Co podczas 9.ENH?

Zachcianki i zapowiedzi filmowe, muzyczne.
cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 29 lip 08, 12:03

Czy to prawda, że ma być retrospektywa Maddina? Bardzo bym się z tego cieszył, ale ponieważ stanowczo odmawiam stania w kolejkach, pewnie tego przeglądu nie obejrzę. Nie wiem, skąd taka histeria, rok temu na Hartleyu, teraz na Daviesie. Może niech organizatorzy zwiększą do czterech liczbę takich, potencjalnie obleganych, seansów?

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 29 lip 08, 12:10

cze67: za rok m.in. kino szwedzkie, kino kanadyjskie, retrospektywy: Guy Maddin, Krzysztof Zanussi.

aktualizacja:
ponadto: kino węgierskie przełomu lat 60. i 70. (m.in. miniretrospektywa Miklósa Jancsó), retrospektywa Jana Troella i Piotra Dumały.
http://8ff.eranowehoryzonty.pl/artykul.do?id=259

aktualizacja:
Ponadto: retrospektywa Tsai Ming-lianga oraz Jennifer Todd Reeves (reżyserki The Time We Killed)

A także: Międzynarodowy Konkurs Filmy o Sztuce, cykl Trzecie Oko, konkurs Europejskie Filmy Krótkometrażowe, cykl edukacyjno-dyskusyjny Nowe horyzonty języka filmowego (http://8ff.eranowehoryzonty.pl/industry/aktualnosci.do?id=194).
Ostatnio edytowano 2 lut 09, 0:49 przez Seblon, łącznie edytowano 8 razy
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

cze67

Na forum od:

Post 29 lip 08, 12:12

Dzięki. Zanussi... matko...

Tomassi

Na forum od:
9 sie 05, 9:07

Post 29 lip 08, 12:32

Z tego, co mówili organizatorzy na konferencji jest plan na specjalnie przygotowane na festiwal przedstawienie teatralne Zanussiego w przestrzeni miejskiej, możliwe, że na Ostrowie Tumskim.

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 29 lip 08, 13:03

Czyli już wiem na co nie pójdę;)

audrey_horne

Na forum od:
25 lis 05, 22:52

Post 29 lip 08, 13:06

Kino kanadyjskie? Jak cudownie, dziekuje. Obejrze wszystko:)

okon

Na forum od:
31 sty 05, 22:00

Post 29 lip 08, 13:08

Mam nadzieję, że będą jeszcze jakieś dwie porządne retrospektywy (tak jak w tym roku Davies i Angelopoulos). Złożyliśmy dużo ciekawych propozycji w ciągu kilku ubiegłych miesięcy/lat.

Jakoś obawiam się retrospektyw narodowych, od kiedy organizowane są przez osoby zewnętrzne, które niekoniecznie rozumieją jego ideę.

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 29 lip 08, 13:25

Ojej, kino kanadyjskie... Proszę o wszystkie, szczególnie wczesne filmy Atoma Egoyana... Najlepiej pełną retrospektywę !!!

Prolka

Na forum od:
25 kwi 07, 18:56

Post 29 lip 08, 16:22

Proszę organizatorów, by mieli na uwadze, że na przegląd Maddina na 100% przyjdą tłumy i by od razu "wrzucili" go do większej sali, a nie do jakiejś czwórki na 145 miejsc.

chinaski

Na forum od:

Post 29 lip 08, 17:10

Jestem pewien że zrobią go w 4.W zeszłym roku tłumy na Hartleya nikogo nic nie nauczyły.A w ogóle wydaje mi się,że osoba planująca przydział filmów/cykli do sal ma gdzieś widzów lub kompletnie nie analizuje sytuacji z poprzednich edycji.Ciekawe kto to jest?

peter

Na forum od:
23 sty 05, 23:21

Post 29 lip 08, 19:05

też chciałbym poznać tego rzezimieszka :-) który wcisnął w tym roku np. Daviesa do tak małej sali, a filmy muzyczne o 22 do jedynki, która chyba nawet w połowie nie była zapełniona

chinaski

Na forum od:

Post 29 lip 08, 20:00

Tak samo z Angelopoulosem-seanse w małej sali 2,gdzie odnosiło się wrażenie,że nie tylko klima nie działa,ale wręcz włączone zostało ogrzewanie.I seanse sezonu 2007/2008 w Warszawie albo w hel1,gdzie często było po 50-70 osób..

