Nocne szaleństwo (propozycje)

Zachcianki i zapowiedzi filmowe, muzyczne.
jojo

Post 31 lip 08, 19:47

Nocne szaleństwo: John Waters
Mondo Trasho, Pink Flamingos, Desperate Living, Polyester, Hairspray

xyz

Post 1 sie 08, 23:34

mambala napisał(a):Dobra dorzucę jeszcze 3 grosze odnośnie Nocnego szaleństwa przyznam że Argento bardzo mnie ucieszył z tond pomysł żeby w przyszłym roku rozpracować kolejnego włoskiego mistrza Fulciego (nie wiem czy poprawnie napisałem) a do tego dorzucić inne mocne gorre klasy Z może być Niemieckie
"Brutalne gówno" - Andreas Schnaas
"Nekromantik" - Jorg Buttgerait

wow. Buttgereit w kinie rzeczywiście to było by coś. choć raczej zrobiłby się skandal i by festiwal coponiektórzy wygwizdali. moze kiedyś poza "nocnym szaleństwem"?

Fulci nie jest tak dobry jak Argento, ale może kilka filmów które nie zrażą masowej publiki wrocławskiej by się znalazło!

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 2 sie 08, 15:03

z innego tematu:

mambala napisał(a):A odnośnie nocnego szaleństwa to może warto pokusić się o jakieś dziełka z wytwórni "troma" "Toksyczny mściciel" ,"krwiożercze dziwolągi" Naprawdę przednia zabawa ze sporą ilością flaczorów

Thane napisał(a):
mambala napisał(a):A odnośnie nocnego szaleństwa to może warto pokusić się o jakieś dziełka z wytwórni "troma" "Toksyczny mściciel" ,"krwiożercze dziwolągi" Naprawdę przednia zabawa ze sporą ilością flaczorów

Troma jak najbardziej. Ja z kolei chętnie zobaczyłbym na dużym ekranie film "Pluję na twój grób", w ramach nocnego szaleństwa jak znalazł :D.

mambala napisał(a):o "pluję na twój grup" fajny slasher w starym stylu podobnie jak "ostatni dom po lewej"
Ostatnio edytowano 9 sie 08, 8:36 przez Seblon, łącznie edytowano 1 raz
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

jojo

Post 3 sie 08, 1:42

jojo napisał(a):John Waters

przebombowy pomysł

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 3 sie 08, 15:18

Cronenberg do Nocnego szaleństwa! Zwłaszcza te wczesne filmy :-)

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 6 sie 08, 18:24

Ja w nocnym szaleństwie z chęcią zobaczyłbym np. "Dünyayi kurtaran adam" ("Człowiek, który ocalił świat" aka. "Tureckie Gwiezdne Wojny"). Plus do tego powiedzmy sequel "Dünyayi kurtaran adam'in oglu".

Sequela nie widziałem, ale ten pierwszy miałem okazje i trzeba powiedzieć, że jest tragicznie zły, jednak sala na pewno miałaby niezły ubaw. Na tym filmie jest się przynajmniej z czego śmiać ;).
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 13 sie 08, 20:20

Ja myślę, że do Nocnego Szaleństwa najbardziej nadają się filmy śmieszne do łez przez swoją nieudolność. "Tureckie gwiezdne wojny" są idealnym przykładem.

Ale generalnie stare kino sci-fic to kopalnia pomysłów. Ja z radością obejrzałbym np. przygody Gamery, czyli gigantycznego latającego żółwia ;)

Thane

Na forum od:

Post 13 sie 08, 22:20

Mówisz o fantastyce naukowe w swoim najlepszym okresie. Faktycznie nie lada gratką byłoby zobaczyć kilka pozycji na dużym ekranie. Wspominasz o Gamerze co automatycznie przypomniało mi inny film, o wiele mniej znany, również z gatunku monster movie. Gdyby udało się pokazać film pt. "Szpon" aka. "The Giant Claw" (1957) to zaświadczam, że większość festiwalowiczów pokochałaby ten obraz ;). Warto wspomnieć, że przez wielu owy ptak jest uważany za bardziej kultową postać od samej Godzilli czy nawet King Konga.

