Cztery noce z Anną

Co polecasz? Co odradzasz? Podziel się swoimi refleksjami na temat obejrzanych filmów.
gość

Post 19 lip 08, 21:16

Na jednym z portali kulturalnych można ostatnio przeczytać recenzję najnowszego filmu J.Skolimowskiego. Pojawia się tam między innymi stwierdzenie, iż film został zaskakująco chłodno przyjęty na wrocławskich Nowych Horyzontach. Czy autor recenzji ma rację, można się zgodzić z taką opinią?

imho

Post 19 lip 08, 22:28

http://gpunkt.pl/content/do_ani - jedna z pierwszych recenzji filmu na jakie się natknąłem w sieci. chyba się nie wybiorę

nadrazil

Na forum od:
6 sie 05, 10:55

Post 20 lip 08, 8:31

Chłód ów wynikał z, po pierwsze, krótkich oklasków, po drugie, wyjścia większości z sali niedoczekawszy końca napisów. Recenzja ok.

A film bardzo dobry. Nadal się nad nim zastanawiam.
"W istocie, robię kino nie tylko wtedy, kiedy robię zdjęcia. Robię filmy, gdy śpię, gdy jem śniadanie, gdy czytam, kiedy z wami rozmawiam." Jean-Luc Godard

kozanostra76

Post 20 lip 08, 19:49

Wg mnie warsztat filmu (reżyseria, scenografia) reprezentuje bardzo wysoki poziom; fabuła nietypowa, trochę bajkowa, ale niestety jak dla film ten nic nowego nie wnosi do Polskiej kinematografii. Podczas jego oglądania miałem wrażenie że oglądam polski film z lat 70'tych.

pierrot le fou

Post 22 lip 08, 10:24

wszyscy wyszli z sali bo po pokazaniu sie pierwszych napisów koncowych obsługa sali z hukiem otworzyla boczne drzwi na zewnatrza co wprowadzilo ogrom swiatla do sali i zepsulo klimat, jesli ktos sie wczuł (ja nie)
wina nie tylko średniego filmu ale braku profesjonalizmu
pozdrawiam

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 30 lip 08, 8:14

jest tam taka scena ,gdy bohater lezy pod łóżkiem ,bo Anna się obudziła ....i on widzi same biegające ,lekko,trochę tanecznie stopy ....bardzo pięknie zagrane i jeszcze piękniej sfilmowane
poza tym zdjęcia,zdjęcia,zdjęcia !!!
emocje ,tajemnica i konstrukcja budująca napięcie ...mnie się ten film podobał ,albo raczej poruszył
mam zastrzeżenia do zakończenia ,ale to tak zawsze jest ,ze ilu oglądających tyle...pomysłów na...

Powrót do 8. - Filmy 8.ENH - wypowiedz się!