dn

Post 30 lip 08, 2:43

proszę powiedzieć gdzie się będzie można wypowiadać na temat właśnie przyszłego festiwalu. tutaj, czy może na nowym forum.
w każdym razie najpierw napiszę tu i mam nadzieję że to ktoś przeczyta.

kanada kojarzy mi się przede wszystkim z:
animacjami, dokumentem, NFBOC, mclarenem, egoyanem, cronenbergiem, maddinem.
mam nadzieję że żaden z tych elementów nie zostanie zaniedbany. szczególnie animacji kanadyjskich jest BARDZO DUżO i łatwo o wielu zapomnieć. dlatego liczę na kilka ich zestawów. sam mclaren zrobił wieledziesiąt filmów różnej długości, w tym wiele bardzo ważnych, wiele arcydzieł. zasługuje nawet na 3-4 zestawy krótkich filmów, choć rozumiem że to dość dużo dla ramówki.
odradzam wciskania wczesnego (czyli tego czysto 'kanadyjskiego') cronenberga do nocnego szaleństwa na wzór dario argento! aczkolwiek liczę że obejrze kilka z jego filmów na dużym ekranie, tylko własnie niekoniecznie w ramach "szaleństwa".
ogólnie kanada i maddin to swietny pomysł!! (robi się tradycja: duża nowa zelandia > duża kanada, nowa brazylia > nowa szwecja, cały ward > cały maddin).

zamiast narzekać na to że na daviesa dali za mała salę, lepiej coś wymyślmy. próbą chyba był ten mechanizm z zielonymi, czerwonymi i zółtymi znacznikami na stronie enh. trochę jednak karkołomny i mógł nie dać pojęcia czym się ludzie najbardziej zainteresują. ludzie podchodzą do tego późno lub w ogóle (osobiście przesiedziałem godzinkę przed komputerem i trochę pozaznaczałem). myślę że zdać egzamin może umieszczanie na przełomie czerwca i lipca tu na forum ankiety, w której można by się deklarować mniej więcej na co się pójdzie. cyklami, podcyklami, może z jakąś skalą (czy kolory tych zakładek miały jakąś wartość "bardziej-mniej"?). wiem że nie wszyscy odwiedzą te forum i wezmą udział w ankiecie, ale jeżeli komuś zależało na daviesie (jak przedtem: paradżanow, hartley) i dostał by maila newsletterowego ENH z inf że jest taka ankieta, to na pewno by poświęcił 2 minuty na wejście tu i kliknięcie w ankiecie rubryki "retrospektywa daviesa". ja bym tak zrobił, choć ważniejsze były dla mnie pozostałe retrospektywy, kliknął bym i tę.
może ankieta dała by pojęcie o zainteresowaniu widzów? może wtedy 2 tygodnie przed festiwalem udało by się zamienić kilka seansów salami? osobiście zawsze na początku lipca tak czy siak wchodzę w internet zastanowić się co obejrzę. mechanizm z zakładkami jest jednak zbyt karkołomny, dołóżmy coś nowego.

"sezon 2007/08" faktycznie zajął warszawę niepotrzebnie, osobiście częściej byłem w małej sali warszawy niż w dużej!

Gość

Post 30 lip 08, 2:48

ja wiem, że często rozkład ramówki podyktowany jest sprawami technicznymi projektorów itd, a fakt że żuławski to kino nie dość że wspaniałe, to jeszcze nasze narodowe, i dlatego trzeba mu dać piękny budynek teatru lalek.. ale w środku jest to opłakana technicznie buda, sam żuławski na każdym seansie przeklinał i biegał od sali do operatorki i z powrotem, bo mu coś nie pasowało. facet ma słuch absolutny i filmy w pięknych kolorach, a tu mu rzucają filmy nie dość że w słabych kopiach (no tego się akurat nie poprawi tak łatwo), to krzywo i z fatalnym nagłośnieniem (ciągle cos buczało). chyba by się mistrz nie obraził na multipleks. tam chociaż seanse są solidne technicznie, przyjemniej muło by mu usiąść sobie na rozmowie z widzami, a widzom przyjemnie było by móc wybrać czy chcą ogladac ekran od dołu czy od góry. bo w lalkach płasko jest widownia... (i cholernie toto niewygodne te siedzonka)
ogółem teatr lalek to nie jest dobry pomysł. ten piękny gmach może jakoś inaczej wykorzystać? może seanse specjalne tylko, jakieś inne eventy?

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:

Post 30 lip 08, 7:16

dn napisał(a):czy kolory tych zakładek miały jakąś wartość "bardziej-mniej

dn: oczywiście, że kolory metek miały określone znaczenie.

* metka zielona - zobaczyć koniecznie
* metka żółta - pod rozwagę
* metka czerwona - omijać z daleka

Ta informacja była widoczna po kliknięciu na "metki" (po lewej stronie) w indeksie filmów >>>

dn napisał(a):proszę powiedzieć gdzie się będzie można wypowiadać na temat właśnie przyszłego festiwalu. tutaj, czy może na nowym forum.

Lada dzień powstanie nowy dział "Przed 9. MFF ENH" i wówczas ten temat zostanie przesunięty do nowoutworzonego.

tangerine

Na forum od:

Post 30 lip 08, 14:39

dn napisał(a):[...] myślę że zdać egzamin może umieszczanie na przełomie czerwca i lipca tu na forum ankiety, w której można by się deklarować mniej więcej na co się pójdzie. cyklami, podcyklami, może z jakąś skalą [...]

Myślę, że warto wypróbować taką sondę.

Prolka

Na forum od:
25 kwi 07, 18:56

Post 30 lip 08, 15:13

Pomysł na sondę nie jest taki zły, tylko wszystko zależy od wyboru filmów, który trafi do sekcji. W tym roku wybierałam się na Brazylię, ostatecznie trafiłam tylko na 3 pokazy, bo o wiele ciekawszy okazał się cykl z Nowej Zelandii. Chyba, że w sondzie, ankiecie (na forum lub rozsyłanych do osób z zakupionymi karnetami) zastosuje się coś na na kształt kolorowych metek, czyli Maddin - koniecznie (planuję wszystko obejrzeć), Zanussi - może 1,2 tytuły.

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 30 lip 08, 22:37

Cieszy mnie bardzo retrospektywa Maddina, ponieważ widziałem kilka jego filmów i wywarły na mnie pozytywne wrażenie. Już teraz można być pewnym, że za rok właśnie na filmach tego autora będą ogromne kolejki, ale spokojnie, jakoś da się to przeboleć ;).
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

Mielczraski

Post 31 lip 08, 21:10

..Ja nie powiem, mi odpowiada mi Krzysztof Zanussi - a kto nie chce to przecież nie musi chodzić na jego filmy. Pamiętajcie...dla każdego coś zawsze się znajdzie na takim festiwalu jak Nowe Horyzonty. Każdego roku jest ktoś interesujący, każdy reżyser jest inny, każdy kręci inne filmy .... W tym roku Żuławski....w przyszłym Zanussi - i to jest fer.

mambala

Post 1 sie 08, 15:04

a ja jestem wystraszony tym co może być na 9 edycji. Nie podoba mi się pomysł retrospektywy Madina przecież co roku w w zasadzie mamy okazje obejrzeć jakiś jego film (rok temu chyba 2 albo 3 o ile pamiętam) Mam trochę wrażenie że organizatory idą na łatwiznę z tym Madinem.

xyz

Post 1 sie 08, 23:30

mambala napisał(a):idą na łatwiznę z tym Madinem.

ależ maddin zrobił dość dużo filmów... i robi je od dość dawna. pozatym przyjedzie do wrocławia osobiście. tylko się cieszyć.

mambala napisał(a):retrospektywy takich klasyków ja np.

podałeś 3 przykładowych. takich jest jeszcze dziesiątki.
i wyobraź sobie że by ich wszystkich dali od razu i co wtedy za kilka lat? poczekaj, jeszcze będzie okazja uzupełnić dzieła kurosawy i wendersa.
poza tym często najłatwiej jest zrobić jakąś 'gotową' retrospektywę. nie jest łatwe skompletować wszystkie dzieła twórcy który w ostatnim czasie 'nie miewał' retrospektyw. takiego felliniego to chyba wlasciwie byla 'gotowa', a więc jej powtórzenie w polsce bylo: latwiejsze, tańsze, pewniejsze, skuteczniejsze, pozbawione technicznych problemów (piękne kopie) itd

mambala

Post 2 sie 08, 11:05

xyz napisał(a):ależ maddin zrobił dość dużo filmów... i robi je od dość dawna. pozatym przyjedzie do wrocławia osobiście. tylko się cieszyć.