Thane

Na forum od:

Post 14 sie 08, 7:06

Skoro w Zwierzyńcu można to na Nowych Horyzontach tym bardziej ;).

http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wyd ... newsletter

Gość

Post 18 sie 08, 12:51

Ktoś zaproponował kontynuację idei kina o północy? Może związać to z nocnym szaleństwem. Akurat "Kret", "Eraserhead", "Pink Flamingos", "The Rocky Horror Picture Show",,,, idealnie pasują do cyklu Nocne Szaleństwo. A też pokazy ich o północy przypominałyby o idei historycznych amerykańskich projekcji.

mambala

Post 21 paź 08, 13:00

Ktoś tu zarzucił aby w ramach nocnego szaleństwa zapodać pluję na twój grób Całkiem fajne filmidło a do tego kilka piwek hmm :D

Ja jeszcze chętnie obejrzał bym coś z podziemia np jakieś dziełka braci Polonia np Splatter farm" Naprawdę śmieszne dość mocne i dziwaczne. Poza tym nie można zapomnieć o azjatyckim gorre mam tu na myśli szczególnie serię Guinea pig. Można też pociągnąć włoskie kino z nurtu kanibalistycznego

Mam w każdym razie nadzieje że tym razem będzie więcej dziwacznych śmiesznych iu naprawdę obrzydzających pozycji :)

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 21 paź 08, 22:39

A ja chętnie mógłbym się wybrać na jakieś niepokojące wyczyny Kiyoshi Kurosawy, którego wszystkie horrory namiętnie kopiuje hollywood.
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

Antuan

Post 26 paź 08, 8:28

"Kto nigdy nie żył" Andrzeja Seweryna

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 27 paź 08, 18:47

Świetny pomysł. Chętnie się pośmieję.

Może w ogóle cykl: filmy tak kiepskie, że aż kultowe, z Klątwą Doliny Węży i Wiedźminem na czele:-)

panna apsarka

Post 13 gru 08, 13:16

toxic avenger. cały cykl poproszę! :D

audrey_horne

Na forum od:
25 lis 05, 22:52

Post 2 sty 09, 20:32

Jesus Franco. Prosze! To by bylo cos:)

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 2 sty 09, 23:28

A dlaczego nic tu nie słychać o jakiejś szałowej retrospektywie Eda Wooda lub mu podobnych z tamtych czasów?
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 3 sty 09, 9:22

No właśnie.

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 6 sty 09, 15:55

No właśnie :-)

Może coś z tej listy?
http://kino.trojmiasto.pl/info_imp.php? ... 89&vop=std

sakura

Post 14 sty 09, 0:36

otóż to...:)

sakura

Post 14 sty 09, 0:48

No ja akurat te wszystkie perełki z listy cze67 zaliczyłem...ale jest tego więcej przecież...ED WOOD RULES...:)może przeglądzik jakiś?A może jakieś erotyki w tej konwencji?:)Wood zresztą w tym temacie działał...z wiadomym genialnym rzecz jasna skutkiem...:)Ja jestem za kreskówkami dla dorosłych!!!:)

dnaoro

Na forum od:
3 sie 08, 21:11

Post 4 lut 09, 22:37

panna apsarka napisał(a):toxic avenger. cały cykl poproszę! :D

taaak. prosimy o filmy TROMY! wcześniej czy pozniej na ENH muszą się pojawić ;)

Jesus Franco też chętnie.

mambala

Post 26 maja 09, 19:14

hmm trochę chyba opóźniony post bo pewnie pan Gutek i wesoła kompania mają już ustalony program gdyby jednak jakimś dziwnym trafem mieli problemy z sekcją "nocne szaleństwo" chętnie dorzucę od siebię propozycje

1 Filmy science fiction w klimacie "post-apokaliptycznym" najlepiej z lat 80-90 np "Interzone" albo jakieś spagetti westerny np "Śmierć jeździ konno"

Powrót do 9. - Przed 9. MFF ENH