BEZPIECZEŃSTWO NA SALI

Księga pytań, pochwał i zażaleń. Sugestie organizacyjne.
peter

Na forum od:
23 sty 05, 23:21

Post 26 lip 08, 1:23

Dzisiaj w kinie Helios doszło do wypadku, kolega przewrócił się, skręcił nogę. Przyczyną wypadku był nieoświetlony schodek, no i oczywiście panujący w sali półmrok. Skończyło się wezwaniem pogotowia, wizytą w szpitalu. Tym samym festiwal dla kolegi zakończył się trzy dni wcześniej.

Czas najwyższy drodzy organizatorzy zadbać nie tylko o dobre filmy, ale i porządną organizację, przede wszystkim w kinie Helios - jak długo można znosić ciemność na salach, a dodatkowo wadliwe oświetlenie schodków - połączenie tych dwóch faktów daje "upadkowy" rezultat.

Ciekawi mnie reakcja organizatorów festiwalu - bo szef Heliosa nawet nie przedstawił się podczas całego zajścia, dobrze, że chociaż wezwał pogotowie i szybko ekipe, która "zacierała" ślady wadliwego schodka.

Oby nie było więcej ofiar Heliosa. Chociaż patrząc na osoby wchodzące na seans, to co chwilę ktoś potyka się o schodki.

boy_in_the_hood

Na forum od:
18 sty 06, 21:08

Post 26 lip 08, 8:54

Niestety, problem oświetlenia nie jest problemem nowym, aczkolwiek jak dotąd rozpatrywałem to w kategorii wygody i tego, że nie da się nic przeczytać przed seansem, nawet przez myśl mi nie przeszedł taki wypadek...

Szybkiego powrotu do zdrowia życzę!
cry baby cry
put your finger in your eye

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 26 lip 08, 13:17

Info od poszkodowanego: W dniu dzisiejszym dyrekcja Heliosa odmówiła mi udzielenia pisemnego oświadczenia / zaświadczenia o tym, że wypadek miał w ogóle miejsce. Wskazano mi jednocześnie możliwość założenia sprawy cywilnej w sądzie. Na miejscu wypadku kierownik nie miał potrzeby przedstawienia się, nie mówiąc już o czynności spisania danych osobowych poszkodowanego czy sporządzeniu protokołu wypadku. Nie wiem czy notatka o incydencie znalazła się w protokołach pracowników ochrony, do których oczywiście szary widz nie ma wglądu. Jedyne co posiadam w tej chwili to oględziny lekarskie ze wskazaniem dalszej rehabilitacji na zabiegach oraz zeznanie świadka. W dniu dzisiejszym schodek w sali nr 1 świeci prawidłowo. Szczerze rozczarowany postawą pracowników placówki wróciłem dziś do domu. Zawsze mi się wydawało, że na stanowiskach kierowniczych trzeba być człowiekiem.
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

mj
NH-Kreator

Na forum od:
1 sie 06, 18:23

Post 26 lip 08, 16:33

W imieniu organizatorów festiwalu obiecujemy
szybko przyjrzeć się sprawie,
bardzo nam przykro, że taka sytuacja się wydarzyła.

O ile wiem psubrat, w tej chwili posiadasz już dane
managera heliosa,
tak?

pozdrawiam
i gorąco życzę
skutecznej rehabilitacji

Maciek Jakubczyk
(kierownik heliosa z ramienia festiwalu)
mj

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 26 lip 08, 21:23

Tak dzisiaj rozmawiałem z kierownikiem i jednak się przedstawił.
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

Powrót do 8. - Aaaby wiedzieć więcej