Wolontariat

Akredytacje, karnety i bilety. Uwagi, pomysły i sugestie organizacyjne.<br> Odczucia co do atmosfery Festiwalu.
sesese

Na forum od:
29 sty 05, 11:54

Post 2 lut 05, 15:59

witam,
Na stronie pewnie sie ukaze formularz zgłoszeniowy i nic poza tym a chciałbym sie dowiedzieć czy teoretycznie jako wolontariusz byłbym w stanie obejrzec te 2-3 filmy dziennie czy też jednak organizatorzy będą wymagali od wolontariuszy pomocy na tyle że juz na te skromne 2 seanse dziennie czasu nie starczy?
Mam znajomych wolontariuszy sprzed 2 lat, mógłbym ich popytać ale mogło się coś zmienic no i poza tym lepiej u źródła :-)
pozdrawiam

Abe

Post 2 lut 05, 21:04

Ja bym chciał się czegokolwiek dowiedzieć. Chciałbym w tym roku sie zgłosić, ale nie wiem czego mam się spodziewać. Bardzo byłbym wdzięczny za jakiekolwiek informacje na ten temat.

joasia

Na forum od:
3 lut 05, 11:07

Post 4 lut 05, 10:16

witajcie:)miałam te ogromną przyjemność być wolontariuszką na poprzednim festiwalu i to jest naprawde fantasyczna sprawa!
To czy uda Ci się obejrzeć 2-3 filmy dziennie,zależy w dużej mierze od tego gdzie bedziesz pracować, ale i tak można naprawde dużo skorzystać:) (chociaż 2 filmy to spokojnie chyba)
poza tym liczy się atmosfera, nowe znajomości i wspaniała zabawa:),takze warto!
ja już wpisałam tegoroczny festiwal w grafik wakacyjny:)
pozdrawiam

mt
NH-Kreator

Na forum od:
1 lut 05, 17:08

Post 4 lut 05, 17:29

Wszelkie informacje dotyczące wolontariatu na tegorocznym festiwal znajdują się na stronie internetowej festiwalu w menu głównym - „Pytania i odpowiedzi”.

sesese

Na forum od:

Post 4 lut 05, 18:32

i wszystko jasne... hmm jesli sposob organizacji z roku na rok sie bedzie poprawial tak jak to sie dzieje w przypadku ostatnich dwoch lat to wrecz nei wyobrazam sobie tego festiwalu za rok :) wszystko pieknie, cacy :p
dzieki wielkie, pozdrawiam

Mulholland driver

Post 14 lut 05, 0:08

Jak wygląda dolny próg wiekowy jeśli chodzi o wolontariat ?

mt
NH-Kreator

Na forum od:
1 lut 05, 17:08

Post 14 lut 05, 21:20

Założyliśmy, że przyjmujemy na wolontariat od 16 rż.
7.Międzynarodowy Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY
Wrocław, 19-29 lipca 2007

Mulholland driver

Post 14 lut 05, 22:32

Tak jak przypuszczałem :D
Mieszkam w Cieszynie, a mimo tego dotychczas nie dostrzegałem jak wiele się tu dzieje podczas festiwalu...
Ale w tym roku mam zamiar to zmienic :>

kg
NH-Kreator

Na forum od:
31 sty 05, 11:28

Post 15 lut 05, 23:49

ale mam nadzieję, że nie np zmienać nam program albo wylączyc prąd?
7. Międzynarodowy Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY

Mulholland driver

Post 16 lut 05, 17:17

ee... no dobra zdemaskowałeś mnie :P:P
nici z mojego planu, zamiast tego po prostu zamierzam obejrzec ile tylko bede mogl... :)

Freak_lodz

Na forum od:
6 lut 05, 17:58

Post 16 lut 05, 18:03

Fajnie masz nie musisz za nocleg placic:D

corner

Post 16 lut 05, 20:06

Hmmm... Miał się wczoraj ukazać formularz. Niestety takowego nie widzę... Może praca wolontariusza jest przeznaczona dla bystrych, którzy znajdą ukryty form? Ja też jestem z okolic Cieszyna. Myślałem, że próg będzie od osiemnastki więc już przygotowywałem tekst jaki to ja jestem wspaniały i mimo braku dwoch miesięcy doskonale się nadaję. Widzę, że nie będę musiał z niego korzystać...

