WOLONTARIAT

Księga pytań, pochwał i zażaleń. Sugestie organizacyjne.
tosiaczek

Na forum od:
2 mar 08, 16:03

Post 3 mar 08, 22:13

Mam pytanie- od kiedy będzie się można starać o zostanie festiwalowym wolontariuszem????
Nie oglądaj się z siebie, bo Cię z przodu ktoś kopnie.

ukvial

Na forum od:
3 mar 08, 21:41

Post 3 mar 08, 22:19

to ja dodam coś od siebie: rok temu wypłynął pomysł odłożenia pewnej puli karnetów dla pechowców, którym nie udało się załapać na wolontariat. można się spodziewać wcielenia w życie tego jakże zacnego planu przy okazji tegorocznej edycji?
pod moją parasolką-olką-olką-ą-ą-ą

apsara

Post 10 mar 08, 20:56

...w poprzednich latach nabór był w maju jakos :)

tosiaczek

Na forum od:

Post 30 mar 08, 20:54

A takie mam jeszcze pytanko do osób, które już były wolontariuszami- jak mniej wiecej wyglada ta praca, ile godzin dziennie i w ogóle?? czy zostaje tez czas, zeby obejrzec jakis film???

ukvial

Na forum od:

Post 31 mar 08, 21:45

apel do byłych i przyszłych wolontariuszy - uczyńcie ten topik bardziej ruchawym. na forach poprzednich edycji temat wolontariatu był poważnie dyskutowany już w pierwszych tygodniach roku. pomożecie?

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 31 mar 08, 22:21

Ukviał no przecież wiesz, że dla Ciebie wszystko :D. A tak na poważnie to na pewno pomogą, przecież to w większości bardzo sympatyczni ludzi ;).
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 31 mar 08, 22:43

W oczekiwaniu na odpowiedzi ze strony byłych wolonatriuszy polecam wątki z poprzedniej edycji Festiwalu :)
>>> wątek a
>>> wątek b
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

ukvial

Na forum od:

Post 1 kwi 08, 13:42

ukviał czytał wszystkie wolo-wątki i to po nich nabrał ochoty na robienie uczestnikom enh dobrze. poznawanie nowych ludzi, integracja, pomoc innym, znowu integracja i jeszcze jakieś filmy obejrzeć da radę. lipcu, nadchodź szybciej!

Gosz.

Na forum od:
19 mar 08, 19:45

Post 2 kwi 08, 17:33

Jestem za rozwijaniem tematu:) wybieram się pierwszy raz na festiwal (mam nadzieje jako wolontariuszka) i jestem trochę zielona.

Ciekawi mnie co z tym pomysłem o 'karnetach dla pechowców'.

olus

Na forum od:
14 cze 07, 8:28

Post 3 kwi 08, 16:22

ja chętnie zatem opowiem. Pięknym jest wolontariat i czasu daje sporo, i satysfakcji całą masę :-)

ashpopiel

Post 3 kwi 08, 22:03

Czesc wszystkim :)
Rekrutacja na 8 Edycje Festiwalu zaplanowany jest na termin od 12-26 maja.
Przez ostanie dwa lata byłam wolontariuszem podczas Miedzynarodowego Festiwalu Filmów Era Nowe Horyzonty, a w tym roku zajme się koordynacja prac wolontariuszy dlatego z chęcia postaram się odpowiedzieć na wszelkie wasze pytania.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 3 kwi 08, 22:12

Pani Kasiu,

witam na forum i życzę Pani powodzenia a wszystkim wolontariuszom jak najlepszej z Panią współpracy -:)

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

ashpopiel

Post 3 kwi 08, 22:52

Bardzo dziękuję bardzo za życzenia.
A wolontariuszy zachęcam do rozmowy oraz czekam na spostrzeżenia i sugestie dotychczace współpracy podzczas Festiwalu ENH.

