Bezpański pies

Co polecasz? Co odradzasz? Podziel się swoimi refleksjami na temat obejrzanych filmów.
alita

Post 25 lip 08, 8:02

mam pytanie do tych co widzieli Bezpańskiego psa - Czy warto wstawać w sobotę na 10 aby go obejrzeć czy mogę sobie pospać?
Bom już trochę zmęczona tym 19 godzinnym dniem...

dziękuję z góry za wszystkie opinie :)

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 25 lip 08, 22:04

Beto Brant jest zdecydowanie jednym z ciekawszych Brazylijczyków, nie widziałam co prawda psa, ale Intruz i Zbrodnia intymna, które widziałam, mnie akurat zmobilizują do wstania

córkowska

Post 25 lip 08, 23:54

mi się podobał, może nie wstrząsający, ale dobry, bezpretensjonalny i porządnie zrobiony, warto :)

peter

Na forum od:
23 sty 05, 23:21

Post 26 lip 08, 1:31

a jedną z piosenek w filmie wykonuje Natalia Grosiak, która w sobotę wraz ze swoją kapelą Digit all love da w Arsenale koncert

ja na film wstanę :-)

jersey

Post 26 lip 08, 13:03

Mnie niestety zawiódł... Najsłabszy w sekcji filmów brazylijskich jakie widziałem...

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 26 lip 08, 22:51

mnie też, co się stało z Beto?? nagroda dla psa za cierpliwość, anty-nagroda dla reżysera, bo go uśmiercił, co jest z tymi filmowcami? mam wrażenie, że uparli się, żeby w każdym filmie zabić chociaż jedno zwierzę, o co chodzi, to jakaś moda taka?

audrey_horne

Na forum od:
25 lis 05, 22:52

Post 29 lip 08, 12:06

Bardzo mnie ten film rozczarowal, moze niepotrzebnie spodziewalam sie wielkiego dziela. Za duzo juz takich samych historii w taki sam sposob opowiedzianych widzialam, by ta sie zachwycic. Niestety, nie znalazlam tu ani nic odkrywczego, ani specjalnej glebi. Podobalo mi sie, jak rozwijal sie zwiazek z dziewczyna, ale cala reszta (relacja z rodzicami, pies, ktory oczywiscie dostaje imie) jakas taka banalna, przewidywalna, papierowa. Byl moim zdaniem material na swietny film, ale nie do konca wykorzystany.

Powrót do 8. - Filmy 8.ENH - wypowiedz się!