Plusy

Księga pytań, pochwał i zażaleń. Wolontariat.
Tomassi

Na forum od:
9 sie 05, 9:07

Post 29 lip 09, 16:21

Dużo tu minusów. Proponuję dla równowagi wpisywać, co się poprawiło.

Brakuje Capitolu, ale gratuluję organizatorom znalezienie Sali Kameralnej w sercu obiektów festiwalowych. Setki razy tamtędy przechodziłem w poprzednich latach...

Wydaje mi się, że reklamy są coraz krótsze. Pochwalę Erę, bo chyba czytali uwagi na forum z poprzednich edycji: reklamy są krótkie z pomysłem, za to jest ich więcej i mniejsza szansa, że się przejedzą. Tak samo Wrocław krótko i na temat się reklamuje. No są jeszcze dłużyzny, jak reklama z łóżkiem wodnym:) Lub coś dziwacznego z meblami w tle. Ale jest sporo lepiej.

Dużo więcej gości. To widać od razu.

wks

Na forum od:
1 lut 09, 16:38

Post 30 lip 09, 7:08

Na niektórych seansach zamiast fatalnej reklamy golfa pojawiła się niemiecka reklama systemu parkowania montowanego w VW - starsza para parkująca w centrum Hamburga - bez zbędnych słów a z dużym urokiem.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 30 lip 09, 8:19

ja tylko zachodzę w głowę jak Zwierciadło, magazyn na rynku pism kobiecych dosyć specyficzny i przez to fajny, może się chwalić reklamą z walizką, w której ląduje flakon perfum i satynowa halka, która z czytelniczek udających się na trening psychologiczny do górskiej chaty tak pakuje walizkę?

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 30 lip 09, 8:19

oj, sorry, wyszedł mi minus właściwie:)

Mary

Post 30 lip 09, 10:56

aszeffel napisał(a):ja tylko zachodzę w głowę jak Zwierciadło, magazyn na rynku pism kobiecych dosyć specyficzny i przez to fajny, może się chwalić reklamą z walizką, w której ląduje flakon perfum i satynowa halka, która z czytelniczek udających się na trening psychologiczny do górskiej chaty tak pakuje walizkę?

Odpowiedź jest prosta. Zwierciadło ma nową strategię: przestać się wyróżniać ( inność się nie opłaca ) i dołączyć do mdławego światka babskich gazet z wyższej półki. Zresztą cały patronat nad ENH to też czysto marketingowe zagranie. Kultura wysoka jest modna przecież. Ech. "Sell -out" się kłania.

Tomassi

Na forum od:

Post 30 lip 09, 16:05

Jeszcze coś:

Zadaszenie w Arsenale - nie pamiętam, czy było aż takie w poprzednich latach, a w tym roku się przydało.

Pani Kwatermistrz - dobry kontakt, szybki odzew i pomoc, choć początkowo coś mailowo nie chciało iść.

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 3 sie 09, 20:37

plusy są .gdyby nie było to bym nie przyjezdzala :)

minusy tez są
...no ale czy są gdzieś rzeczy bez wad?

plusy nadzwyczajne -ludzie :)))
plusy oczywiste -inspiracje ,rozmowy
plusy nieoczekiwane ;) -od chodzenie i niejedzenia schudlam :)

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 3 sie 09, 20:51

a pączki od psubrata i kanapki od chinaskiego? coś pani konfabuluje

eliska

Na forum od:

Post 3 sie 09, 21:01

...:) dzis dostalam od Psubrata smsa :) ..wzruszyl mnie

gdzie jestes ,mam dla Ciebie pączka ...:) ech dobry ten nasz Psubrat :)

ale spodnice mi zlatują :)

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 3 sie 09, 21:03

a ja od Querelle: gdzie jesteś? potworna kolejka do czwórki na Rachel!

:) :)

Querelle

Na forum od:
24 gru 04, 4:26

Post 3 sie 09, 21:07

Żeby nie było, że poszedłem na Rachel! Brrrrr....

:)

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 3 sie 09, 21:12

to nie poszedłeś w końcu?

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 3 sie 09, 21:15

Chinaski napisał dziś w sms, że nie ma już za dużego wyboru i stoi na Zanussiego. A ja w odpowiedzi do Querelle napisałem też, że właśnie zdmuchuję reżyserowi świeczki na torcie... :-)
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 4 sie 09, 18:16

aszeffel napisał(a):ja tylko zachodzę w głowę jak Zwierciadło, magazyn na rynku pism kobiecych dosyć specyficzny i przez to fajny, może się chwalić reklamą z walizką, w której ląduje flakon perfum i satynowa halka, która z czytelniczek udających się na trening psychologiczny do górskiej chaty tak pakuje walizkę?

to zalezy od natury treningu. reklama rzeczywiscie fatalna, brakuje tylko egzemplarza Trędowatej w tej walizce, pasowalby do calosci
MK

Prolka

Na forum od:
25 kwi 07, 18:56

Post 5 sie 09, 7:56

Coś mało tych plusów:)
Może w tym wątku pochwalę duet Oleszczyk-Mikurda, świetnie się sprawdzili w roli prelegentów przed filmami G. Maddina. Ich wystąpienia były zabawne i utrzymane w dobrym tempie (tłumaczyli o wiele lepiej i szybciej od co poniektórych festiwalowych tłumaczy).

Tomassi

Na forum od:

Post 5 sie 09, 8:35

Plus najważniejszy - świetne filmy! Za to wielkie dzięki. W tym roku nie trafiłem na słaby film. Tylko dwa w konkursie głównym mnie nie przekonały, ale w tym samym konkursie widziałem bardzo dobre rzeczy.

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 5 sie 09, 13:54

O tak, panowie Mikurda/Oleszczyk z pewnością na plus, prelekcja przed "Drakulą" była przezabawna :) Poza tym książka też niczego sobie :)
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

eliska

Na forum od:

Post 5 sie 09, 17:56

Podpisuję się pod plusami dla Panów Mikurda i Oleszyk ,choć widziałam ich i słyszałam poza trojką jedynie na Piętnie na umyśle . radość ,pasja i energetycznosć bym określiła ten duet .
Poza tym do plusów dodam to co pozostaje po ...czyli tęsknoty i sentymenty . Moja tęsknota za smakiem z ostatnieg dnia -Herbata z chińską różą w Mleczarni. Niestety w moim miescie jej nie mogę kupić ;( .

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 14 sie 09, 14:16

Moim zdaniem wielkim plusem w kilku heliosowych salach (na pewno 4, 5, 7 i 8 ) było wyświetlanie polskich napisów z pierwszego, a nie ostatniego rzędu, dzięki czemu były one wyraźne i jasne.

Dziękuję też, że po zeszłorocznych utrudnieniach znowu można było doczytać tyłówki w ciemnościach.

Jeszcze większym plusem był natomiast repertuar - można powiedzieć, że festiwal był udany albo nie, ale będzie to zdanie INDYWIDUALNE, gdyż skoro do potencjalnego obejrzenia jest 400-500 tytułów, to każdy w zależności od upodobań albo konieczności zobaczy inny zestaw i inaczej go oceni, a to wpłynie na jego ostateczną ocenę imprezy. Moje wybory w tym roku były niemal idealne, bo zaliczyłem tylko dwie ewidentne wpadki na 49 projekcji, zatem w moim odczuciu był to najbardziej udany festiwal ze wszystkich dotychczasowych :D

Powrót do 9. - Uwagi, pomysły i sugestie organizacyjne