RUSZYLA INTERNETOWA REZERWACJA BILETÓW

Akredytacje, karnety i bilety. Uwagi, pomysły i sugestie organizacyjne.<br> Odczucia co do atmosfery Festiwalu.
kg
NH-Kreator

Na forum od:
31 sty 05, 11:28

Post 4 lip 05, 10:59

Od 11 lipca dla wszystkich tych, którzy nie mogą lub nie chcą dokonywac platności przez interent ruszyla internetowa rezerwacja biletów
http://www.cieszyn2005.eranowehoryzonty.pl/tresc.php?identyfikator=4f9971597376e86
Potrwa prawie az do końca festiwalu do 30 lipca 2005
Bilety mozna rezerwować wchodząc przez program filmowy - kalendarz projekcji na www.eranowehoryzonty.pl
Ostatnio edytowano 10 lip 05, 23:22 przez kg, łącznie edytowano 7 razy
7. Międzynarodowy Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY
Wrocław, 19-29 lipca 2007

artis83

Post 4 lip 05, 16:40

No tak... Ja chętnie bym kupiła bilety, ale nie wiem z jakiego powodu karta maestro nie jest obsługiwana.Przeciez jest ona bardzo powszechna. Mam nadzieje ze 11 lipca beda jeszcze bilety na filmy, na których mi zależy...

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 4 lip 05, 16:45

Karta która posiadasz jest zapewne kartą plaska jak wszystkie karty maestro. Takimi kartami nie mozna placić w internecie.
ERA NOWE HORYZONTY

tangerine

Post 6 lip 05, 11:43

ja zamierzam zamówić 25 biletów via mBank... kilka razy wybierałem odpowiednie seanse i na następny dzień system nie pamiętał mojego wyboru (koszyka)... bardzo to niedobrze... ponadto czy jak wykupię te bilety będę mógł z tego samego konta wykupic bilety dla moich przyjaciół, ponieważ nie maja oni e-kont ?

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 6 lip 05, 11:53

tangerine napisał(a):ja zamierzam zamówić 25 biletów via mBank... kilka razy wybierałem odpowiednie seanse i na następny dzień system nie pamiętał mojego wyboru (koszyka)... bardzo to niedobrze... ponadto czy jak wykupię te bilety będę mógł z tego samego konta wykupic bilety dla moich przyjaciół, ponieważ nie maja oni e-kont ?

koszyk jest aktualny tylko przez godzinę. Nie możemy blokowac tak dlugo biletów drogi tangerine. Oczywiscie, że możesz z tego samego konta placić za przyjaciól. Pamiętaj jednak, żeby oddzielić wszystkie transakcje i za każdym razem logowac się jako inna osoba
ERA NOWE HORYZONTY

Maria Kobielska

Post 8 lip 05, 15:53

Witam. Tylko jedno pytanie (pewnie odpowiedź już gdzieś padła, lecz nie potrafię jej znaleźć na stronie):
Czy przy rezerwacji 10 i więcej, 20 i więcej biletów przez jedną osobę również zyskuje się zniżkę, tak jak przy zakupie przez internet?

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 9 lip 05, 9:13

Oczywiście,że tak - tylko placi się na miejscu przy odbiorze bletów
ERA NOWE HORYZONTY

hanka

Post 10 lip 05, 23:10

jest 00:10... nie widze jak tu to zarezerwować.......

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 10 lip 05, 23:21

wystarczy wybrac film z kalendarza projekcji lub filmów od a do z i nacisnąc link rezerwuj oraz postepowac wg instrukcji
ERA NOWE HORYZONTY

hanka

Post 10 lip 05, 23:21

już wszystko widze.. :) udanej rezerwacji życzę i dobranoc :)

Gość

Post 11 lip 05, 0:43

zarezerwowalam 18 biletów. czy jak zarezerwuje osobno jeszcze dwa to zaplace za wszystkie po 12 zl, czy za 18 biletow po 13, a za te dwa po 14zl? dzieki za odp, A.

artis83

Na forum od:
4 lip 05, 16:43

Post 11 lip 05, 7:19

mam podobny problem. Zamówiłam w sumie 11 biletów podając identyczne dane, ale w dwóch ratach: najpierw 6 a potem 5.Wedug zasady 10+ powinnam płacic po 13 złotych za każdy, ale nie wiem czy teraz sie to uda:(

k.d.

