WOLONTARIAT

Księga pytań, pochwał i zażaleń. Sugestie organizacyjne.
bahu

Post 12 maja 08, 14:11

a mi first-tricka i też Centrum;]

Leo

Na forum od:
13 cze 06, 8:11

Post 12 maja 08, 12:00

mam nadzieję, że dam rade w tym roku zdobyć hat-tricka, czyli trzeci raz z rzędu Centrum Festiwalowe :D

agboch

Na forum od:
3 maja 08, 13:52

Post 12 maja 08, 11:58

aplikacja już złożona, numer 366 jej się dostał. ;)

wypełniać, wypełniać, przyszli wolontariusze, bo coś cicho na razie. ;]

elziom

Post 8 maja 08, 10:56

nie ważne już widzę co przoczyłem
;)

elziom

Post 8 maja 08, 10:55

czy można jeszcze starać się o wolontariat?
ponieważ nie mogę znaleźć formularza zgłoszeniowego
dzięki

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 3 maja 08, 18:52

agboch: to prawda, że niektórzy zaczynają pracę jeszcze przed rozpoczęciem festiwalu, ale jest małe prawdopodobieństwo, że bedziesz pracować do póżnego wieczora. Jesli się tak zdarzy, to musisz uprzedzić swojego szefa o koncercie.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

agboch

Na forum od:
3 maja 08, 13:52

Post 3 maja 08, 17:55

moje pytanie zrodziło się ze względu na zapis o różnych terminach rozpoczęcia pracy wolontariusza (bo z tego co wiem to niektórzy zaczynają wcześniej, inni później, zależnie od miejsca pracy), dlatego nie byłam pewna na ile jeszcze w te dni przed festiwalem mogą nas przygnieść obowiązki ;]

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 3 maja 08, 14:39

agboch:festiwal rozpoczyna się dopiero 17 lipca, więc 15-tego nie bedziesz miała żadnych wolontriackich obowiązków.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

agboch

Post 3 maja 08, 12:10

zastanawiam się, czy plan pracy wolontariusza może obejmować jakieś bardzo wieczorne godziny? bo w razie gdybym nim została i chciała 15 lipca zobaczyć koncert manu chao to może to kolidować z moimi obowiązkami wolontariackimi?

ashpopiel
NH-Wolontariat-Boss

Na forum od:
8 kwi 08, 22:31

Post 23 kwi 08, 14:35

Formularze zgłoszeniowe będa dostępne on-line
na stronie www.enh.pl w terminie od 12 do 26 maja 2008.

Katarzyna Popiel
Koordynator do spraw wolontariatu.

ver.di

Post 23 kwi 08, 3:39

Takie pytanko: Gdzie mogę znaleźć formularz rekrutacyjny ?

ashpopiel
NH-Wolontariat-Boss

Na forum od:

Post 22 kwi 08, 17:28

Trudno jest przewidziec termin powidaomienia osoby z listy rezerwowej o mozliwości przyjecia go na miejsce wolontariusza. Jak tylko dostajemy wiadomosc o czyjejs rezygnacji automatycznie zwracamy sie z propozycją do kolejnej osoby z listy rezerwowej. Zdarza się, że dopiero kilka dni przed Festwalem, gdy wolontariusz nie pojawia sie na spotkaniu organizacyjnym można zweryfikować zapotzrebowanie na nowych wolontariuszy.
Mozliwosc zwrotu zakupionego karnetu jest nikła w takim przypadku.
Musze przedyskutowac to jeszcze z Działem Sprzedaży.

Pozdrawiam,
Katarzyna Popiel

tosiaczek

Na forum od:
2 mar 08, 16:03

Post 21 kwi 08, 18:20

I jeszcze pytanie do pani Kasi o te listy rezerwowe. Mianowicie chiciałabym się dowiedzieć, kiedy 'rezerwowi" są powiadamiani o "wskoczeniu" na czyjeś miejsce (czy może sie okazać na przykład tydzień przed festiwalem, że zostało się przyjetym, czy też skład jest kompletowany wcześniej?). No i co w wypadku, jeżeli dana osoba kupiła już karnet- czy byłaby możliwość zwrotu??? Bardzo dziękuję za rozwianie moich poprzednich wątpliwości i pozdrawiam:)
Nie oglądaj się z siebie, bo Cię z przodu ktoś kopnie.

tosiaczek

Na forum od:

Post 21 kwi 08, 18:16

A moze wolontariusze z poprzednich lat udzieliliby "świeżakom":) jakichś dobrych rad:) Powiedzieli, co Wam się podobało, podzielili festiwalowymi wspomnieniami... Wszak jest szansa, że w tym roku się spotkamy:) Pozdrowienia dla wszystkich byłych i przyszłych wolontariuszy! Odezwijcie sie:)

ashpopiel
NH-Wolontariat-Boss

Na forum od:

Post 20 kwi 08, 13:42

Witam Serdecznie,
Wszelkie indywidualne pytania dotyczące wolontariatu proszę kierować na adres wolontariat@snh.org.pl.