Nie twierdze że zrobił mało wręcz przeciwnie niech kręci ile chcę na zdrowie szczególnie jeśli bendą na poziomie "piętna na umyśle" mówię tylko że raczej dobrze jest znany nowo horyzontowcą :)

xyz napisał(a):podałeś 3 przykładowych. takich jest jeszcze dziesiątki.
i wyobraź sobie że by ich wszystkich dali od razu i co wtedy za kilka lat?

Skoro jest ich dziesiątki to niema potrzeby martwić się że zabraknie "materiału" Tymbardziej postuluje za tym aby wrzucić powiecmy jakiś nowy film Madina do sekcji konkursowej bo to z pewnością ciekawy gość ale dlaczego retrospektywa?

Thane

Na forum od:

Post 2 sie 08, 11:12

mambala napisał(a):bo to z pewnością ciekawy gość ale dlaczego retrospektywa?

Pewnie dlatego, że to ciekawy gość i publiczność chce zobaczyć więcej jego filmów, w tym np. ja również.

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:

Post 2 sie 08, 15:01

Posty dotyczące propozycji filmowych wydzieliłem do nowego topicu:
Propozycje retrospektyw i przeglądów >>>

rybka

Post 3 sie 08, 14:28

Retrospektywa maddina to pomysl absolutnie rewelacyjny. Wlasnie leca wszystkie jego filmy w BFI i sala codziennie jest pelna. Jesli tylko bedzie dzialala w heliosie klimatyzacja, to damy rade.
zanussi...no slicznie. Oj oj, to sie na Mistrza napatrzymy. Moze nam znowu powyjasnia filmy przed projekcjami...bedzie zapewne slicznie i pysznie. I Mistrzowsko.

audrey_horne

Na forum od:

Post 4 sie 08, 22:30

A ja bardzo bardzo prosze - czy mozna puscic przyszloroczna retrospektywe w duzej sali?

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 5 sie 08, 10:16

Koniecznie - przecież już widać, że będą na nią kolejki nie mniejsze niż w tym roku na Daviesa ;)
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

dnaoro

Na forum od:
3 sie 08, 21:11

Post 8 sie 08, 23:54

Przyłączam się do apelu o DUŻĄ SALĘ dla Maddina.
A Zanussi byłby dobry w dwójce w heliosie, jak to było z Vardą i Theo; nie zaś w teatrze lalek (nie przepadam za tym miejscem, warunki techn projekcji są za słabe jak na ENH) jak żuławski.

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 9 sie 08, 17:42

Na Maddina zapowiadaja sie tlumy. Moze zarezerwowac przynajmniej 1 seans kazdego filmu w sali 1 w Heliosie..
MK

mizery

Na forum od:
11 lip 06, 15:50

Post 28 wrz 08, 21:30

Co do ankiet i sondaży, o których ktoś wcześniej wspominał, jestem sceptyczny, bo forumowicze chyba nie są w stanie oddać oczekiwań całej publiczności. Tu jest potrzebny ktoś, kto potrafi przewidywać bez ankiet... Jak dotąd, jeszcze się taki nie znalazł, więc pewnie będą kolejki, frustracje, przekleństwa i takie tam... Poza tym jak porównacie sobie tabelki programu z dwóch ostatnich festiwali, zobaczycie, że ktoś poszedł po prostu na łatwiznę i powtórzył schemacik, więc dlaczego miałby robić inaczej na 9. ENH? Pozdrawiam i jeszcze raz namawiam na Bunuela.
Lecz żadnych nie mam, koniecznych królowi,
Cnót jak Stateczność, Litość, Sprawiedliwość,
Uczciwość, Skromność, Umiar, Prawdomówność,
Nabożność, Męstwo, Cierpliwość, Odwaga;
Śladu ich we mnie nie ma;
Malcolm

em

Na forum od:
1 sie 06, 23:19

Post 29 wrz 08, 13:19

jesli chodzi o Maddina (ja sie baaardzo ciesze ze bedzie jego retrospektywa) to moze uda sie zarezerowawac dla niego duza sale w Warszawie. na seansach filmow z minionych sezonow swieci pustkami...

Ghost Love Score

Na forum od:
6 paź 08, 14:56

Post 6 paź 08, 15:04

Za Maddina jestem baaardzo zadowolony. Jego filmy są świetnie zrobione od strony wizualnej ;) Wohoo! Fajnie będzie.
Zanussi, wstyd się przyznać ale od pana Zanussiego widziałem tylko genialny "Rok spokojnego słońca" i chętnie zobaczyłbym więcej.
Tak samo jak kino kanadyjskie - mam nadzieję, że podejdzie mi tak samo jak kino australijskie z 7 edycji festiwalu :)

Dołączam się do prośby w sprawie sali nr 1 w Heliosie by retrospektywy były w owej sali a nie w 5 czy 4, w ogóle środkowe piętro jakoś mi nie pasuje ;)

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:

Post 12 paź 08, 11:41

porucznik Seblon napisał(a):cze67: za rok m.in. kino szwedzkie, kino kanadyjskie, retrospektywy: Guy Maddin, Krzysztof Zanussi.

ponadto: kino węgierskie przełomu lat 60. i 70. (m.in. miniretrospektywa Miklósa Jancsó), retrospektywa Jana Troella i Piotra Dumały.
Ostatnio edytowano 3 lis 08, 21:52 przez Seblon, łącznie edytowano 1 raz

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:

Post 3 lis 08, 21:49

Dokładniejsze informacje na temat festiwalowych sekcji już na stronie Festiwalu w nowej zakładce: 9.ENH.

http://8ff.eranowehoryzonty.pl/artykul.do?id=259

Obrazek
Miklós Jancsó

dnaoro

Na forum od:

Post 4 lis 08, 0:13

szkoda że tylko MINI- retropektywa jancso. miałem nadzieję że kiedyś na ENH odbędzie się duży przegląd. cóż, może jeszcze kiedyś..

dnaoro

Na forum od:

Post 4 lis 08, 0:28

ach, jako element prezentacji filmów węgierskiej fali lat 60/70 to w sam raz. na różnorodność się zawsze cieszę :)

trafiłem na tę zakładkę (http://8ff.eranowehoryzonty.pl/artykul.do?id=259) i doczytałem rozszerzony opis zapowiadanych atrakcji i muszę przyznać że coś ten kanadyjski program niebogaty. na szczęście jest "wybór filmów krótkich" i maclaren na którego miałem nadzieję. hura! teraz trzymam kciuki żeby "wybór" był jak najbogatszy. =)

Mielczarski

Post 15 lis 08, 20:42

Pamiętajcie, ze ten festiwal ma zawierać w sobie wszytko czego nie można zobaczyć lub w okrojonej ilości w telewizji czy kinach. Każdy znajduje co roku coś dla siebie i o to chyba chodzi - prawda? Dziwi mnie więc fakt, iż tak co niektórzy narzekają na poszczególnych reżyserów, artystów ... Ludzie cieszcie się tym iż macie możliwość jednak obejrzeć przynajmniej raz w roku coś wartościowego i sami macie wybór co zobaczycie!

audrey_horne

Na forum od:

Post 2 sty 09, 20:45

A ja wlasnie doczytalam, ze kino kanadyjskie obejmowac bedzie tylko najnowsze produkcje. Nie ma co liczyc na nic starszego?

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 2 sty 09, 23:23

Mam nadzieję, że osobno wyodrębniona zostanie sekcja dokumentów kanadyjskich, bo właśnie stamtąd był świetny "Dla Maxa, Claire, Idy i innych..."
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:

Post 2 lut 09, 0:44

porucznik Seblon napisał(a):
porucznik Seblon napisał(a):cze67: za rok m.in. kino szwedzkie, kino kanadyjskie, retrospektywy: Guy Maddin, Krzysztof Zanussi.

Ponadto: retrospektywa Tsai Ming-lianga oraz Jennifer Todd Reeves (reżyserki The Time We Killed)

A także: Międzynarodowy Konkurs Filmy o Sztuce, cykl Trzecie Oko, konkurs Europejskie Filmy Krótkometrażowe, cykl edukacyjno-dyskusyjny Nowe horyzonty języka filmowego (http://8ff.eranowehoryzonty.pl/industry/aktualnosci.do?id=194).

cze67

Na forum od:

Post 2 lut 09, 9:59

Tsai! Tsai! Tsai! Matko święta, czyli będzie Goodbye Dragon Inn! A i The Time We Killed bardzo dobrze wspominam. Super!