Na forum od:
8 lip 05, 16:33

Post 11 lip 05, 9:38

WAŻNE!!!!!!!!!!!!
Jeśli ktoś dokonał nieodpowiedniej rezerwacji tak jak w wyżej wymienionych przypadkach (za mało biletów by stworzyć z nich pakiet 10+ lub 20+ i chciałby coś dodać lub ma dwie oddzielne rezerwacje i chciałby je połaczyć razem) powinien napisać do mnie maila na adres katarzynad@snh.org.pl z prośbą o anulowanie rezerwacji a w przypadku 2 oddzielnych z prośbą o anulowanie obu, podając w mailu ich numery. Ja to wtedy zrobię najszybciej jak się da i wtedy możecie stworzyć właściwą rezerwację. Nie ma możliwości dopisywania bądź łączenia rezerwacji. Nie będzie też można odebrać w Cieszynie 2 oddzielnych jako jedną, a więc automatycznie nie możliwe będzie uzyskanie zniżki. Wyżej wymieniony sposób jest jedynym na stworzenie rezerwacji danego pakietu!!!! -zupełnie tak jak jest napisane na stronie-by uzyskać rezerwacje pakietu trzeba dokonać rezerwacji tych biletów w jednym zamówieniu no i oczywiście w przypadku pakietu tytuły nie mogą się powtarzać. Musicie jednak wziąć pod uwagę, że gdy będe likwidować wasze rezerwacje ktoś może być w tym momencie na stronie i widząc że interesujące go miejsca się zwolniły, zarezerwować je zabierając wam tą możliwość. Więc pamiętajcie o tym byście później nie byli zdziwieni że już nie ma miejsc.
Pozdrawiam serdecznie
Katarzyna Dźwilewska

Maria Kobielska

Post 11 lip 05, 11:27

Mam problem: gdy klikam "rezerwuj", otwiera się pusta strona, niezależnie od odświeżania. Tak jest przy każdym tytule. Gdzie tkwi bład?

k.d.

Na forum od:

Post 11 lip 05, 11:52

Maria Kobielska napisał(a):Mam problem: gdy klikam "rezerwuj", otwiera się pusta strona, niezależnie od odświeżania. Tak jest przy każdym tytule. Gdzie tkwi bład?

Witam.
Nie jest to raczej wina strony ponieważ kilka osób sprawdziło możliwość zarezerwowania biletów i nikt z nas nie miał żadnych problemów. Także proszę spróbować jeszcze raz.
Pozdrawiam serdecznie
Katarzyna Dźwilewska

kubak

Na forum od:
8 gru 04, 10:49

Post 11 lip 05, 11:59

A ja myślałem, że to tylko infomatycy dają tego typu odpowiedzi :-) ... Jest nawet taki dowcip o moich kolegach po fachu:
Jadą samochodem: fizyk, chemik i informatyk. Nagle samochód staje i nie chce jechać dalej. Fizyk: To pewnie coś z przeniesieniem napędu... Chemik: A ja myślę, że to coś nie tak z paliwem... Informatyk: Zamknijmy wszystkie okna, wyjdźmy i wejdźmy jeszcze raz...
10. Festiwal Filmowy Pięć Smaków / listopad 2016 / piecsmakow.pl

Gość

Post 11 lip 05, 13:32

kubak napisał(a):A ja myślałem, że to tylko infomatycy dają tego typu odpowiedzi :-) ... Jest nawet taki dowcip o moich kolegach po fachu:
Jadą samochodem: fizyk, chemik i informatyk. Nagle samochód staje i nie chce jechać dalej. Fizyk: To pewnie coś z przeniesieniem napędu... Chemik: A ja myślę, że to coś nie tak z paliwem... Informatyk: Zamknijmy wszystkie okna, wyjdźmy i wejdźmy jeszcze raz...

