Filmowy. Magazyn do czytania

Filmidło - powidło. Ogłoszenia, anonse, apele, protesty.
Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 27 mar 12, 17:00

To już jutro! Wygląda na to, że Agora po sukcesie magazynu "Książki" wchodzi na rynek z podobnym pismem o innej tematyce - http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=86619&strona=branzowe; http://www.press.pl/newsy/prasa/pokaz/28592,Agora-z-kwartalnikiem-o-swiecie-kina-i-kultury
Już się nie mogę doczekać, co ważnego ma do zakomunikowania Weronika Rosati :P

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 27 mar 12, 18:45

Czuję się w obowiązku sprawdzić, ale, z jakiegoś powodu, cudów się nie spodziewam ;)
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 28 mar 12, 7:29

Gość czyli Tomek

Post 28 mar 12, 11:17

Nie ma sensu nawet tego przegladac czy sie zastanawiac. To nie jest pismo dla nas. My mamy "Kino" a inni niech sobie czytają co chcą. Mamy wolny kraj :)

okon

Na forum od:
31 sty 05, 22:00

Post 28 mar 12, 23:06

Ja nie mam "Kina". Kupuję, ale tylko dla tekstów Alicji Helman, reszta mnie nudzi, te same nazwiska plus generator relacji z festiwali filmowych. Mam nadzieję, że wraz ze zmianą wydawcy przyjdzie też czas na zmiany w samym piśmie.

Z kolei gazeta Agory wygląda fatalnie, ich nieregularnik o książkach też jest "popowy", ale wyszedł im znacznie lepiej...

ayya

Na forum od:
27 lip 09, 10:52

Post 28 mar 12, 23:49

Ja jestem po lekturze 2/3 tego magazynu i mam wrażenie, że to pismo o serialach, do którego dodano trochę o filmie. Niektóre teksty gorsze (ten o Sherlocku - wtf?!), niektóre lepsze (z lektury artykułu o Grze o Tron mam ochotę zgłębić się w ten serial), jak zwykle nie rozumiem po co po raz 127 pisać o takich klasykach jak "8 i pół" (w języku polskim takie filmy powinny doczekać się porządnych omówień, a nie - za przeproszeniem - pierdołowatych 3tys znaków, nawet jeśli ich autorem jest T.Sobolewski), premiery kinowe i DVD znając politykę rodzimych dystrybutorów pewnie za 2 tygodnie będą już nieaktualne. Nie wiem, po co jest to pismo. Dla popcornowych widzów jest chyba nawet nazbyt ambitny Film, dla tych bardziej wymagających Kino. Szata graficzna na dłuższą metę odrzucająca, dużo chaosu i dziwaczna wybiórczość tematyki filmowej (choć akurat rozumiem, że w przypadku premierowego numeru podyktowana głównym tematem, czyli serialami). Nie czuję się targetem dla tego magazynu.

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 29 mar 12, 12:42

Nie przeczytałem, przejrzałem tylko - bo tam nie ma co czytać. Blok tekstów o serialach (chyba z połowa numeru) mnie nie interesuje, gdyż nie oglądam telewizji ani nawet seriali w Internecie. To, co dotyczy nieseriali, wydaje się jakieś ogólnikowo-popowo-banalne. Nic mnie nie przyciągnęło na dłuższą chwilę. Mam wrażenie, że wyszła im taka "Pani domu", tyle że o filmie... ups - serialach.

Powrót do O wszystkim innym