Spotkania na krańcach świata

Co polecasz? Co odradzasz? Podziel się swoimi refleksjami na temat obejrzanych filmów.
Alinoe

Post 27 lip 08, 23:05

no nieee.. nikt jeszcze nie napisał o filmie mistrza Herzoga?
Jak dla mnie nr 1 spośród filmów które dane mi było obejrzeć. Zaraz potem Bracia Karamazov....
Herzog jak zwykle w niekonwencjonalny sposób przedstawił fragment naszego globu..... Warto... wręcz trzeba!

sylwai

Post 27 lip 08, 23:53

żałuję że nie udało mi się obejrzeć,
podobno ma wejść do dystrybucji
?

doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 28 lip 08, 9:16

Dla mnie też jeden z najlepszych filmów jakie tu widziałem. Polecam każdemu za zdjęcia, opowiedziane historie, ludzi, poczucie humoru i mądrość. Kolejny świetny dokument Herzoga!

cha-rooos

Post 28 lip 08, 18:17

Swietny filmik. Wywiad ze specjalista od pingwinow powala !!

em

Na forum od:
1 sie 06, 23:19

Post 28 lip 08, 20:12

Prawda? az sie czulo ten chlod. Urzekl mnie dystans i humor z jakim Herzog opowiada o tym co widac na ekranie. I zestawienie swiata podwodnego z katedra. Film ma wejsc na jesieni do kin, wiec jesli ktos nie widzial - powinien koniecznie. ja na pewno pojde drugi raz.

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 3 sie 08, 19:37

Rewelacyjny dokument, jeszcze chyba nie miałem okazji obejrzeć filmu tego rodzaju zrobionego z taką swadą, takim luzem. Humor momentami wręcz powalająco śmieszny, lepszy niż w niejednej komedii. Szkoda tylko, że na końcu wkrada się nielubiany przeze mnie (nawet bardzo) patos. Nie zmienia to faktu, że to jeden z absolutnie najlepszych filmów, jakie widziałem w ramach 8. ENH.
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

Powrót do 8. - Filmy 8.ENH - wypowiedz się!