:)))) dobre:)

artis83

Na forum od:
4 lip 05, 16:43

Post 11 lip 05, 13:35

Dziękuje za odpowiedź:) Nie chce mi się jednak "odrezerwowywać" i zamawiać na nowo więc zapłace to 11 zł drożej, trudno. Mam nadzieję że w przyszłym roku będę miała tyle czasu, żeby przyjechac na cały festiwal i kupie sobie karnet.

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 11 lip 05, 13:39

Rozwiązanie informatyka jest oczywiście najlepsze bo jest dzialaniem a nie tylko narzekaniem. Zawiera też w sobie nadzieję i i wiarę w jakieś rozwiązanie. Choc równie bezsensowne ale zdrowe dla psychiki :)
ERA NOWE HORYZONTY

Gość

Post 11 lip 05, 23:38

mam pewien problem-gdy juz wszystko włożyłam do koszyka, sfinalizowalam i wcisnęłam rezerwuj pojawila sie informacja, ze pojawil sie błąd aplikacji...co to oznacza???kilka razy sprawdzalam swoje dane i filmy i nie wiem co moze byc nie tak:( prosze pomóżcie!

mt
NH-Kreator

Na forum od:
1 lut 05, 17:08

Post 11 lip 05, 23:49

Anonymous napisał(a):mam pewien problem-gdy juz wszystko włożyłam do koszyka, sfinalizowalam i wcisnęłam rezerwuj pojawila sie informacja, ze pojawil sie błąd aplikacji...co to oznacza???kilka razy sprawdzalam swoje dane i filmy i nie wiem co moze byc nie tak:( prosze pomóżcie!

Powodów może byc kilka między innymi przeciążenie na sieci. Proszę napisz mi mailowo na monikat@snh.org.pl swoje imię, nazwisko i maila którego podałeś/aś przy rezewcji oraz kwotę rezerwacji. Wtedy będę mogła Ci pomóc.
Pozdrawiam serdecznie, Monika Treichel
7.Międzynarodowy Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY

gosik

Post 12 lip 05, 7:53

Rezerwacje dokonane przez internet trzeba odebrać godzinę przed seansem.Czy dopiero wtedy w kasie następuje płatność? Za całość, czy za każdy bilet osobno?Co jesli nie odbiorę pierwszego biletu - czy automatycznie zostaje anulowana cała rezerwacja (zamówiłam 19 biletów).

mt
NH-Kreator

Na forum od:
1 lut 05, 17:08

Post 12 lip 05, 10:44

gosik napisał(a):Rezerwacje dokonane przez internet trzeba odebrać godzinę przed seansem.Czy dopiero wtedy w kasie następuje płatność? Za całość, czy za każdy bilet osobno?Co jesli nie odbiorę pierwszego biletu - czy automatycznie zostaje anulowana cała rezerwacja (zamówiłam 19 biletów).

Gosik,
Rezerwację trzeba odebrać najpóźniej pół godziny przed pierwszym zarezerwowanym seansem w Centrum Festiwalowym Na Zamku /ul. Zamkowa 3a/ w godzinach 9.00-20.00, przerwa 14.45-15.15. Płatności dokonujesz w kasie za całość zamówienia odebranego. Jeżeli nie odbierzesz pierwszego biletu kasujemy ci ten bilet, ale pozostałe bilety czekają do odbioru i te pozostałe bilety musisz odebrać jednorazowo.
Pozdrawiam serdecznie, Monika Treichel
7.Międzynarodowy Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY

raul

Post 12 lip 05, 13:29

wczoraj popołudniu zarezerwowałem bilety i do teraz nie dostałem maila z potwierdzeniem. chcialem się upewnić że to zamówienie dotarło bo jeśli nie będę musiał je powtórzyć. z góry dziękuję za odpowiedź.

