokonać zanabycia, a kupowanie pojedynczych biletów "studencka kieszeń" raczej nie wytrzyma.

Już teraz dziękuję za wszelkie informacje na ten temat.

Pozdrawiam bardzo

Maciek Janik

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 3 lip 09, 15:34

jaMci: już nie można kupić karnetu na festiwal. Od 6 lipca będzie mozna kupować bilty przez internet.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

lipton

Post 4 lip 09, 16:57

Witam wszystkich bardzo serdecznie.

To mój zarówno pierwszy post jak i pierwszy raz kiedy będę miał przyjemność uczestniczyć w enh we Wrocławiu.
Nie do końca wiem jak to wszystko będzie funkcjonować ale mam jedno pytanie. Mianowicie gdy zakupię bilet na stronie www na wybrany film to w jaki sposób go potem odbiorę? Jeśli będę musiał to zrobić w mediatece to jak uwierzytelnię swoją tożsamość z rezerwacji internetowej? Wiec, moje pytanie brzmi jak to będzie z biletami zarezerwowanymi w internecie..?

Pozdrawiam

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 4 lip 09, 17:04

Witam. Z tego co wiem, to bilety odbierasz sobie w kasach np. w Heliosie, nigdy nie było z tym problemów, więc myślę, że tak to działa dalej.

Do zobaczenia we Wrocławiu :).
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 4 lip 09, 17:12

lipton: odbiór biletów za okazaniem dowodu tożsamości lub wiadomości e-mail z numerem zamówienia w kasach biletowych w Mediatece Centrum Festiwalowym (pl. Teatralny 5, Wrocław):

a) od 20 lipca w godzinach 12:00 - 20:00 (przerwa: 14:45 - 15:15),

b) od 22 lipca w godzinach 9.00 - 21.00 (przerwa: 14:45 - 15:15).

Pozdrawiam i do zobaczenia na Festiwalu!
Ostatnio edytowano 6 lip 09, 12:22 przez Seblon, łącznie edytowano 1 raz
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

lipton

Post 4 lip 09, 19:12

Dzięki wielkie za odpowiedź. Pozdrawiam wszystkich :-)

raggen

Na forum od:
29 cze 08, 22:34

Post 4 lip 09, 21:00

to jeszcze pytanie o dwa doprecyzowania w sprawie zamawiania biletów przez net. przykład 1: bilet zamówiony na film o 16.00 (seans w dniu 26/07) do odbioru w mediatece najpóźniej w dniu 25/07 (dzień przed)? czy po prostu w dniu 26/07 byle przed 16.00?
przykład 2: co z opłatą na zamówione bilety? płacimy od razu (net, wpłata na poczcie itp.)? czy płacimy w mediatece przy odbiorze?

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 5 lip 09, 15:49

raggen: tutaj znajduje się regulamin sprzedaży biletów:

http://www.enh.pl/artykul.do?id=164

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

doris-91

Post 5 lip 09, 17:34

a ten festiwal jest tylko dla pelnoletnich?

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 5 lip 09, 17:52

nie tylko, o młodzieży czytaj w wątku
http://forum.mlodehoryzonty.pl/viewtopic.php?t=1704

Bart

Post 6 lip 09, 11:55

Odbiór biletów: jeśli będę na festiwalu dopiero od 25.07, to nie będę miał możliwości odebrania zakupionych wcześniej i opłaconych przez internet biletów. W regulaminie jest napisane od 20.07; od 22.07?

Cieszę się na festiwal, jestem na każdej edycji od pierwszej!

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 6 lip 09, 12:03

ostatni punkt regulaminu:

Odbiór biletów za okazaniem dowodu tożsamości lub wiadomości e-mail z numerem zamówienia od 20 lipca w kasach biletowych w Mediatece Centrum Festiwalowym (pl. Teatralny 5, Wrocław) w godzinach 12:00 - 20:00, przerwa: 14:45 - 15:15, od 22 lipca w godzinach 9.00 - 21.00, przerwa: 14:45 - 15:15

czyli 25 lipca będziesz mógł je odebrać w Mediatece w godzinach od 9 do 21 z przerwą jak wyżej.

kasiad
NH-Kreator

Na forum od:
4 mar 09, 9:42

Post 6 lip 09, 17:00

raggen napisał(a):to jeszcze pytanie o dwa doprecyzowania w sprawie zamawiania biletów przez net. przykład 1: bilet zamówiony na film o 16.00 (seans w dniu 26/07) do odbioru w mediatece najpóźniej w dniu 25/07 (dzień przed)? czy po prostu w dniu 26/07 byle przed 16.00?
przykład 2: co z opłatą na zamówione bilety? płacimy od razu (net, wpłata na poczcie itp.)? czy płacimy w mediatece przy odbiorze?

