Festiwal sio do Cieszyna

Inne sprawy
demid

Post 16 cze 08, 14:59

Klimatyczny i wymagajacy chwili skupienia i refleksji festiwal gubi sie w smierdzacej plataninie wroclawskich ulic.
Osobiscie przekladam brak klimatyzowanych pomieszczen ponad brak nastroju i wyjatkowej atmosfery ktora moglam cieszyc sie w Cieszynie.
Nie pojade niestety na festiwal bo Wroclaw w lipcu nie jest najlepszym miejscem na spedzanie czasu

Pozdrawiam

Ania

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 16 cze 08, 18:06

Pani Aniu: może Pani jechać do Cieszyna. Przecież odbywa się tam wakacyjny festiwal.
Życzę Pani bardzo udanych wakacji z dala od śmierdzącej plataniny wrocławskich ulic :-)

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

corner

Na forum od:
16 lut 05, 20:16

Post 16 cze 08, 20:16

Wakacyjny festiwal w Cieszynie dogorywa, słusznie zresztą. W tym roku skończy się na przeglądzie filmów w kilku obiektach.

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 16 cze 08, 20:17

Jeśli można - byłem WIELKIM przeciwnikiem przeniesienia festiwalu do Wrocławia. Straszliwie tęsknię za Cieszynem i gdyby Pan Roman zechciał tam z festiwalem wrócić podskoczyłbym i przyklasnął (wiem, że tak się nie stanie, rozumiem powody, nie ma co się po raz kolejny rozpisywać).
Ale za nic nie oddałbym przeżyć związanych z filmami, które do tej pory obejrzałem we Wrocławiu. Pięknym, choć faktycznie nieznośnie gorącym, albo - nieznośnie gorącym, choć przecież przepięknym.
Tyle ode mnie.

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 25 cze 08, 10:15

Najlepiej gdyby festiwal zmieniał miejsce co 2-3 lata. Byłoby ciekawie. Ja dzięki festiwalowi odwiedziłem Cieszyn i Wrocław. Normalnie bym się chyba jednak nie wybrał do tych miast.

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 25 cze 08, 17:38

tangerine napisał(a):Najlepiej gdyby festiwal zmieniał miejsce co 2-3 lata. Byłoby ciekawie. Ja dzięki festiwalowi odwiedziłem Cieszyn i Wrocław. Normalnie bym się chyba jednak nie wybrał do tych miast.
No właśnie.A najlepiej,żeby co trzy lata był "zagramanicą''.Możnaby się przekonać ilu jest nowohoryzontowych Maniaków.

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 9 lip 08, 10:38

i ja myślę jak tangerine .
Cieszyn był fajny ,ale Wrocław też bardzo lubię :)...co do Wrocławia ,to ciągle wiem,ze jeszcze tu mam dużo do zobaczenia ,tylko,ze trudno rezygnować z filmów ...stąd co roku sobie obiecuję,ze coś nowego wrocławskiego mi się uda zaliczyć
mi tu nic nie śmierdzi i nie przeszkadzają żadne remonty ,Wrocław darzę miłością bezwarunkową :)

Gość

Post 21 lip 08, 17:44

ENH tak jak EXPO czy Olimpiada - co 4 lata zmieniamy miasto!

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 5 sie 08, 17:59

Wrocław jest świetnym miastem, z polskich dużych aglomeracji chyba najbardziej lubię właśnię tę. No i ma jeszcze jedną zaletę - nigdzie nie mam tak blisko jak do Wrocławia (mam na myśli duże miasta) - jedyne 120 km :)
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

chinaski

Na forum od:

Post 5 sie 08, 18:17

A ja Wam powiem,że Wrocław wcale nie jest dużym miastem w pełnym znaczeniu tego słowa.

chinaski

Na forum od:

Post 5 sie 08, 18:19

I dlatego dobrze tu się mieszka.Pozdrawiam i zapraszam na 9.mff enh Wrocław 23VII-2VIII 2009.
Over

Powrót do 8. - Aaaby inne