isabelaii

Na forum od:
16 cze 05, 22:45

Post 12 lip 05, 13:51

mam problem ze zlozeniem zamowienia.klikam na strone 'rezerwacje biletow" wtedy wyswietla mi sie polecenie bym skorzystala z kalendarza projekcji i listy filmow no i tam utykam gdyz nie widze mozliwosci zaznaczenia filmu czy czegokolwiek innego.czy ktos moze mi powiedziec gdzie popelniam blad.

forever_ more

Na forum od:
16 lut 05, 19:24

Post 12 lip 05, 15:12

A ja powtórzę pytanie, które odnosiłąm wcześniej do karneciarzy. Czy jeśli ma się zarezerwowany bilet na Shibusashirazu Orchestrę to po koncercie można zostać na Novikę? Czy trzeba wówczas rezerwować dwa bilety?

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 12 lip 05, 22:44

raul napisał(a):wczoraj popołudniu zarezerwowałem bilety i do teraz nie dostałem maila z potwierdzeniem. chcialem się upewnić że to zamówienie dotarło bo jeśli nie będę musiał je powtórzyć. z góry dziękuję za odpowiedź.

Jeszcze raz proszę aby nie umieszczać takich postów zwlaszcza anonimowych. Skąd mamy wiedziec co i gdzie zarezerwowales raul. ZAWSZE W TAKICH PRZYPADKACH PROSZĘ O INDYWIDUALNY KONTAKT NA katarzynad@snh.org.pl
ERA NOWE HORYZONTY

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 12 lip 05, 22:46

isabelaii napisał(a):mam problem ze zlozeniem zamowienia.klikam na strone 'rezerwacje biletow" wtedy wyswietla mi sie polecenie bym skorzystala z kalendarza projekcji i listy filmow no i tam utykam gdyz nie widze mozliwosci zaznaczenia filmu czy czegokolwiek innego.czy ktos moze mi powiedziec gdzie popelniam blad.

isabelaii przy każdej pozycji w kalendarzu powien byc czerwony link "rezerwuj" kliknij na niego
ERA NOWE HORYZONTY

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 12 lip 05, 22:48

forever_ more napisał(a):A ja powtórzę pytanie, które odnosiłąm wcześniej do karneciarzy. Czy jeśli ma się zarezerwowany bilet na Shibusashirazu Orchestrę to po koncercie można zostać na Novikę? Czy trzeba wówczas rezerwować dwa bilety?

Jak nie wyjdziesz z Klubu...
ERA NOWE HORYZONTY

dzordz5

Post 12 lip 05, 22:54

Probowalam zarezerwowac bilety juz 5 razy, ale za kazdym razem, gdy dochodzi do finalizowania transakcji wyskakuje mi okienko "błąd aplikacji"

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 12 lip 05, 22:56

czy ten bląd powtarza się nadal tzn teraz? Przed chwilą sam spróbowalem zarezerwować i dziala normalnie.
Ostatnio edytowano 12 lip 05, 23:02 przez kg, łącznie edytowano 1 raz
ERA NOWE HORYZONTY

dzordz5

Post 12 lip 05, 23:02

tak

olisz

Post 12 lip 05, 23:07

mi tez sie nadal nie udaje dokonac rezerwacji:(

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 12 lip 05, 23:10

sprawdźcie czy wasze przegladarki mają ustawione akceptowanie cookies
ERA NOWE HORYZONTY

dzordz5

Post 12 lip 05, 23:26

ustawiłam akceptowanie cookies i nic to nie dało

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 12 lip 05, 23:34

jeszcze raz sprawdzilem z innego kompa i dziala. w takim razie proszę dzordz5 skontaktuj się z Kasią katarzynad@snh.org.pl
ERA NOWE HORYZONTY

olisz

Post 12 lip 05, 23:36

ja tez skorzytałam z innego kompa i nadal nie dziala niestety..... jest jakis inny sposob złozenia rezerwacji ?

