Pytanie do organizatorów o regulamin.

Ma Pani bilet? A Pan ma?
paNMieczyslaw

Na forum od:
10 cze 05, 8:48

Post 17 lip 09, 13:05

Chciałem zapytać organizatorów, dlaczego nie można zwracać biletów np na wydarzenia muzyczne?

Ja rozumiem pieczywo, mięso, bielizna...

Ale do jasnej anielki dlaczego takim wielkim problemem jest zwrot biletu przed rozpoczęciem festiwalu? Polegałby on na wejściu na konto delikwenta, anulowaniu biletu i przelaniu pieniążków z powrotem. Dlaczego nawet Polskie Koleje Państwowe już weszły w tej kwestii w XXI wiek (no powiedzmy w XX bo jeszcze potrącają 10% ) i nie widzą w tym problemu, a Stowarzyszenie Nowe Horyzonty problem widzi?

"Tak jak jest napisane w regulaminie, który Pan zaakceptował" to jest obsługa klienta? Czy ja w ogóle jestem klientem? Chyba nie. W końcu jeśli popyt jest większy od podaży, klientowi można dać do podpisu regulamin z przepisami rodem z PRLu. Jak się nie podoba to jedź se pan do Kazimierza...

Nie, to nie jest post sfrustrowanego widza po stracie paru złotych. Wydam tam jeszcze znacznie więcej, bo naprawdę warto. Ale ta polska mentalność - regulaminy, przepisy zakazy, nakazy. A klient jest ważny do momentu zapłaty, jak już zapłaci to na drzewo.

Pozdrawiam.

ojustka
NH-Kreator

Na forum od:
13 lip 09, 20:03

Post 17 lip 09, 20:44

Szanowny Panie,
Organizatorzy nie widzą problemu. Do polskiej mentalności, oprócz regulaminów, przepisów, zakazów, nakazów należało by dołączyć jeszcze odpowiedzialność i zasady. Pan dokonuje wyboru, podejmuje decyzję, kupuje bilet, płaci za niego..., potem pojawiają się jakieś okoliczności, które przyczyniają się do tego, że Pan zmienia decyzję i chciałby Pan, abyśmy spełnili Pana prośbę i zwrócili gotówkę za bilet, bo Pan się "rozmyślił", jest jeden szkopuł - "nieszczęsny" regulamin. Po to go przygotowaliśmy, aby nasi Goście zapoznali się z zasadami, które "rządzą" obsługą festiwalu, aby mogli dzięki temu podejmować świadome i odpowiedzialne decycje odnośnie swoich wyborów. Pozwoliliśmy sobie na taki luksus, aby traktować Gości festiwalowych, jako osoby, które potrafią podejść i do wydarzenia, które już za chwilę się rozpocznie i do reguł nim kierujących, poważnie. Proszę wierzyć, przed festiwalem i w trakcie, zgłasza się do nas naprawdę wiele osób z podobnymi prośbami, stąd taki a nie inny zapis w regulaminie. Nie chcemy, aby się Pan zrażał, nie chcemy, aby Pan nie uważał się za naszego klienta, nie chcemy również, aby Pan uważał, że "wysyłamy Pana na drzewo", dlatego od momentu, kiedy Pan zapłaci ma Pan pełne prawo uczestniczyć w "zakupionym" wydarzeniu, dlatego też poświęcamy czas, aby Panu z całym szacunkiem odpowiedzieć (Pana propozycja zwrotu zajęłaby więcej czasu i wymagałaby zaangażowania większej liczby osób). Mamy nadzieję, że pomimo tego zgrzytu, będzie Pan zadowolony z uczestnictwa w festiwalu i nadal będzie Pan uważał, że warto.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 17 lip 09, 21:50

Drogi Panie,

dziękuję za zwrocenie uwagi na ważny problem.
Z roku na rok pojawia się coraz więcej udogodnień i ulepszeń dla uczestników festiwalu związanych m.in. z zakupem karnetow i biletów przez internet. Różnym szczegółom poświęcamy wiele czasu i uwagi. Mam nadzieję, że te udogodnienia sa widoczne, a przede wszystki pomocne. Jednak każda innowacja związana jest z nakładami finansowyni na nowe programy internetowe, sprzęt, zatrudnienie nowych osób. Po prostu nas nie stać na jednorazowe duże inwestycje i, często, brakuje nam już czasu. Potrzebujemy jeszcze trochę czasu aby wyeliminować różne niedogodności. Mam nadzieję, że za rok będzie już można zwracać zakupione bilety na koncerty.

