NH 2010 TVP1 4 sierpnia, 23.10

Filmidło - powidło. Ogłoszenia, anonse, apele, protesty.
psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 5 sie 10, 12:47

Czy ktoś oglądał wczorajszy reportaż podsumowujący festiwal w telewizyjnej jedynce? Ja przegapiłem, a chciałbym zajrzeć. Może ktoś nagrał albo zna linka do nagrania w sieci?
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 5 sie 10, 13:05

Mój szef mnie dzisiaj pyta: Czy byłeś w czasie urlopu na Festiwalu Era Nowe Horyzonty? Bo ciekawy reportaż o tym wczoraj oglądałem :-)
Też przegapiłem :-(

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 5 sie 10, 13:56

no bo kto ogląda telewizję publiczną, szef to chyba z obowiązku

m4ro

Na forum od:
27 lip 10, 0:33

Post 7 sie 10, 2:53

nie, ale oglądałem dwa czy trzy reportaże (5-minutowe) na TVP Kultura
myślałem że zobaczę coś czego nie udało mi się zobaczyć na festiwalu...
jedyne co pokazywali przez te 5 minut to bełkot jakiegoś krytyka filmowego. A w ostatnim programie w tym cyklu myślałem że zobaczę co działo się na uroczytym zamknięciu festiwalu (na którym nie byłem). No i pokazali... jakieś 10 sekund. I nawet ani słowa o tym które filmy wygrały. Reszta programu to nawet nie wiem o czym była.

a to co było na TVP 1 to pewnie to samo, tylko że sklejone w dłuższy film

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 7 sie 10, 11:13

Oglądałem ten program o którym mówicie. Żadnych rewelacji tam nie było. Połączone zostały informacje na temat 10 edycji ENH i ogólne refleksje na temat 10 lat festiwalu. Wypowiadał się Roman Gutek z wnętrza remontowanej Warszawy. Wspominał o trudnej decyzji przeniesienia festiwalu z Cieszyna do Wrocławia. Jeśli chodzi o tegoroczny festiwal to zostały zaprezentowane poszczególne sekcje z komentarzem albo krytyków albo przedstawiciela jury. Marisuz Treliński powiedział, że w konkursie są filmy zarówno ciekawe jak i zupełnie chybione, zwracając uwagę na niekonwencjonalność tych filmów. Zelenka narzekał, że polskie filmy są mało odważne, poprawne, nie widać w nich stylów reżyserów. Kilka przebitek z otwarcia i zamknięcia. Laudacja dla zwyciezcy wiele nie wyjaśniła. Ogólnie całość słaba, pretekstowa i powierzchowna.

Powrót do O wszystkim innym