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 12 lip 05, 23:39

tak jak wyżej napisz do Kasi
ERA NOWE HORYZONTY

wyciszka

Post 13 lip 05, 23:05

Pewnie to pytanie też już padło,ale nie znalazlam odpowiedzi-czy zniżka 10+,20+dot.też biletów na koncerty?I czy można uzyskać zniżkę sumując bilety na koncerty i filmy?

wyciszka

Post 13 lip 05, 23:07

Pytam ,bo w info.odnośnie zniżki widnieje 'filmów',nie koncertów.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 13 lip 05, 23:11

wyciszka: znizka dotyczy tylko filmów...Pozdrawiam. Roman Gutek

k.d.

Na forum od:

Post 13 lip 05, 23:28

Anonymous napisał(a):zarezerwowalam 18 biletów. czy jak zarezerwuje osobno jeszcze dwa to zaplace za wszystkie po 12 zl, czy za 18 biletow po 13, a za te dwa po 14zl? dzieki za odp, A.

W regulaminie jest napisane że rezerwacje na pakiet trzeba złożyć za jednym razem w całości. Jeśli później rezerwuje się bilety to jest to już druga oddzielna rezerwacja więc bilety są w normalnej cenie. Jeśli zaś chce się dołączyć te dwa bilety do pozostałych, to wyżej jest napisane co należy zrobić.
Pozdrawiam serdecznie
Katarzyna Dźwilewska

Meduza

Post 15 lip 05, 15:33

Zarezerwowałam bilety i podczas finalizacji zamówienia urwało mi pierwszą literę z nazwiska pomimo tego że byłam zalogowana prawidłowo..Mam nadzieję że nie będę miała później z tego powodu kłopotów z odebraniem biletów?

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 15 lip 05, 16:05

Drodzy Państwo: JEŻELI MACIE JAKIŚ PROBLEM to piszczcie bezpośrednio do Katarzyny Dźwilewskiej: katarzynad@snh.org.pl. NIE TRAKTUJCIE TEGO FORUM JAKO SKRZYNKI MAILOWEJ. Dziękuję. Pozdrawiam. Roman Gutek

just

Na forum od:
12 lip 05, 20:36

Post 16 lip 05, 11:04

Mam pytanie.. odnośnie kontaktu z panią Katarzyną. Dotychczas pisałam na maila katarzynad@nowehoryzonty.pl .. teraz pojawił się nowy adres, a ja zastanawiam się, czy moje wiadomości dotarły.. gdyż czekam na odpowiedź już długo.. Nie mam pretensji i nie ponaglam - tak dla jasności- bo rozumiem, że mają Państwo teraz dużo pracy.. Martwię się jednak, gdyż za 4 dni wyjeżdżam do Cieszyna, a sprawa mojego biletu nadal jest niejasna.. Więc moje pytanie - Czy pani Katarzyna jest nadal dostępna pod poprzednim adresem? .. Jeżeli tak.. to pozostaje mi nadal ćwiczyć cierpliwość ;)

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 16 lip 05, 14:57

just: napisz jeszcze raz pod właściwy adres: katarzynad@snh.org.pl. Pozdrawiam. Roman Gutek

marta

Post 21 lip 05, 14:42

a jesli nie rezerwowałam biletów to jakie mam szanse na dostanie sie na seans??Czy idac "z marszu" do kina moge kupic bilet na miejscu?Z gory dzieki za odpowiedz.

Powrót do 5. - Sprawy organizacyjne i techniczne