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 2 lut 09, 11:12

no i ja wreszcie obejrze Goodbay Dragon :)

tangerine

Na forum od:

Post 2 lut 09, 20:03

Ale kolejki się zapowiadają...

cze67

Na forum od:

Post 2 lut 09, 20:05

Mam nadzieję, że na pokazy Tsaia przyjdą widzowie świadomi ORYGINALNOŚCI jego kina. Nie cierpię jak połowa widowni wychodzi w trakcie seansu :-)

Thane

Na forum od:

Post 2 lut 09, 20:07

Już dzisiaj mogę się założyć, że potwierdzi się ten gorszy scenariusz.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 2 lut 09, 22:22

też nie widziałam ...Dragona
mam nadzieję, że wreszcie będę mogła napisać więcej o geometrii :)
http://www.mojeopinie.pl/nie_chce_spac_ ... 1223590605

tangerine

Na forum od:

Post 2 lut 09, 22:58

Jednocześnie wciąż pojawia się argument szybkości. Kilka tygodni temu Polacy zdobyli na weneckim biennale architektury Złotego Lwa za wystawę, która w komputerowej symulacji pokazywała, co może stać się z istniejącymi budynkami za jakiś czas. Dowodziła, że budynek i proces jego powstawania musi być przystosowany do szybkich zmian, jakie rządzą światem, a dzisiejsza architektura nie nadąża, jest zbyt stabilna

Nie tak dawno jeszcze pracowałem w budynku zaprojektowanym od razu, z myślą o dwóch funkjonalnościach - pierwszej na czas pokoju, drugą na czas wojny... W aktualnej sytuacji developerzey oferują budynki z przeznaczeniem na biura, które pierwotnie miały być mieszkaniami... Tym niemniej - prawdziwie funkcjonalne budynki dają się zaadaptować w zasadzie dowolnie... I gdybym był architektem dążyłbym do takiej uniwersalności... W końcu - i tak przebywać bedę w nim ludzie...

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 2 lut 09, 23:17

ja bym nie użyła słowa uniwersalność, czyli de facto doskonała wielofunkcyjność, a elastyczność, może też niedokończenie, niezaprojektowanie do końca, (bezfunkcyjność?)

jednocześnie zachwycają mnie budynki, które kiedyś miały bardzo określoną funkcję, jasną i bezwzględną, były takimi funkcjonalnymi maszynami, elektrowniami, stacjami przesyłowymi, czy jak to tam się nazywa i teraz, kiedy wyjęto z nich wszystkie wnętrzności, są jak rzezby, jak jakieś awangardowe scenografie, które nie dość, że mogą wystąpić w filmie, to doskonale służyć innym przeznaczeniom, tak jak u Tsaia mogą być jeziorem :)

ps. a właśnie - tak jak StadionX - bazar, a gdyby mógł istnieć nadal - niezwykły park, bardzo polecam książkę o stadionie, badaniach i działaniach artystycznych wokół niego, wydaną przez ha!art i bęc zmianę - Stadion X. Miejsce, którego nie było, w W-wie 5 lutego (czwartek), godz. 18:00, Redakcja Res Publiki Nowej, ul. Gałczyńskiego 5, spotkanie i rozmowa o niej

ps2. do finisażu stadionu należał też mini-przegląd filmów dokumentalnych, pokazywany podczas zeszłorocznego 2. Festiwalu Filmów Wietnamskich "kino w 5 smakach" ("Usłyszcie mój krzyk" Drygasa, 1991; "Stadion, czyli żywot Józefa" Englera, 1985; "Stadion" Sapiji, 1998)

audrey_horne

Na forum od:

Post 4 lut 09, 10:36

Ciekawe, ile godzin wczesniej trzeba bedzie przychodzic na Tsaia. Ja widzialam tylko Dragona, wiec mam duzo do nadrabiania.
A The Time We Killed bylo znakomite, wiec tym bardziej nie moge sie doczekac:)

cze67

Na forum od:

Post 4 lut 09, 11:06

Mam nadzieję, że nie dojdzie do tego, że ludzie będą stali, powiedzmy, godzinę w kolejce a potem po pół godzinie gremialnie wychodzili...

Następna strona

Powrót do 9. - Przed 9. MFF ENH