Co podczas 9.ENH?

Zachcianki i zapowiedzi filmowe, muzyczne.
A*

Na forum od:
29 sty 05, 15:55

Post 16 mar 09, 15:46

Cieszy mnie retrospektywa Jennifer Reeves, nie tylko ze względu na osobiste umiłowanie filmowych eksperymentów, ale również dlatego, że będę w końcu mogła sprawdzić to, na co w przypadku wielu festiwalowych filmów bardzo często mam ochotę a nie mam możliwości - jak smakują po upływie lat; i swoich, i moich; co z nich zapamiętałam i czy wzbudzą takie same czy inne emocje jak kilka lat temu, czy też może nie wzbudzą żadnych lub stworzą zupełnie nowe. Sprawdzę to na "The time we killed", a z "Kapryśnej chmury" uczynię wyjątek - nie chcę wiedzieć czy po czterech latach zareguje na niego tak samo jak wtedy... :]
"Sceny filmowe, które przeszły do historii mojej wrażliwości. Codzienność i niecodzienność odbita w kadrach filmowych. I nieustająca świadomość, że oglądanie i pisanie o filmach to szaleństwo,które należy popełnić,żeby zrozumieć do końca"/A.Filipiak

dawidu

Na forum od:
6 sie 06, 12:46

Post 31 mar 09, 21:05

Retrospektywa tworczosci Piotra Dumały - cieszy bardzo... a pamietam swoja propozycje po Festiwalu w 2006r. ;) warto bylo czekac ;P
'it's not about death or life. it is much more important than this'

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 1 kwi 09, 8:16

Wczoraj była jakaś konferencja (w radiu mówili) - bardzo bym prosił o jakieś informacje na forum ! Dziennikarze wymieniali nawet kilka konkretnych filmów, które bedę startować w konkursie.

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 1 kwi 09, 8:22

Tyle o konferencji na stronie Stopklatki:

http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wyd ... p?wi=53640
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 1 kwi 09, 12:44

Ale sie ciesze, ze bedzie cos z niemych szwedzkich filmow. Ciekawe, czy tylko "Skarb rodu Arne", czy beda tez inne. Moze ktos z organizatorow juz wie?

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 1 kwi 09, 15:49

21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 5 kwi 09, 10:45

Pan Roman Gutek w trzech odsłonach na temat programu 9.MFF ENH (źródło: http://www.stopklatka.pl)

:arrow: o konkursie filmów polskich, promocji polskiego kina i akredytacji FIAPF (Międzynarodowej Federacji Stowarzyszeń Producentów Filmowych): 9. ENH: Dużo filmów jest zgłaszanych na festiwal >>>
(o FIAPF na naszej stronie internetowej: kliknij >>>)

:arrow: na temat wyboru przeglądu kinematografii kanadyjskiej, szwedzkiej i węgierskiej. Ponadto wiele ciekawych informacji o retrospektywie Guya Maddina: 9. ENH: Retrospektywa Guya Maddina będzie hitem >>>

:arrow: O Międzynarodowym Konkursie Filmy o Sztuce i retrospektywie twórcy Uroku wszetecznego: 9. ENH: Roman Gutek mówi, dlaczego Zanussi >>>
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

kinomi

Post 2 maja 09, 21:46

A jak w tym roku z kinem Azji? Oprócz Tsaia, rzecz jasna :)
Czy są szanse na hity - Dream Kim Ki-Duka, Achilles i żółw Kitano, Nanayo Kawase? Bardzo mi Azji brakowało na dwóch ostatnich festiwalach i bardzo bym chciała więcej ;)

Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 3 maja 09, 13:05

Na Kitano bym nie liczyl (podobnie jak na Tokijska sonate Kiyoshi Kurosawy, czy Ciagle na chodzie Kore-edy Hirokazu - dwa pierwsze byly na Filmach Swiata Ale Kino!, a ostatni na WFF, a, jak wiadomo, organizatorzy ENH nie lubia powtarzac filmow, ktore juz mialy polska premiere). Natomiast na Naomi Kawase, tudziez na Gururi no koto Ryosuke Hashiguchiego moze juz tak (mam nadzieje).

michuk

Na forum od:
30 lip 06, 0:25

Post 18 lip 09, 23:46

cze67 napisał(a):Mam nadzieję, że na pokazy Tsaia przyjdą widzowie świadomi ORYGINALNOŚCI jego kina. Nie cierpię jak połowa widowni wychodzi w trakcie seansu :-)

Przypomina mi się od razu pokaz "Drawing Restraint 9" z ENH.7 gdzie ogólny entuzjazm przed seansem i trudności z nabyciem biletu zamienił się w oburzenie i niedowierzanie podczas i po obejrzeniu, bo "nie spodziewaliśmy się czegoś takiego".

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 19 lip 09, 16:53

jakos nie zauwazylam, zeby na Drawing Restraint ludzie byli szczególnie zaskoczeni.. chyba wiekszosc widowni wiedziala czego sie spodziewac po Barneyu
MK

michuk

Na forum od:

Post 19 lip 09, 17:56

MK napisał(a):jakos nie zauwazylam, zeby na Drawing Restraint ludzie byli szczególnie zaskoczeni.. chyba wiekszosc widowni wiedziala czego sie spodziewac po Barneyu

Ja byłem na drugim pokazie (który chyba naprędce został dokoptowany, bo było ogromne zainteresowanie) i doświadczyłem dużej ruchliwości w mojej częsci sali połączonej z ziewaniem i komentarzami których już niestety nie pamiętam.
Może miałaś więcej szczęścia po prostu.

Z drugiej strony, przyznam że samemu ciężko mi było wytrzymać na pokazie Kiss Warhola. Ale to akurat chyba jeden z tych filmów, które służą nie do oglądania, ale do dyskusji o nich po seansie :)

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 19 lip 09, 18:18

Seans 'Drawing Restraint 9' został wtedy przeniesiony do większej sali, bo na pierwszy wielu się nie dostało.
A było to podczas 6.ENH, pierwszego wrocławskiego.

michuk

Na forum od:

Post 19 lip 09, 22:16

chinaski napisał(a):Seans 'Drawing Restraint 9' został wtedy przeniesiony do większej sali, bo na pierwszy wielu się nie dostało.
A było to podczas 6.ENH, pierwszego wrocławskiego.

Ha, jak ten czas leci, byłem pewien że to było 2 lata temu...

Poprzednia strona

Powrót do 9. - Przed 9. MFF ENH