firestarter

Na forum od:
14 lut 05, 22:36

Post 16 lut 05, 22:26

O ile wiem to miała się pojawić informacja o wolontariacie a formularze pojawią się w okresie naboru do wolontariatu. Taki termin już znamy. W dziale aktualności jest link do tej właśnie informacji...

husky

Na forum od:
5 lut 05, 12:34

Post 18 lut 05, 21:43

Mam na imię Dawid, jestem AW (anonimowym wolontariuszem :D)

__I AM X__SNEAKER PIMPS__I AM X__SNEAKER PIMPS__I AM X__SNEAKER PIMPS__I AM X__SNEAKER PIMPS__I AM X__SNEAKER PIMPS__I AM X__SNEAKER PIMPS__
"Finally We Are No One"

Freak_lodz

Na forum od:

Post 18 lut 05, 22:43

od maja beda ankiety:/
Say what you mean
Mean what you say
Say what you feel
Feel what you say

husky

Na forum od:

Post 19 lut 05, 12:10

tak na bank będą dopiero w maju a teraz musimy cierpliwie czekać :(

__I AM X__SNEAKER PIMPS__I AM X__SNEAKER PIMPS__I AM X__SNEAKER PIMPS__I AM X__SNEAKER PIMPS__I AM X__SNEAKER PIMPS__I AM X__SNEAKER PIMPS__
"Finally We Are No One"

sesese

Na forum od:

Post 19 lut 05, 15:55

a ja sie tylko obawiam ze w polowie maja czy tez pod koniec nie bedzie juz mozliwosci zakupienia karnetu i w razie nie zostania wolontariuszem pozostane tez bez karnetu :-/

husky

Na forum od:

Post 19 lut 05, 21:36

dla mnie i tak 250zł na karnet to za dużo :/ więc czekam do maja...
"Finally We Are No One"

sesese

Na forum od:

Post 20 lut 05, 6:57

racja karnety do najtanszych nie nalezą... jedyna nadzieja że w przyszlych latach nie beda tak szybko drozec.
2003r 200zł;
2005r. 250zł;
25%...

Ja chciałem zostac wolontariuszem z przede wszystkim z samej checi wspolorganizowania festiwalu, pomocy przy nim i w ogole z wielkiem sympatii do niego. Koszt karnetu nie byl tu sprawa pierwszorzedna, kupilem 2 lata temu, kupilem rok temu to i kupilbym w tym roku. Jednak nie chce wszystkiego stawiac na jedną karte i pozniej w razie nie zostania wolontariuszem zostac na lodzie...
Tak czy inaczej bede troche na was spogladał z zazdroscią :P
pozdrowki

husky

Na forum od:

Post 20 lut 05, 13:47

Nie no co TY :p nie ma czego zazdrościć ja będę musiał sam wiadro nosić :P
"Finally We Are No One"

sesese

Na forum od:

Post 20 lut 05, 20:05

tak na marginesie to czy te teksty pisane do Pani Moniki najmniejszą z mozliwych czcionek to jakis przekaz podprogowy? :p

Freak_lodz

Na forum od:

Post 20 lut 05, 20:14

husky napisał(a):Nie no co TY :p nie ma czego zazdrościć ja będę musiał sam wiadro nosić :P

A zebys wiedzial ze sam:D
Say what you mean
Mean what you say
Say what you feel
Feel what you say

husky

Na forum od:

Post 20 lut 05, 20:55

sesese napisał(a):tak na marginesie to czy te teksty pisane do Pani Moniki najmniejszą z mozliwych czcionek to jakis przekaz podprogowy? :p

:D
"Finally We Are No One"

husky

Na forum od:

Post 20 lut 05, 20:56

Freak_lodz napisał(a):
husky napisał(a):Nie no co TY :p nie ma czego zazdrościć ja będę musiał sam wiadro nosić :P