Pozdrawiam,
Katarzyna Popiel

tosiaczek

Na forum od:

Post 5 kwi 08, 13:59

To może ja zaczne od pytan, które mnie nurtuja- jakie sa kryteria doboru wolontariuszy, ile mniej więcej osób jest potrzebnych oraz jak to jest z listami rezerwowymi (osoby z tych list "wskakauja" na miejsca tych, którzy z jakichs powodów zrezygnowali? I kiedy jest sie o tym powiadamianym) ???

ashpopiel
NH-Wolontariat-Boss

Na forum od:
8 kwi 08, 22:31

Post 9 kwi 08, 14:57

Witam,
Nie istnieje uniwersalne kryterium doboru wolontariuszy, gdyz to zalezy od działu w jakim wolontariusz preferuje pracować. Na pewno dużą uwagę zwracamy na motywację, chęć zaangażowania, doswiadczenie w pracy przy festiwalch filmowych... dodatkowo pod uwage może być brana znajomość języków obcych i osobiste zaintersowania zbieżne z formą pracy jaką wolontariusz chce wykonywać.

Osoby na liscie rezerwowych to te, które nie dostały sie do grona wolontariuszy w czasie majowej rekrutacji, ale które zwróciły nasza uwagę :) Jeśli deklarują dlaszą swą chęć uczestniczenia w festwalu, mają szanse zając miejesce wolontariuszy którzy zrezygnowali i nie pojawili sie na zebraniach szkoleniowych organizowanych kilka dni przed rozpoczęciem festiwalu.

Pozdrwiam,
Katarzyan Popiel
Koordynator do spraw wolontariatu.

ashpopiel
NH-Wolontariat-Boss

Na forum od:

Post 20 kwi 08, 13:42

Witam Serdecznie,
Wszelkie indywidualne pytania dotyczące wolontariatu proszę kierować na adres wolontariat@snh.org.pl.

Katarzyna Popiel

tosiaczek

Na forum od:

Post 21 kwi 08, 18:16

A moze wolontariusze z poprzednich lat udzieliliby "świeżakom":) jakichś dobrych rad:) Powiedzieli, co Wam się podobało, podzielili festiwalowymi wspomnieniami... Wszak jest szansa, że w tym roku się spotkamy:) Pozdrowienia dla wszystkich byłych i przyszłych wolontariuszy! Odezwijcie sie:)

tosiaczek

Na forum od:

Post 21 kwi 08, 18:20

I jeszcze pytanie do pani Kasi o te listy rezerwowe. Mianowicie chiciałabym się dowiedzieć, kiedy 'rezerwowi" są powiadamiani o "wskoczeniu" na czyjeś miejsce (czy może sie okazać na przykład tydzień przed festiwalem, że zostało się przyjetym, czy też skład jest kompletowany wcześniej?). No i co w wypadku, jeżeli dana osoba kupiła już karnet- czy byłaby możliwość zwrotu??? Bardzo dziękuję za rozwianie moich poprzednich wątpliwości i pozdrawiam:)

ashpopiel
NH-Wolontariat-Boss

Na forum od:

Post 22 kwi 08, 17:28

Trudno jest przewidziec termin powidaomienia osoby z listy rezerwowej o mozliwości przyjecia go na miejsce wolontariusza. Jak tylko dostajemy wiadomosc o czyjejs rezygnacji automatycznie zwracamy sie z propozycją do kolejnej osoby z listy rezerwowej. Zdarza się, że dopiero kilka dni przed Festwalem, gdy wolontariusz nie pojawia sie na spotkaniu organizacyjnym można zweryfikować zapotzrebowanie na nowych wolontariuszy.
Mozliwosc zwrotu zakupionego karnetu jest nikła w takim przypadku.
Musze przedyskutowac to jeszcze z Działem Sprzedaży.

Pozdrawiam,
Katarzyna Popiel

ver.di

Post 23 kwi 08, 3:39

Takie pytanko: Gdzie mogę znaleźć formularz rekrutacyjny ?

ashpopiel
NH-Wolontariat-Boss

Na forum od:

Post 23 kwi 08, 14:35

Formularze zgłoszeniowe będa dostępne on-line
na stronie www.enh.pl w terminie od 12 do 26 maja 2008.

Katarzyna Popiel

agboch

Post 3 maja 08, 12:10

zastanawiam się, czy plan pracy wolontariusza może obejmować jakieś bardzo wieczorne godziny? bo w razie gdybym nim została i chciała 15 lipca zobaczyć koncert manu chao to może to kolidować z moimi obowiązkami wolontariackimi?