Tymczasem proponuję utworzyć na forum nowy temat : sprzedam bilet i być może znajdzie się ktoś kto bedzie ten bilet chciał od Pana kupić.

Do zobaczenia we Wrocławiu.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek
(dyrektor)

Jak

Na forum od:
2 lip 06, 22:58

Post 18 lip 09, 15:25

Na festiwalu w Annecy świetnie funkcjonuje punk wymiany wejściówek - tam co prawda na wszystkie pokazy od karnetowiczów wymaga się odebrania bezpłatnych wejściówek (rezerwacja internetowa), ale sam mechanizm mogłoby być jakimś rozwiązaniem na przyszłe lata.

Transakcje całkowicie bezgotówkowe. Jeden ważny bilet za inny ważny bilet.

Błażej Bierzgalski
NH-Kreator

Na forum od:
2 cze 08, 15:32

Post 18 lip 09, 18:49

Szanowny Panie,

Szczerzę mówiąc trudno mi wyobrazić sobie stworzenie stacjonarnego punktu "giełdy" biletów na tak dużym festiwalu jak nasz. Jednocześnie mogę zaproponować - w przypadku zajścia potrzeby wymiany zakupionych biletów - założenia wątku w dziale "Bilety, karnety, akredytacje" w którym mógłby zasygnalizować Pan innym festiwalowiczom propozycję wymiany.

Pozdrawiam!

Jak

Na forum od:
2 lip 06, 22:58

Post 18 lip 09, 23:52

To czysto teoretyczne rozważania, nie postulat.
pzdr
Błażej

paNMieczyslaw

Na forum od:
10 cze 05, 8:48

Post 22 lip 09, 9:07

Dziękuję za odpowiedzi i za radę.

Sprostuję tylko, że pytałem o regulamin, dlaczego tam są takie zapisy. Nie dlaczego ja nie dostanę zwrotu, wiem, że to jest regulaminie.

PS
Mam nadzieję, że ojustka wsiadając do autobusu komunikacji miejskiej w jakimś nowym mieście (np we Wrocławiu) zapoznaje się z regulaminem wiszącym w każdym pojeździe, wszak miejskie firmy komunikacyjne też pozwalają sobie na ten luksus i traktują swoich klientów poważnie : )

PS2 OT
Jutro we Wrocławiu ma być 32 stopnie w cieniu. Z góry dziękuję za Heliosa i przepraszam, że parę lat temu krytykowałem przenosiny.

Do zobaczenia.

Rafał 71

Post 23 lip 09, 23:02

Mam pytanie czy dla mieszkańców którzy mieszkają przy organizowanej imprezie... i mają przez to zakłócaną ciszę nocną są przeznaczone jakieś wejściówki free???

xxx

Post 27 lip 09, 14:36

Mam nadzieje że się szybciej skończy ta impreza Era Nowe Horyzonty... Bo w końcu chciał bym się wyspać... a nie w nocy pod oknami hałasują i zakłócają ciszę Nocną... szkoda że organizatorzy nie pomyśleli o mieszkańcach...

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 27 lip 09, 22:05

Ja jestem spokojnym festiwalowiczem, wybieram hotele w lekkim oddaleniu od Rynku, dzielnie chodzę spać o północy, po napisaniu kilku postów na forum, i rozumiem innych mających problemy z konfortem przebywania w swoich własnych domach, dlatego apeluję też do innych, bardziej zabawowych uczestników o więcej empatii i kultury osobistej... Nie zapominajmy o tym. Można się bawić, ale należy mieć świadomość, że nie wszyscy muszą być w nią włączeni...

Powrót do 9. - Bilety, karnety, akredytacje