Nakrecmy film !

Filmidło - powidło. Ogłoszenia, anonse, apele, protesty.
PPHP

Na forum od:
26 lut 05, 12:56

Post 24 lip 05, 12:43

Witam serdecznie wszystkich fetiwalowiczów jestem z Kalisza napisalem tego posta ponieważ jak mogliście zauwazyc w temacie poszukuje ludzi ktorzy chcieliby nakreci jakis dobry film etiude lub 30 min alebo duższy metraż :) Poszukuje każdego kto mógby pomóc operatorwó , scenografów ,scenarzystów którzy wspulnie ze mna by poracowali nad pomysem i napisali scenariusz a moze wy macie jakis fajny który by sie nadawa zróby cos fajengo niezależnego ale na poziomie ,aktorzy , technicy wszyscy sie przydadza to naraize tylko taka propozycja jesli by byy szanse na coś powaznego to wszystko by sie skrystalizowao dlateho prosze o odpowiedz na wiadomosc.

Mr Brightside

Na forum od:
5 kwi 05, 18:47

Post 30 lip 05, 10:32

Za mało to konkretne, musiałbyś rzucić już zaczątki pomysłu żeby jacyś ludzi się zgłosili. Tak mi się przynajmniej wydaje...
Have no fear! Jerry's here!

PPHP

Na forum od:
26 lut 05, 12:56

Post 1 sie 05, 16:23

Poprzedni post nie pochodzi ode mnie. Prawdopodobnie nie wylogowałem się z komputera w biurze festiwalowym i ktoś inny zapisał się pod moim nickiem.

Mr Brightside

Na forum od:
5 kwi 05, 18:47

Post 10 sie 05, 15:51

Ja bym nakręcił film otym, że ktoś kradnie kopie filmóm i podkłada pod nie różne komercyjne (s)hity typu Matrix, LotR, Madagaskar itp. Oprócz tego ktoś podszywając się pod festiwalowiczów, dokonuje zuchwałych kradzieży, włamań i napaści na Cieszyniaków. Miejscowa ludność robi się coraz bardziej niechętna w stosunku do uczestników Festiwalu. R. Gutek ściąga do miasta tajemniczego Mściciela :D, który ma za zadanie odnaleźć źródło spisku i zażegnać kryzys. W filmie oczywiście kupa refleksji na temat kondycji współczesnego kina, masa nawiązań do klasyków, dużo akcji, ale też poetyckości, troche kontrowersji, ale nie za dużo, świetne dialogi, kapitalny montaż, dobre (ale nie za dobre, bo będzie komercha) efekty specjalne, wyraziści, nieszablonowi bohaterowie i najlepsi aktorzy wyselekcjonowani z grona festiwalowiczów + casting wśród Cieszyniaków (?). Co Wy na to :P?
Have no fear! Jerry's here!

ave_Adore

Na forum od:
21 lut 05, 14:29

Post 14 sie 05, 17:55

no dobrze..

moge zagrac czarny charakter :> anielice są takie bezpłciowe.. :]

roman

Post 19 lut 06, 11:43

w kioskach pojawił się film "kropka nad I"(za 8,50 z Gael Garcia Bernalem).Interesujący z tego względu,że opowiada o tym jak nakręcić nowohoryzontowy film i zdobyć nagrody na festiwalach filmowych.

Sylvix

Na forum od:
5 lut 05, 19:39

Post 19 lut 06, 21:06

roman napisał(a):w kioskach pojawił się film "kropka nad I"(za 8,50 z Gael Garcia Bernalem).Interesujący z tego względu,że opowiada o tym jak nakręcić nowohoryzontowy film i zdobyć nagrody na festiwalach filmowych.

w jakiej gazecie?
Syl

lila majchrzycka

Na forum od:
25 cze 05, 19:52

Post 20 lut 06, 21:56

w jakimś czasopiśmie dla nastolatek..Filipinka chyba.

kasztanowyklamca

Post 15 mar 06, 11:20

ja bym raczej proponował nakręcić parodię jamesa bonda z rysiem z klanu w roli głównej, jego partnerem byłby january z szalonych liczb, w filmie prowadziłby program zwiariowane cyfry, a w rolę czarnego charakteru wcieliłby się tracz z plebaniii, film podzielony na 2. części po uśmierceniu tracza rozpoczęłaby się parodia commando, jak kto woli izo, prawie bez wypowiadania słów rysio z klanu co chwilę kogo.ś by kroił - w zamyślę osoby znane z seriali, na końcu rysio porywa taksówkę i popełnia samobójstwo wjeżdzając bezpośrednio w ścianę

Powrót do O wszystkim innym