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 3 maja 08, 14:39

agboch:festiwal rozpoczyna się dopiero 17 lipca, więc 15-tego nie bedziesz miała żadnych wolontriackich obowiązków.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

agboch

Na forum od:
3 maja 08, 13:52

Post 3 maja 08, 17:55

moje pytanie zrodziło się ze względu na zapis o różnych terminach rozpoczęcia pracy wolontariusza (bo z tego co wiem to niektórzy zaczynają wcześniej, inni później, zależnie od miejsca pracy), dlatego nie byłam pewna na ile jeszcze w te dni przed festiwalem mogą nas przygnieść obowiązki ;]

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 3 maja 08, 18:52

agboch: to prawda, że niektórzy zaczynają pracę jeszcze przed rozpoczęciem festiwalu, ale jest małe prawdopodobieństwo, że bedziesz pracować do póżnego wieczora. Jesli się tak zdarzy, to musisz uprzedzić swojego szefa o koncercie.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

elziom

Post 8 maja 08, 10:55

czy można jeszcze starać się o wolontariat?
ponieważ nie mogę znaleźć formularza zgłoszeniowego
dzięki

elziom

Post 8 maja 08, 10:56

nie ważne już widzę co przoczyłem
;)

agboch

Na forum od:
3 maja 08, 13:52

Post 12 maja 08, 11:58

aplikacja już złożona, numer 366 jej się dostał. ;)

wypełniać, wypełniać, przyszli wolontariusze, bo coś cicho na razie. ;]

Leo

Na forum od:
13 cze 06, 8:11

Post 12 maja 08, 12:00

mam nadzieję, że dam rade w tym roku zdobyć hat-tricka, czyli trzeci raz z rzędu Centrum Festiwalowe :D

bahu

Post 12 maja 08, 14:11

a mi first-tricka i też Centrum;]

apsarka

Post 12 maja 08, 19:18

leo: ojej, ja tez trzeci raz staram sie o centrum /pewnie sie znamy!

mam nadzieje ze koordynatorka Kasia miłym okiem bedzie spoglądać na wolontariuszy z lat ubiegłych ;)

striped_lady

Post 12 maja 08, 20:48

Dobry wieczór wszystkim,

mam pytanie - z tego co widzę, praca w większości działów zaczyna się albo 17 albo 14 lipca. Niestety, wracam z wakacji dopiero 15.07.wieczorem i nie mogę przyspieszyć powrotu:/,za to od 16.07. mogę poświęcić się ENH całkowicie :)
Czy mimo tego mogę wysłać zgłoszenia np.do biura obsługi gości? Nie chciałabym Państwa stawiać w takiej sytuacji, że 15.07. byłabym potrzebna,a nie byłoby mnie..Czy te 2 dni zwłoki wchodzą w rachubę?
Pan Roman napisał w poprzednich postach, że praca i obowiązki zaczynają się 17.07. , mam nadzieję, że to aktualne.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam,

striped_lady

corner

Na forum od:
16 lut 05, 20:16

Post 12 maja 08, 22:47

Oj, widzę jakichś znajomych z Centrum Festiwalowego :). W tym roku zastanawiam się, czy składać aplikację na wolontariusza. Jeszcze mam troszkę czasu... :)

agnolia

Post 13 maja 08, 10:23

przepraszam, ale gdzie można znaleźć tą ankietę? przeszukałam z cztery razy główną stronę i nie widzę nic takiego. z góry dziękuję.

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 13 maja 08, 12:52

agnolia: znajduje się tutaj: http://8ff.eranowehoryzonty.pl/aktualnosci.do?id=87 (zielony, wytłuszczony napis: "wypełnij aplikację wolontariacką"). Przed wypełnieniem musisz się zalogować.
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

niepogoda

Post 14 maja 08, 19:13

hej,
może ktoś z wolontariuszy-weteranów powiedziałby mi na czym polega praca w poszczególnych działach? zastanawiam się nad centrum festiwalowym, nad pracą w obiektach kinowych... ale nie wiem właściwie CO dokładnie się tam robi. proszę o radę:) pozdrawiam, niepogoda

ala

Na forum od:
23 kwi 07, 15:47

Post 14 maja 08, 20:02

Witam Leo! I ja mam nadzieję na hat-tricka :) wracamy mediateko!