Doprecyzuję trochę jak to wygląda - zamawiamy bilety na stronie i teraz mamy dwie opcje w jaki sposób możemy dokonać płatności:
1. poprzez stronę www.dotpay.pl (jest tu baaardzo szeroka gama banków, za pomocą których możemy dokonać tej wpłaty - ale może się to odbywać tylko i wyłącznie poprzez tą stronę)
2. płacąc przy odbiorze w Mediatece (bilety będzie można odbierać od 20 lipca)

Od sposobu, w jaki zamierzamy zapłacić za bilety zależy to, kiedy musimy się po nie zjawić, ponieważ jak jest napisane w regulaminie:
"Płatności za zamówione bilety należy dokonać najpóźniej do godziny 21:00 dnia poprzedzającego projekcję lub odbycie się danego wydarzenia muzycznego, na które kupowane są bilety".
Co to w praktyce oznacza przy tych obu formach płatności:
- jeśli płacimy poprzez www.dotpay.pl (musi być to wpłata dokonana najpóźniej do godziny 21.00 dnia poprzedzającej projekcję, na którą kupiliśmy bilety) to możemy się po nie zgłosić nawet przed samym seansem (byle w godzinach pracy Mediateki i tak by zdążyć dojść do kina, miejsca w którym odbywa się seans/wydarzenie, na które kupiliśmy bilet, ponieważ już zostały one opłacone w odpowiednim terminie i to kiedy je odbierzecie zależy już tylko od was)
-jeśli zaś chcemy zapłacić dopiero przy odbiorze to faktycznie trzeba przyjść dzień wcześniej do Mediateki do godziny 21-inaczej zamówienie zostanie anulowane.

Krótko mówiąc płatność poprzez www.dotpay.pl jest raczej wygodniejszym sposobem bo nie musimy pamiętać o tym, że trzeba wcześniej opłacić i odebrać bilety.

Jeszcze jedna uwaga - pamiętajcie o tym by zabrać ze sobą dowody osobiste bo na ich podstawie oraz na podstawie nr zamówienia jest wszystko weryfikowane.

Mam nadzieję, że to trochę rozjaśniło pewne rzeczy.

Bart

Post 6 lip 09, 18:23

dzięki za odpowiedź - teraz wszystko jest jasne!

Marmolada

Post 9 lip 09, 23:20

Witam!

W tym roku po raz pierwszy wezmę udział w festiwalu i ledwo mogę się połapać w tych sprawach organizacyjnych odnośnie ENH... Chciałam upewnić się w sprawie koncertów w Arsenale.
Osoby, które posiadają karnety filmowe, mają wstęp wolny na niektóre wydarzenia muzyczne, czy tak? Jak to będzie? Za okazaniem karnetu zostaniemy wpuszczeni? Na przykład jeśli chcę pójść tylko na Deadbeata, to zostanę wpuszczona podczas trwającego już koncertu poprzedniego wykonawcy, czy może jednak muszę kupić bilet na całość?

Z góry dziękuję za odpowiedź

Tomassi

Na forum od:
9 sie 05, 9:07

Post 10 lip 09, 8:01

Od północy koncerty w Arsenale za darmo dla karnetowiczów (w tym Deadbeat). Wchodzisz za okazaniem karnetu. Na wcześniejsze koncerty trzeba kupić bilet (z karnetem taniej).

Wyjątkiem są pierwszy i ostatni dzień festiwalu: w te dni wszystkie koncerty za darmo dla karnetowiczów.

Do zobaczenia!

