Nie zrobimy zakupów w niedziele

Filmidło - powidło. Ogłoszenia, anonse, apele, protesty.
mossberg

Na forum od:
28 sty 18, 12:40

Post 28 sty 18, 12:46

Co o tym sądzicie? Wg mnie to jakaś głupota... Jak pracuję całymi dniami to czasem tylko w niedzielę mam czas wyskoczyć na zakupy a teraz chcą to ograniczyć i całkowicie skończyć w 2020 r.
W tym roku tylko w wybrane niedziele sklepy mają być otwarte. Tutaj jest w które niedziele sklepy nie będą czynne: zakaz handlu w niedziele
W pozostałe niedziele sklepy mają być pozamykane.

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 31 sty 18, 23:28

Aż się boję co będzie jak te tłumy co dawniej szukały rozrywki w galeriach handlowych ruszą na kina, filharmonie i teatry. Dlatego w tym roku warto wcześnie kupić karnet na festiwal.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 6 lut 18, 10:38

i słusznie :)

enigma22

Na forum od:
1 mar 18, 15:05

Post 1 mar 18, 15:07

ja jestem jak najbardziej za zakazem. Ludzie chcą tez odpocząć a nie ze 7 dni w tygodniu.. https://centrum.fizjoterapeuty.pl do tego można zobaczyć
Ostatnio edytowano 16 mar 18, 16:30 przez enigma22, łącznie edytowano 1 raz

wks

Na forum od:
1 lut 09, 16:38

Post 1 mar 18, 17:23

enigma22 napisał(a):ja jestem jak najbardziej za zakazem. Ludzie chcą tez odpocząć a nie ze 7 dni w tygodniu..

zwłaszcza służba zdrowia, policjanci i strażacy

annakowalczyk1989

Na forum od:
3 kwi 18, 12:22

Post 12 kwi 18, 10:17

A ja nie lubię jak pastwo się wciska w takie kwestie. Znam wielu ludzi pracujących w handlu i wcale im to nic nie dało. W sob większość pracuje dłużej i w poniedziałek wcześniej zaczynają. Wielu z nich wolało pracować w niedziele i mieć dzień tygodnia wolny między innymi na sprawy urzędowe. Druga sprawa to gospodarka polski nie jestem super hiper rozwinięta żeby podejmować takie kroki.
https://lottomat.com/pl/ :)

joankak

Na forum od:
21 lis 16, 17:56

Post 28 maja 18, 15:19

Mnie to raczej mało dotyczy. I tak nie robiłam zakupów w niedziele, no poza takimi drobnymi rzeczami, których zabrakło mi do obiadu. Ale takie małe sklepiki są czynne więc nie ma problemu. Lubię robić zakupy przez internet, bez chodzenia w tłoku, wygodnie w fotelu siedzę przy filiżance kawy i mam wszystko w zasięgu ręku. Często jest tak, że w necie towar jest atrakcyjniejszy, z większą informacją o nim i jego zastosowaniu, ceny bardziej konkurencyjne, opłacalniejsze. Przykładem niech będą kosmetyki ze sklepu Barwa, które kupuję już od dawna. Są naprawdę dobrej jakości, wydajne i kosztują nie wiele. Do tego sklep wciąż zwiększa swój asortyment, wprowadza nowości tak jak ostatnio https://sklep.barwa.com.pl/35-pause nową serię dla pań, u których pojawia się problem ze zmarszczkami (oczywiście zamówiłam i stosuję, widzę pozytywne zmiany na mojej twarzy :) ) To jest tylko jeden przykład zalet robienia zakupów online, takich przykładów mogłabym podać więcej. A niedziela? Niedziela jest moim dniem leniuchowania.

damiansport1

Na forum od:
2 sty 18, 12:04

Post 1 cze 18, 17:39

Jest to absolutnie zbędny i szkodliwy zakaz. Jak ktoś nie chce robić zakupów tylko leniuchować w niedzielę to niech nie robi. Nikt mu nie każe. Prawda jest taka ze zakaz ten tylko utrudnia życia.

Oby to były ostatnie lata rządów PiS.

zozo900

Na forum od:
17 mar 22, 9:28

Post 17 mar 22, 9:32

Dokładnie zgadam się tutaj nie jest problem zakazu tylko ludzi którzy mało zarabiają i godzą się na pracę w dodatkowe dni aby dorobic

tetrus

Na forum od:
29 lut 20, 16:05

Post 15 kwi 22, 14:21

Wielu ludzi lubi pracować w niedziele, np. studenci lub matki małych dzieci, które w ten dzień nie mają problemu z kim zostawić swoją pociechę.
Niestety, ale mniejszość znów narzuca swoje poglądy większości. Obecnie sklepy wielkopowierzchniowe to nie są obozy pracy jak kiedyś, a poza tym obecnie jest tyle pracy, że jeśli ktoś nie chce pracować w niedzielę, to bez problemu znajdzie robotę gdzie indziej.

wola

Na forum od:
20 lut 23, 13:07

Post 20 lut 23, 13:13

Szkoda, że nie wszystkie niedziele są handlowe. To jedyny dzień w tygodniu gdzie mam czas, żeby na spokojnie zrobić zakupy.

Dobry fizjoterapeuta Wrocław

Powrót do O wszystkim innym