A zebys wiedzial ze sam:D

będę protestować !!
"Finally We Are No One"

ave_Adore

Na forum od:
21 lut 05, 14:29

Post 23 lut 05, 23:14

Witam Panstwa serdecznie:) Do trzech razy sztuka..zgodnie z tym jakze madrym aforyzem w ym roku rezygnuje z Kazimierza Donego i jade do Cieszyna, choc nie wiem, czy tym wyznaniem nie zaprzepaszczam szansy zostania wolontariuszka:) oby nie..Bede tu regularne zagladac, podoba mi sie na tym forum..ilez w tym wazeliny:P

ave_Adore

Na forum od:

Post 23 lut 05, 23:15

i jeszcze jedno ogłoszenie z cyklu parafialne: szukam ludzi z Łodzi:)

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 24 lut 05, 1:20

ave_Adore napisał(a):Witam Panstwa serdecznie:) Do trzech razy sztuka..zgodnie z tym jakze madrym aforyzem w ym roku rezygnuje z Kazimierza Donego i jade do Cieszyna, choc nie wiem, czy tym wyznaniem nie zaprzepaszczam szansy zostania wolontariuszka:) oby nie..Bede tu regularne zagladac, podoba mi sie na tym forum..ilez w tym wazeliny:P

Witamy serdecznie i cieszymy się
ERA NOWE HORYZONTY

sesese

Na forum od:

Post 24 lut 05, 7:36

ave_Adore napisz jak wygladasz bede sie zawsze do Ciebie usmiechał , husky bedzie sam wiadro nosić wiec wiem kogo wypatrywać :P, a w twoim wypadku nie bede wiedział komu wyrażać sympatie i cieszyc sie jego szczesciem... :]
milego dnia wszystkim...

A*

Na forum od:
29 sty 05, 15:55

Post 24 lut 05, 9:47

sesese napisał(a): nie bede wiedział komu wyrażać sympatie i cieszyc sie jego szczesciem... :]

Najlepiej wszystkim (wyrażać sympatie) i z wszystkimi (cieszyć się szczęściem) - będzie sprawiedliwie :) (a swoja drogą w Cieszynie to nietrudne)

sesese

Na forum od:

Post 24 lut 05, 12:55

Najlepiej wszystkim (wyrażać sympatie) i z wszystkimi (cieszyć się szczęściem) - będzie sprawiedliwie :) (a swoja drogą w Cieszynie to nietrudne)[/quote]

teoretycznie tak, ale praktycznie niekoniecznie :)
sympatii nie bede okazywał
1.tym ludkom co się tak strasznie cisną przy drzwiach teatru, tak jakby wejscie przed innymi było sprawą najważniejszą...
2. tym którzy rezerwuja w teatrze miejsca dla znajomych i znajomych tych znajomych... tak że jest się na 1 pietrze powiedzmy jako 15 a polowa miejsc juz obsadzona mimo że nie zasiedziana ...

A reszcie łącznie z Nescamenami (będą?!?) jak najbardziej sympatię jak co roku okazywać będę :)
pozdrawiam

ave_Adore

Na forum od:

Post 24 lut 05, 15:51

Cóz za cudne powitanie:) Sesese, podzielam opinie moich "przedmówców" okazuj radosc kazdemu, wszak raz okazane szczescie powraca:) zatem cieszmy sie wszyscy wspolnie:) och! czy ja juz mowiłam, ze chce zostac wolontariuszka?:P i cos jeszcze z ludowych madrosci: raz powtarzane zdanie spełni sie..

husky

Na forum od:

Post 24 lut 05, 18:05

a kto by nie chciał :p
"Finally We Are No One"

A*

Na forum od:

Post 24 lut 05, 21:07

sesese napisał(a):teoretycznie tak, ale praktycznie niekoniecznie :)
sympatii nie bede okazywał
1.tym ludkom co się tak strasznie cisną przy drzwiach teatru, tak jakby wejscie przed innymi było sprawą najważniejszą...
2. tym którzy rezerwuja w teatrze miejsca dla znajomych i znajomych tych znajomych... tak że jest się na 1 pietrze powiedzmy jako 15 a polowa miejsc juz obsadzona mimo że nie zasiedziana ...

Ja bym dodała jeszcze punkt 3. -Tym, którzy nie wyłączają telefonów komórkowych i koniecznie muszą odpisać na SMSa w trakcie seansu.

Amen, jesteśmy w domu :)

sesese

Na forum od:

Post 24 lut 05, 21:36

no tak...
punkt 4. glosne wzdychanie lub śmiech w malo odpowiednich momentach (Acacia rok temu)

corner

Na forum od:
16 lut 05, 20:16

Post 25 lut 05, 21:14

Tacy ludzie o jakich mówicie chyba nie wiedzą na jaką imprezę przyjechali. Smutne to jest, ale niestety prawdziwe. Też drażnią mnie tacy ludzie na seansach, spektaklach, wykładach itp...

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 25 lut 05, 21:47

Może powinniście zacząc spisywac kodeks nowohoryzontowego widza. Te zasady wcale nie są takie zle. Ja bym jeszcze dodal ciągle wchodzenie i wychodzenie z zapaleniem pęcherza i wychodzenie przed końcem napisów
ERA NOWE HORYZONTY

kubak

Na forum od:
8 gru 04, 10:49

Post 25 lut 05, 21:53

Jestem za! Taki kodeks w przystępnej i serdecznej formie naprawdę można byłoby spisać!
10. Festiwal Filmowy Pięć Smaków / listopad 2016 / piecsmakow.pl

A*

Na forum od:

Post 25 lut 05, 22:41

kg napisał(a):Ja bym jeszcze dodal ciągle wchodzenie i wychodzenie z zapaleniem pęcherza i wychodzenie przed końcem napisów

Więc spisujmy :].
Ja jeszcze oprócz śmiechów, o których pisał Sesese dodałabym jeszcze głośne komentarze w trakcie seansu. Nie kupuje "dialogu z filmem"...

Ostatnio (no, moze nie ostatnio, ale było to tak traumatyczne przeżycie, ze pamiętam do dziś) byłam świadkiem zdarzenia zdecydowanie niecodzienniego; ciągłe, głośne komentarze na temat bieżącej akcji, rozpoznawanie aktorów ("O! Edek ze 'Złotopolskich") i pisanie SMSów powiedzmy, że jeszcze byłam w stanie znieść. Ale kiedy jedna pani gorąco zapragnęła odebrać telefon w czasie seansu i najzwyklej w świecie zacząć rozmawiać o cioci kloci i innych sprawach o podobnej ważności, to już myślałam, że trafi mnie szlag. Ale to nie koniec; rozmowa trwała 25 minut, więc później jej kolega musiał jej streścić wszystko, co ją ominęło.

Do dziś lecze ciężkie urazy psychiczne :].

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 25 lut 05, 23:57

OK - stworzyliśmy osobny temat pod nazwą Kodeks widza ENH i tam wpisujmy wszystko co powyżej
ERA NOWE HORYZONTY

hela

Post 8 mar 05, 23:00

Też mam "na swoim koncie" przygodę z wolontariatem - na ostatnim festiwalu. Trochę się zawiodłam, np. tym, że obiecano nam na początku katalogi, więc nie kupiłam go. Na koniec katalogów nie dostaliśmy a i kupić ich nie można było, bo się skończyły.
Ogólnie - w ramach podziękowań dostaliśmy dwa kupony na piwo i nawet nie było spotkania wszystkich wolontariuszy razem.
Przyznam, że mały niesmaczek pozostał..
Ale i tak chcę znów pracować przy organizacji festiwalu, bo to naprawdę ciekawa przygoda :-)