Katarzyna Popiel

ashpopiel
NH-Wolontariat-Boss

Na forum od:

Post 9 kwi 08, 14:57

Witam,
Nie istnieje uniwersalne kryterium doboru wolontariuszy, gdyz to zalezy od działu w jakim wolontariusz preferuje pracować. Na pewno dużą uwagę zwracamy na motywację, chęć zaangażowania, doswiadczenie w pracy przy festiwalch filmowych... dodatkowo pod uwage może być brana znajomość języków obcych i osobiste zaintersowania zbieżne z formą pracy jaką wolontariusz chce wykonywać.

Osoby na liscie rezerwowych to te, które nie dostały sie do grona wolontariuszy w czasie majowej rekrutacji, ale które zwróciły nasza uwagę :) Jeśli deklarują dlaszą swą chęć uczestniczenia w festwalu, mają szanse zając miejesce wolontariuszy którzy zrezygnowali i nie pojawili sie na zebraniach szkoleniowych organizowanych kilka dni przed rozpoczęciem festiwalu.

Pozdrwiam,
Katarzyan Popiel

tosiaczek

Na forum od:

Post 5 kwi 08, 13:59

To może ja zaczne od pytan, które mnie nurtuja- jakie sa kryteria doboru wolontariuszy, ile mniej więcej osób jest potrzebnych oraz jak to jest z listami rezerwowymi (osoby z tych list "wskakauja" na miejsca tych, którzy z jakichs powodów zrezygnowali? I kiedy jest sie o tym powiadamianym) ???

ashpopiel

Post 3 kwi 08, 22:52

Bardzo dziękuję bardzo za życzenia.
A wolontariuszy zachęcam do rozmowy oraz czekam na spostrzeżenia i sugestie dotychczace współpracy podzczas Festiwalu ENH.

Pozdrawiam,
Katarzyna Popiel

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 3 kwi 08, 22:12

Pani Kasiu,

witam na forum i życzę Pani powodzenia a wszystkim wolontariuszom jak najlepszej z Panią współpracy -:)

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

ashpopiel

Post 3 kwi 08, 22:03

Czesc wszystkim :)
Rekrutacja na 8 Edycje Festiwalu zaplanowany jest na termin od 12-26 maja.
Przez ostanie dwa lata byłam wolontariuszem podczas Miedzynarodowego Festiwalu Filmów Era Nowe Horyzonty, a w tym roku zajme się koordynacja prac wolontariuszy dlatego z chęcia postaram się odpowiedzieć na wszelkie wasze pytania.

olus

Na forum od:
14 cze 07, 8:28

Post 3 kwi 08, 16:22

ja chętnie zatem opowiem. Pięknym jest wolontariat i czasu daje sporo, i satysfakcji całą masę :-)

Gosz.

Na forum od:
19 mar 08, 19:45

Post 2 kwi 08, 17:33

Jestem za rozwijaniem tematu:) wybieram się pierwszy raz na festiwal (mam nadzieje jako wolontariuszka) i jestem trochę zielona.

Ciekawi mnie co z tym pomysłem o 'karnetach dla pechowców'.

ukvial

Na forum od:
3 mar 08, 21:41

Post 1 kwi 08, 13:42

ukviał czytał wszystkie wolo-wątki i to po nich nabrał ochoty na robienie uczestnikom enh dobrze. poznawanie nowych ludzi, integracja, pomoc innym, znowu integracja i jeszcze jakieś filmy obejrzeć da radę. lipcu, nadchodź szybciej!
pod moją parasolką-olką-olką-ą-ą-ą

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 31 mar 08, 22:43

W oczekiwaniu na odpowiedzi ze strony byłych wolonatriuszy polecam wątki z poprzedniej edycji Festiwalu :)
>>> wątek a
>>> wątek b
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 31 mar 08, 22:21

Ukviał no przecież wiesz, że dla Ciebie wszystko :D. A tak na poważnie to na pewno pomogą, przecież to w większości bardzo sympatyczni ludzi ;).
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

ukvial

Na forum od:

Post 31 mar 08, 21:45

apel do byłych i przyszłych wolontariuszy - uczyńcie ten topik bardziej ruchawym. na forach poprzednich edycji temat wolontariatu był poważnie dyskutowany już w pierwszych tygodniach roku. pomożecie?

tosiaczek

Na forum od:

Post 30 mar 08, 20:54

A takie mam jeszcze pytanko do osób, które już były wolontariuszami- jak mniej wiecej wyglada ta praca, ile godzin dziennie i w ogóle?? czy zostaje tez czas, zeby obejrzec jakis film???

apsara

Post 10 mar 08, 20:56

...w poprzednich latach nabór był w maju jakos :)

ukvial

Na forum od:

Post 3 mar 08, 22:19

to ja dodam coś od siebie: rok temu wypłynął pomysł odłożenia pewnej puli karnetów dla pechowców, którym nie udało się załapać na wolontariat. można się spodziewać wcielenia w życie tego jakże zacnego planu przy okazji tegorocznej edycji?

tosiaczek

Na forum od:

Post 3 mar 08, 22:13

Mam pytanie- od kiedy będzie się można starać o zostanie festiwalowym wolontariuszem????

Poprzednia strona

Powrót do 8. - Aaaby wiedzieć więcej