Pełen program 9. MFF ENH dostępny!

Zachcianki i zapowiedzi filmowe, muzyczne.
Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 7 lip 09, 15:07

Drogi Panie Zupa,

właśnie Gazeta Wyborcza otrzymała od nas pliki z kalendarzem i opisem filmów. Czekamy na zgodę Gazety na zamieszczenie tych plików na stronie internetowej festiwalu.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 7 lip 09, 20:42

Jeśli dobrze zrozumiałem to nie będzie w tym roku drukowanych programów (książeczek) ? Mówcie, bo będę musiał sobie wydrukować do podróży... A temat z tamtego roku też sobie przypominam, i tam było takie rozwiązanie, że w Muranowie można było trochę programów dostać... Ale nie wiem, nie sprawdzałem...

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 7 lip 09, 21:41

tangerine: będzie jako dodatek do wrocławskiej GW na tydzień przed festiwalem. Oczywiście, będzie również dostępny w centrum festiwalowym.
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:
29 gru 04, 18:36

Post 8 lip 09, 10:02

Kalendarz w PDF jest już w zakładce "Program"

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 18 lip 09, 13:14

Rzeczywiście książeczka była we wczorajszej "Wyborczej" - dziękuję.
Jeżeli jednak ma ona też być (lub już jest) opublikowana w wersji elektronicznej na stronie festiwalu, to chciałbym zwrócić uwagę na poważny błąd do poprawienia. Otóż po krókim opisie Sinobrodego Breillat (Panorama) pojawiają się terminy projekcji... Serafiny. Początkowo nawet się ucieszyłem, że doszedł trzeci seans Breillat, bo poprzednie dwa mi kolidują z innymi tytułami. Później jednak okazało się, że to tylko błąd.
Pozdrawiam :-D

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:

Post 18 lip 09, 13:34

Jarosz: dziękujemy za czujność i zwrócenie uwagi. Tego dodatku nie posiadam jeszcze, więc nie mogę się ustosunkować. Zgłosiłem już problem.
Na stronie ENH w zakładkach "kalendarz" i "kalendarz do druku PDF" wszystkie projekcje Seraphine M. Provosta i Sinobrodego C. Breillat są prawidłowe. Pozdrawiam serdecznie.

Jarosz

Na forum od:

Post 21 lip 09, 12:11

Jean Seblon: tam są jeszcze i inne byki, ale że nie jestem redaktorem ani korektorem tego dodatku, to poprzestanę tylko na odnotowaniu kilku, zamykając zarazem moje wypowiedzi w tym temacie. Na przykład: pokopane są terminy projekcji Stelli pod jej krótkim opisem, i tym razem to nie jest kopia terminów pokazów innego filmu. Z opisiku Plaż Agnes dowiadujemy się, że retrospektywa Vardy była w roku 2005, a to przecież było podczas 6ENH w roku 2006, pierwszej edycji we Wrocławiu. W wykazie pokazów na Rynku 12 kwiatów lotosu jest przyporządkowane do sekcji Konkurs ENH, podczas gdy w rzeczywistości ten film jest w Panoramie. I tak dalej, i tak dalej...
Podkreślam, że chodzi o wydrukowaną broszurę - na stronie festiwalu wszystko powyższe jest OK.
Pozdrawiam jak zawsze :-D

Kostas Georgakopulos
NH-Kreator

Na forum od:
4 cze 09, 12:34

Post 21 lip 09, 21:14

witam wszystkich serdecznie !
jestem Kostas Georgakopulos i już od 3 lat zajmuje się Klubem Festiwalowym, a dodatkowo od tego roku produkuje nową przestrzeń festiwalową - to Scena
Kameralna Teatru Polskiego.
Wszystkich bardzo serdecznie zapraszam na wszystkie koncerty, już bardzo dużo napisaliśmy o muzyce na ENH 2009 ,pisał o tym Roman Gutek,odsyłam na forum do jego tekstu do Gazety Wyborczej ,piszemy też o muzyce na naszej stronie. Bardzo proszę o pytania ,liczę na Wasze opinie i propozycje na 2010 rok ,a planujemy bardzo duży i przemyślany projekt związany z muzyką, ale co najważniejsze mam nadzieję ,że spotkamy się w Arsenale po udanym dniu spędzonym w kinie, życzę wszystkim wspaniałego Festiwalu. Kostas

aDa

Post 21 lip 09, 23:06

Bardzo, ale to bardzo brakuje mi sekcji z filmami wybieranymi przez mających swoje retrospektywy reżyserów. Chodzi mi o filmy, które wywarły na nich największy wpływ. W zeszłym roku można było w ten sposób zobaczyć m.in. "Przygodę" Antonioniego, "Słowo" Dreyera czy "Opowieści księżycowe" Mizoguchiego.

Myślę, że był to świetny sposób na zapoznanie się z inspiracjami owych reżyserów i na styczność z cudowną klasyką.

Mam wielką nadzieję, że w przyszłym roku wrócicie do tego pomysłu!