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 9 mar 05, 8:12

Hela, przykro że tak wyszlo. To duża i trudna impreza. Wierz mi, że żadnego spotkania, nie tylko wolontariuszy nie bylo. Bardzo wiele osób jeszcze dlugo pracowalo po festiwalu. Podziękowac wolontariuszom staraliśmy się indywidualnie. Jeżeli Tobie nikt nie podziękowal to jest to skandal i bardzo mi przykro. Z katalogami przyznaję, popelniono blad, za co przepraszam. W tym roku wszyscy wolontariusze dostaną katalogi, koszulki, torby itp na początku festiwalu bo potem brakuje ich nie tylko dla wolontariuszy. Wolontariusze na prawde są dla nas ważni i ubolewam, że moglo Cie to dotknąc /ten kupon na dwa piwa, koncert w klubie itd/ Program festiwalu jest jednak również dla wolonariuszy. Wolontariusze mają wstęp bezplatny na wszystkie imprezy festiwalu, są również jego wspólgospodarzami i to jest najistotniejsze co możemy zaoferować. Jeżeli ktoś oczekuje więcej musi przyjechac na festiwal jako gość lub uczestnik.
ERA NOWE HORYZONTY

ave_Adore

Na forum od:

Post 9 mar 05, 22:08

ciekawe jak bedzie w tym roku..i czy uda mi sie zostac wolontariuszka:) z tego co widze, to panuje nerwowa atmosfera a propos dostania sie:D hahaha.. obecnie bede starała sie wkrecic do organizaji festiwalu fotograficzneg w Łódzi - dla rozgrzewki:)

wolontariuszka chce byc...:):)

husky

Na forum od:

Post 10 mar 05, 0:47

I TY MOŻESZ BYĆ WOLONTARIUSZEM :P

mam i ja :p
"Finally We Are No One"

alicja

Na forum od:
11 mar 05, 18:50

Post 11 mar 05, 19:04

Witam
Chcialabym sie dowiedziec od bardziej zorientowanych, jak to jest z tym wolontariatem - jakie sa realne szanse sie zalapac? Jakie sa kryteria wybierania wolontariuszy?

husky

Na forum od:

Post 11 mar 05, 19:30

to jest temat tabu:D należy czekać spokojnie do maja:) wtedy się dowiemy a z tego co wiem to kryterium jest ukończony zdaje się 16 rok życia.. innych nie znam:D
"Finally We Are No One"

Gość

Post 11 mar 05, 23:25

kryteria to zanngażowanie, sklonności do pracoholizmu, ogromne poczucie odrębności, niespokojny sen, milość do szefowej wolontariuszy, niemożność przeżycia dnia bez uszczęśliwiania nowohoryzontowych braci, niezrozumienie we wlasnym otoczeniu /szczególnie jeżelli chodzi o dobór oglądanych filmów i spojrzenie na sztukę/, niezdolność do spędzenia 24 godzin bez obejrzenia co najmniej 3 trudnych filmów, no i przydatność na festiwalu i udowodnienie, że jest sie bardziej przydatnym niż inni przydatni

Tetsuo

Na forum od:
3 mar 05, 0:26

Post 12 mar 05, 1:43

Właściwie to spełniam wszystkie kryteria.

Tylko z tym punktem dotyczącym "miłości do szefowej wolontariuszy" moze być kłopot, ale popracuje nad tym.

-----------------------
a propos uczuć:
"Nasza miłość położy kres tej pieprzonej planecie" - kto wie z czego to cytat?

nagrodą będzie możliwość własnoręcznego zaszycia metalowego prętu w dowolnie wybranej kończynie dolnej własnego ciała. :)

alicja

Na forum od:
11 mar 05, 18:50

Post 12 mar 05, 10:56

smiem twierdzic, ze sie nadaje... teraz tylko musze o tym przekonac reszte świata ;)

husky

Na forum od:

Post 12 mar 05, 18:07

Może założymy nie formalne związki zawodowe przyszłych wolontariuszy :D
"Finally We Are No One"

Gość

Post 12 mar 05, 18:38

to ja chce zostac honorowym prezesem związków... (honorowego nie tak latwo usunąć :])
kto przeciw? hmmmmmmmmmm nie widze...
kto sie wstrzymał? hmmmmmm nie widze...
kto za nie pytam w razie problemów sam na siebie zaglosuje...
od dzis mowcie do mnie prezesie ...
dziekuje za uwage...
pozdrawiam i zycze milego wieczoru

Następna strona

Powrót do 5. - Sprawy organizacyjne i techniczne