Leo

Na forum od:

Post 15 maja 08, 17:45

starajacym się i przyszłym wolontariuszom Mediateki już proponuję ćwiczyć dwa, prócz "Mediateka Centrum Festiwalowe słucham", najczęstsze zdania z jakimi będzie się miało do czynienia:

"na dole w kasie" i "z tyłu do trezora" :D

corner

Na forum od:
16 lut 05, 20:16

Post 15 maja 08, 22:24

Mediateka to świetne miejsce dla wolontariuszy. Wypada jeszcze poćwiczyć "Ależ oczywiście". W końcu dla wolontariuszy Mediateki nie ma nic niemożliwego :).

Gosz.

Na forum od:
19 mar 08, 19:45

Post 18 maja 08, 15:35

Pytanie do "weteranów", może macie już jakieś tanie, wypróbowane noclegi z dobrym dojazdem ?
pozdrawiam,

Dmnka

Post 21 maja 08, 16:32

Ja mam pytanie :)
Czy ktoś mógłby scharakteryzować krótko na czym polega praca na poszczególnych stanowiskach, bo widzę, że wybór jest spory i nie wiem gdzie będzie najlepiej i na co się zdecydować :)

Ata

Na forum od:
22 maja 08, 12:28

Post 22 maja 08, 12:30

Dwa pytanka ;). Czy mail powiadający o pozytywnym rozpatrzeniu aplikacji to już faktycznie ostateczne potwierdzenie, że zostało się wolontariuszem? Jeśli tak - kiedy będzie jakieś spotkanie organizacyjne, coś w tym guście?
Z góry dzięki za odpowiedź :).

Jak

Na forum od:
2 lip 06, 22:58

Post 23 maja 08, 10:54

ala, Leo - wracam do was! Mam jeden w plecy, ale nadrobimy. Dziś prawdziwych szewroletów już nie ma.

W sprawie porad: Porada dla pracowników i odwiedzających mediatekę. Nie wrzucamy papierowych ręczników do ubikacji! Ale serio! NIE WRZUCAMY!

Leo

Na forum od:

Post 23 maja 08, 14:20

No własnie, jak to jest - jedni dostali już mejle o przyjęciu, a ci co nie, nadal mają szansę dostać je 9 czerwca? =)

darkon

Post 23 maja 08, 17:38

Wątpie żeby już ktoś dostał maila o przyjęciu skoro jeszcze można zmieniać zawartość wniosków.
A mi się nasuwa pytanie, ilu wolontariuszy potrzeba do całego festiwalu?

Ata

Na forum od:
22 maja 08, 12:28

Post 23 maja 08, 20:38

Dlatego też się dziwię i pytam, bo mail był sformułowany dość jednoznacznie, ale - że tak wcześnie...?

ashpopiel
NH-Wolontariat-Boss

Na forum od:

Post 24 maja 08, 9:35

Witam :)
Chciałam wyjasnić problem powiadomień, który pojawił sie na forum.
System automatycznie wysłał kilka powiadomień, mimo iz nie powinien tego jeszcze robić. Bardzo przepraszam za tak zaistniałą sytuację. Ostateczne powiadomienia zostaną dostarczona 9 czerwca 2008.

Przypominam, że rekrutacja trwa do poniedziałku (26 maj 2008)

Pozdrawiam,
Katarzyna Popiel

ukvial

Na forum od:

Post 27 maja 08, 16:28

pytanie do Pani Kasi: czy w pierwszej połowie czerwca (jakoś zaraz po ogłoszeniu wyników naboru) będzie można zaopatrzyć się w karnecik? wiem, że 100-procentowej odpowiedzi nikt nie jest w stanie udzielić, ale chyba można jakieś tam teoretyczne wyliczenia przeprowadzić i ocenić sytuację... wysłałem zgłoszenie na wolontariat, ale różnie to bywa i nie chciałbym zostać na lodzie :)

ashpopiel
NH-Wolontariat-Boss

Na forum od:

Post 27 maja 08, 21:45

Bardzo trudno jest mi odpowiedziec na to pytanie. Nie wiem z jaką prędkością rozchodza się karnety w sprzedazy ale postaram sie jak najszybciej dowiedzieć i przekalkulować to na czas.

Pozdrawiam,
Katarzyna Popiel

ukvial

Na forum od:

Post 27 maja 08, 21:58

wspaniale, będę dźwięczny :)

Następna strona

Powrót do 8. - Aaaby wiedzieć więcej