Hyde Park - propozycja

Księga pytań, pochwał i zażaleń. Sugestie organizacyjne.
cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 18 cze 08, 14:27

We Wrocławiu HP nie spełniał przez te dwa lata swego zadania (w Cieszynie często nie starczało miejsca na wszystkie opinie). Dlaczego? Z powodu upory Pana Romana:-), by stanał na zapleczu Teatru Lalek, które to miejsce nie jest jakoś gremialnie uczęszczane przez festiwalowiczów. A przynajmniej nie tak jak Mediateka czy Helios. Zwracam się z propozycją, by, jak już postulowano we wcześniejszych latach, HP został zainstalowany w którymś z tychże miejsc.
Kto za, kto przeciw, kto się wstrzymał?

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 18 cze 08, 14:46

Chciałem tylko przypomnieć, że podczas 6 edycji Hyde Park stał koło Mediateki. Ale wracając do tematu, już rok temu zresztą była na ten temat dyskusja i ja również jestem za tym, żeby powrócił koło Mediateki. Faktem jest ze w zeszłym roku bardzo mało było kartek, ogłoszeń czy czegokolwiek innego. Za to 2 lata temu pod koniec festiwalu nie było praktycznie miejsca by cokolwiek zawiesić. Hyde Park koło Mediateki, Panie Romanie, niech się stanie :).
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

ukvial

Na forum od:
3 mar 08, 21:41

Post 18 cze 08, 17:17

Nie miałem wcześniej do czynienia z Hyde Parkiem (to pewnie dlatego, że w tym roku jadę pierwszy raz na pełny festiwal), ale inicjatywa jak najbardziej słuszna. Jaki ma sens ustawianie go przy obiekcie, w którym miejsce ma zdecydowana mniejszość pokazów? Helios ma z kolei zbyt dużą przepustowość i panujący tam gwar z pewnością nie wpłynie dodatnie na Hyde Park. Jedynym rozsądnym rozwiązaniem wydaje się więc wspominana Mediateka.
pod moją parasolką-olką-olką-ą-ą-ą

boy_in_the_hood

Na forum od:
18 sty 06, 21:08

Post 20 cze 08, 20:59

ukvial napisał(a):Helios ma z kolei zbyt dużą przepustowość i panujący tam gwar z pewnością nie wpłynie dodatnie na Hyde Park.

Muszę przyznać, że nie bardzo rozumiem...

Właśnie o to chodzi, żeby HP był w miejscu najczęściej odwiedzanym? Wtedy jest szansa na wiele porywających ogłoszeń, przemyśleń i liścików :)

Ja jestem zdecydowanie za Heliosem!
cry baby cry
put your finger in your eye

Thane

Na forum od:

Post 3 lip 08, 8:42

Panie Romanie, no i jak Pan postanowił z Hyde Parkiem? :).

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 3 lip 08, 9:12

Przekonamy się na miejscu:-)

Thane

Na forum od:

Post 3 lip 08, 23:35

No tak... To ja już chyba wiem wszystko.

Do zobaczenia przy Hyde Parku ;).

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 5 lip 08, 17:45

szczerze mówiąc ilość , jakoś i pomysłowość w propozycjach metamorfoz plakatu ostatniego w Cieszynie ,a mojego wtedy pierwszego i Festiwalu i kontaktu z Hyde Parkiem podziałała na mnie tak inspisrująco,ze nie tylko wtedy coś tam zamieściłam,ale do tej pory mam w domu jeszcze pomysł ,który przyszedł mi juz po powrocie. Rzecz jasna potem we Wrocławiu już byłam nastawiona by jakieś odczucia po filmie znów podobnie pokazać ..ale ten ''wędrujący hyde park i trochę nie żywy'' lekko mnie zniechęcił ,choć na szczęście nie wszystkich ,bo jednak tez pamiętam fajne ,zabawne prace wrocławskiego hp ..czasem zadziwiające ,do tego świadczące na korzyść Festiwalu,ze ..działa!!! na intelekt i wyobraźnię .

w każdym razie moim zdaniem hyde park działa pobudzając inwencję twórczą,wiec warto moze wziać to pod uwagę :)

Powrót do 8. - Aaaby wiedzieć więcej