festiwal dla gości z zagranicy??

Księga pytań, pochwał i zażaleń. Sugestie organizacyjne.
calvados

Post 3 lip 08, 17:49

Festiwalem zainteresowany jest mój kuzyn z Francji. Wraz z kolegami chciałby przyjechać. Więc szukam na stronie wszelkich informacji na temat tłumaczeń. Czy jak jest polski film to są tłumaczenia angielskie? bo francuskich pewnie nie ma... Przy każdym filmie , moim zdaniem powinna być taka informacja, nie mogłam się takich doszukać.
I np czy jak jest węgierski film to są tłumaczenia angielskie równolegle z polskimi?

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 3 lip 08, 21:57

calvados: (prawie) każdy film nieanglojęzyczny na angielskie napisy albo na kopii albo elektroniczne pod ekranem (większośc ma na kopii). Informacja o angielskich napisach będzie podana w oficjalnym programie festiwalu (wkladce do Gazety Wyborczej wrocławskiej), powinna być też podana na stronie internetowej. Może w wersji angielskiej strony jest to podane? Sprawdź to. Jesli nie ma to, proszę, napisz do mnie e-maila (rogu@snh.org.pl) i wyślę Ci program z zaznaczonymi ang. napisami. Oczywiście poproszę osoby zajmujące się stroną o uzupełnienie informacji o napisach. Katalog też ma wersję angielską.

Do zobaczenia we Wrocławiu.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 3 lip 08, 22:21

Informacja o angielskich napisach znajduje się na stronie festiwalu w kalendarium PDF (zakładka "Program", a nastepnie "Program do wydruku PDF"). Filmy, które posiadają angielskie napisy, posiadają w tym programie białą literkę "e" na czarnym tle w prawym dolnym rogu prostokącika.
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 3 lip 08, 23:26

porucznik Seblon: dziękuję za pomoc:-).

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

calvados

Post 4 lip 08, 9:28

Super. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi :D