Intruz

Co polecasz? Co odradzasz? Podziel się swoimi refleksjami na temat obejrzanych filmów.
bbb222

Post 21 lip 08, 23:40

W końcu pojawiły sie brawa po projekcji Tak - to jest kino z górnej półki.

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 22 lip 08, 23:02

Wydawało mi się, że oklaski są na każdej projekcji nowohoryzontowej...
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

dreszcz

Post 23 lip 08, 0:30

Film o ciekawym pomysle - dobra historia do opowiedzenia, niestety wykonanie zdecydowanie gorsze. Najwazniejsze sceny w filmie skrocone zostaly do minimum, zas rozciagnieto sceny milosne nastolatki z morderca i ich wspolne imprezowanie po wielkiej ilosci extasy albo koki. Problem uplycono, a ciezka muzyka w tym filmie srednio pasowala i chyba zostala tam tak wcisnieta jak te 5 patykow wcisnietych raperowi, ktorzy przyszedl prosic o kase na produkcje swych dziel... Jedyna mysl na koniec filmu: Jak wdepniesz raz w bagno, to juz nie wyjdziesz i smrodu sie juz nie pozbedziesz. Niestety takie same uczucia budzi ten film. Kiepski.

audrey_horne

Na forum od:
25 lis 05, 22:52

Post 29 lip 08, 12:13

A mnie sie "Intruz" podobal, na pewno bardziej od "Bezpanskiego psa". Sceny "muzyczne" troche niepotrzebne, sztucznie spowalniajace akcje i wydluzajace film, ale zachwycila mnie duszna, gesta atmosfera, poczucie osaczenia, narastajacy niepokoj. Swietnie zagrane! Mnie film od poczatku skojarzyl sie z "Dlugiem", ale bardzo jest od niego rozny formalnie.

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 29 lip 08, 12:17

Miałbym jednak pretensje do końcówki, chodzi mi o wędrówkę głównego bohatera, cały czas ogladającego się za siebie, ogarniętego paranoją (wydawał się jednak raczej naćpany niż przerażony). Dla mnie było to zbyt sztuczne, zbyt nachalne, teatralne. Ale film dobry a zakończenie znakomite, zaskakujące...

Powrót do 8. - Filmy 8.ENH - wypowiedz się!