Kubaaa5

Post 15 lip 09, 16:37

Czy mogę upoważnic kogoś do odbioru mojego biletu na Junior Boys poprzez przekazanie wydruku maila z numerem zamówienia? Moje możliwości odbioru są bardzo ograniczone, czy taka osoba nie będzie miała problemów z otrzymaniem mojego biletu?

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 15 lip 09, 21:49

Kubaaa5: tak, możesz upowaznić kogoś do odbioru biletu.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

czarna mańka

Post 20 lip 09, 10:14

Witam,

dołączę do Rodziny Festiwalowej dopiero 30 lipca. Czy mogę mieć kłopot z dostaniem biletów na miejscu, np. zaraz przed rozpoczęciem się filmu?

Pozdrawiam ciepło z Krakowa :)

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 20 lip 09, 11:57

czarna nańka: generalnie tak. Zależy to od tytułów, które chcesz oglądać. Najlepiej kup bilety przez internet. Pamietaj, że możesz kupić bilet 10+, wówczas jest troszkę taniej.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

czarna mańka

Post 20 lip 09, 12:35

Roman Gutek: dziękuję za tak szybką odpowiedź :)
Postaram się zrobić tak, jak Pan radzi.

Do zobaczenia we Wrocławiu! :)

PS. Jestem pod wielkim wrażeniem strony festiwalowej: jest przejrzysta, czytelna, estetyczna, aktywnie moderowana, bogata w informacje!!! Wielki szacunek dla Organizatorów.

Tym łatwiej docenić to, próbując jednocześnie dopłynąć na Drugi Brzeg...

bunika

Post 23 lip 09, 10:03

Z powodu wyjazdu odsprzedam bilet na :
Nimfę - czwartek
Biała wstązka - sobota
kontakt 0507 664 632

Freak_of_nature

Na forum od:
9 wrz 06, 13:16

Post 23 lip 09, 11:35

Mam pytanie, ile zajmuje odbiór biletów w Mediatece?Bilety są opłacone, pozostał jedynie odbiór przeszło 30 wejściówek. Z racji połączeń kolejowych w Mediatece mogę być jutro nie wcześniej niż ok. 11:30, pierwszy film jest o 12:45. Czy mogę się spodziewać dużych kolejek? Pamiętam, że 2 lata temu w podobny sposób przegapiłem pierwszy film.

Pozdrawiam.

Kora

Post 23 lip 09, 12:07

hej,
Mam wejściówkę na Białą Wstążkę od kolegi, który zakupił karnet /czytaj - wydał kasę na imprezę/, ale nie może przyjść na uroczystość otwarcia, bo opiekuje się dzieckiem. Czy jest szansa, że wejdę na wejściówkę bez karnetu, czy zwycięży zimna maszyneria biurokracji ? Pytanie do Pana Romana

starzec

Post 23 lip 09, 13:33

no cóż, Koro... wiele osób zapłaciło za karnet, ale wejściówki już nie dostało... dlaczego więc Ty miałabyś wejść bez karnetu?

kama.et.kama

Post 23 lip 09, 23:18

mam pytanie: czy karnety 10+ i 20+ również uprawniają do bezpłatnego wejścia na koncerty oznaczone jako "dla karnetowiczów wstęp wolny"

D 'Ogi

Na forum od:
25 lip 09, 9:21

Post 25 lip 09, 10:29

Freak_of_nature napisał(a):Mam pytanie, ile zajmuje odbiór biletów w Mediatece?

Z obserwacji zza mojego "biurka" mogę zalecić przychodzenie po bilety możliwie najwcześniej. Od późnego popołudnia zaczynają się robić dość długie kolejki (mimo, że ciągle działa tu z 8 kas). :)
Pytając się mnie o poradę proszę pamiętać, że porady które daję mają na celu zapewnienia mi maksymalnych wrażeń, a nie tobie szczęścia.

Błażej Bierzgalski
NH-Kreator

Na forum od:
2 cze 08, 15:32

Post 26 lip 09, 9:17

kama.et.kama: Posiadacze karnetów 10+/20+ mają prawo wejść do Arsenału, ale tylko do strefy niekoncertowej. Osobom tym przysługują zniżki na wydarzenia muzyczne (o ile bilet ulgowy jest na dany koncert przewidziany).

Pozdrawiam!

Powrót do 9. - Bilety, karnety, akredytacje