Kwiat wiśni - Hanami

Co polecasz? Co odradzasz? Podziel się swoimi refleksjami na temat obejrzanych filmów.
zofkag

Post 23 lip 08, 20:32

Jak dla mnie na razie naj... najbardziej poruszył wzruszył i został....Film bez zbędnego formalnego tudzież innego zadęcia , w sumie prosty... ale jaki!
polecam :)

Egon

Post 23 lip 08, 21:04

Wbil mnie w fotel i do tej pory tam siedzę.... nareszcie po 10 filmach trafilem na perelkę, hurra

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 23 lip 08, 21:26

Ludzie, Wy byliście na tym samym filmie co ja? ;-? To może po turkusowym sweterku i na Rysy.
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

ali

Post 27 lip 08, 13:52

Cukierkowy, jak najbardziej, kiczowaty, owszem, ale mimo wszystko poruszający i niebanalny. Nie jest z pewnością filmem wybitnym, ale to piękna opowieść i niestereotypowa historia o umieraniu i spełnianiu marzeń. Jeśli potraktować film jako przypowieść, przymknąć oko na oddalenie od realności (cóż, Tokio nie jest pełne utalentowanych bezdomnych tancerek butoh, które tańczą w parkach i świetnie mówią po angielsku) - to można spędzić czas bardzo przyjemnie.

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 3 sie 08, 19:50

Jak można przeczytać trochę wyżej - może nie wybitny, ale bardzo dobry na pewno. Nie poruszył mnie tak mocno jak się spodziewałem po entuzjastycznych opiniach innych widzów, ale daleki jestem od twierdzenia, że zmarnowałem dwie godziny. Kilka świetnych metafor, dobre aktorstwo i to, co najważniejsze - prawdziwość. Tak, turkusowy sweterek i spódnica to nie jest jakaś dewiacja, to jest wyraz bólu i poczucia niewypowiedzianych uczuć. Jednym słowem - warto. Naprawdę.
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 3 sie 08, 22:13

Powiem krótko - dla mnie najlepszy film festiwalu.
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

turkusowy_sweterek_w_bólu

Post 3 sie 08, 22:28

powiem krótko - dla mnie najsłabszy film festiwalu

Powrót do 8. - Filmy 8.ENH - wypowiedz się!