Heima

Co polecasz? Co odradzasz? Podziel się swoimi refleksjami na temat obejrzanych filmów.
lukisai

Na forum od:
19 lip 05, 17:34

Post 22 lip 08, 9:24

zapis trasy koncertowej Sigur Ros po Islandii.

pokaz prostoty, pokory i przywiązania do swojego kraju, połączony ze wspaniałą muzyką.

Magiczne!

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 22 lip 08, 11:04

o tak
musze to sobie powtórzyc , nie widzialam tego jeszcze na duzym ekranie
MK

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 22 lip 08, 22:53

Sigur Ros jest nie do pokonania! Kto nie widział, niech pędzi. Ja jednak wybrałem z programu festiwalu tyle pozycji, że pozostaję przy oglądaniu w warunkach domowych.
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

Gość

Post 24 lip 08, 16:39

Heima - znakomity film pełen oddechu (krajobrazy) i przestrzennej muzyki, która, wykonywana w dziwacznych miejscach, zyskuje jeszcze na wartości. Jest czasami zbyt cukierkowo, ale momenty humorystyczne wynagradzają słodycz w dwójnasób. Zobaczcie (i posłuchajcie) koniecznie!

doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 25 lip 08, 23:51

Dobrze, że film nakręcony na cyfrówce, a nie taśmie filmowej i obraz nie był doskonały, bo nadmiar piękna mógłby zabić :-) Ach!

em

Na forum od:
1 sie 06, 23:19

Post 28 lip 08, 20:48

ach.. alez ja odplynelam na tym filmie, jak polecialy napisy przez moment nie wiedzialam gdzie jestem :) cos wspanialego.

egold

Post 30 lip 08, 22:13

Film HEIMA i wogóle cała muzyka Sigur Ros - to jest wogóle POZA KONKURENCJĄ !!

Coś wspaniałego, mam ten film pięknie wydany na DVD (z bonusową książeczką ze zdjęciami) od jesieni ubiegłego roku - czyli od premiery. W kinie teraz już niestety nie byłam, bo nie zmieściłam się z terminami innych filmów, a poza tym bałam się popsuć wrażenie w zatłoczonej sali - to się najlepiej ogląda i słucha w domu...

Ale sam film - to nie wszystko! Do tego koniecznie trzeba posłuchać płyt 2CD 2007: HVARF i HEIM... (a nie zaszkodzi również mieć wszystkie starsze płyty: - Von, Agaetis Byrjun, "( )" , Takk).
No a od czerwca 2008 jest ich nowa płyta (nazwy nie powtórzę!) i koncert SIGUR ROS w Polsce 20.08. w Warszawie !! Ja też na ten koncert jadę - ale do Drezna 18.08., bo z Wrocławia bliżej i ładna, kameralna sala. Już się nie mogę doczekać...

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 14 wrz 08, 12:29

a ja go obejrzałam w domu /niestety nie ma polskich napisów ,choć okazuje się,ze mój angielski jest wystarczającyc,by zrozumieć /..tak więc obejrzałam w domu i ....żałuję ,ze przegapiłam go na Festiwalu ,w kinie ...w domu ta przestrzeń o której piszecie się dusi ...mimo wszystko zakochałam się w tym filmie i ...nie mogę przestać oglądać i słuchać...i och ,brak mi słów... i ta skromność muzyków !!!!

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 14 wrz 08, 15:30

aha ...i dziękuję bardzo Chinaskiemu ..bo to On mi ten film podpowiedział :)))

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 14 wrz 08, 18:15

Ależ proszę bardzo :-)

Powrót do 8. - Filmy 8.ENH - wypowiedz się!