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:

Post 22 lip 09, 0:06

aDa: Noc i miasto >>> J. Dassina jest filmem specjalnie wybranym na festiwal ENH przez... P. Almodovara. Jest jednym z tych, które inspirowały hiszpańskiego mistrza podczas prac nad Przerwanymi objęciami >>>

Siena

Na forum od:
18 mar 08, 15:55

Post 22 lip 09, 11:03

wg programu w wydrukowanym dodatku piątkowe 'Piętno na umyśle' w Operze rozpoczyna się o 22, wg biletu o 19 - która godzina jest ostatecznie właściwa? z góry dzięki za rozproszenie niejasności :)

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 22 lip 09, 11:36

siena: pokaz filmu "Pietno na umyśle" rozpocznie się w piatek, 24 lioca o godzinie 19.00. Przepraszam za ten błąd. Prosze sprawdzać dzienny program w gazecie festiwalowej "Na Horyzoncie", ktora będzie częścią wrocławskiej Gazety Wyborczej.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

Siena

Na forum od:
18 mar 08, 15:55

Post 22 lip 09, 11:48

Panie Romanie, wielkie dzięki za szybką odpowiedź , mogę się teraz zabrać do dlaszego planowania...

jojo

Post 22 lip 09, 17:15

Witam
Pytanie: czy istnieje mozliowść zakupienia katalogu i ksiązek wydanych w związku z tą edycją ENH w centrali na Zamenhofa bądź w Muranowie czy gdzieś JUŻ TERAZ czy materiały przyjadą dopiero po festiwalu??

okon

Na forum od:
31 sty 05, 22:00

Post 22 lip 09, 17:15

Nie będzie w tym roku osobnej gazetki "Na Horyzoncie"?

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:

Post 22 lip 09, 20:32

Gazetka festiwalowa będzie jako dodatek do wroclawskiej Gazety Wyborczej.

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 22 lip 09, 21:32

Bez sensu.

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:

Post 22 lip 09, 21:48

Oczywiście, ten dodatek będzie też dostępny za darmo w Mediatece i pozostałych obiektach festiwalowych.

Jarosz

Na forum od:

Post 22 lip 09, 21:53

Jean Seblon napisał(a):Oczywiście, ten dodatek będzie też dostępny za darmo w Mediatece i pozostałych obiektach festiwalowych.

A w niedziele też się będzie ukazywał tak jak w poprzednich latach? Czy tak jak w przypadku gazety będzie łączone wydanie weekendowe? [ta ostatnia opcja jest niepożądana...]

No i pytanie fundamentalne - czy będzie robiony przez lokalne siły wyborcze, czy też ekipa nowohoryzontowiczów plus dziennikarze wrocławskiej "GW"?

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 22 lip 09, 21:53

cze67 napisał(a):Bez sensu.

Cze, nie poznaję Cię, uszy do góry, do jutra!

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 22 lip 09, 21:56

Bo ja jestem dosyć skomplikowany. Na przykład lubię jak stałe_punkty_programu pozostają na swoim miejscu. Wtedy czuję się pewniej i jest mi raźniej.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 22 lip 09, 21:59

tak, tak, to już wiemy z innego wątku, to będą fascynujące zmiany, wierz mi

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:

Post 22 lip 09, 23:51

Jarosz napisał(a):No i pytanie fundamentalne - czy będzie robiony przez lokalne siły wyborcze, czy też ekipa nowohoryzontowiczów plus dziennikarze wrocławskiej "GW"?

Jarosz: dodatek będzie przygotowywany przez stałą, coroczną ekipę pod redakcją p. Joanny Malickiej we współpracy z Gazetą Wyborczą.

Jarosz napisał(a):A w niedziele też się będzie ukazywał tak jak w poprzednich latach? Czy tak jak w przypadku gazety będzie łączone wydanie weekendowe? [ta ostatnia opcja jest niepożądana...]

Tak i wtedy nie będzie dodatkiem do Wyborczej.

Jarosz

Na forum od:

Post 23 lip 09, 12:18

Jean Seblon: Dziękuję bardzo. To znaczy, że nie będzie źle :-D

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:

Post 23 lip 09, 12:28

Jarosz: będzie bardzo dobrze ;)

Joanna Malicka
NH-Kreator

Na forum od:
18 lip 06, 11:46

Post 23 lip 09, 18:24

Nasi Drodzy Czytelnicy!
Jak widzicie - bo mam nadzieje, że mieliście już w ręku nowy numer naszej gazety :) - robimy wszystko, co w naszej mocy, aby mimo nowej formuły to była wciąż Wasza gazeta. Jak co roku jej najważniejszą częścią będą wywiady i rozmowy z gośćmi festiwalu, mam też nadzieję, że będziemy dla Was w dalszym ciągu przede wszystkim źródłem informacji.

miecznik

Na forum od:
10 mar 08, 13:41

Post 24 lip 09, 16:30

Również potwierdzam, że Gazeta Festiwalowa ukazuje się nadal - tylko z taką "wielką okładką" głównego patrona prasowego festiwalu :-) Wchodząc do kina, na stojakach i u kolporterów szukajce gazet z przygnębionym ministrem Grzegorzem na okładce. W środku na pewno czeka na Was już uśmiechnięty Tsai i zadowolony Guy. W niedzielę będzie dzień świąteczny, więc tej "okładki" nie będzie.

Poprzednia strona

Powrót do 9. - Przed 9. MFF ENH