Dom Studencki UŚKA

Akredytacje, karnety i bilety. Uwagi, pomysły i sugestie organizacyjne.<br> Odczucia co do atmosfery Festiwalu.
<<<MHM>>&g

Post 14 maja 05, 16:32

Aloha!
Czy ktoś z Was nocował w Domu Studenckim UŚKA? Ciekaw jestem jakie warunki tam panują. Z góry dzieki za wszelkie info.

greetings, greetings, greetings....

mrta

Post 17 maja 05, 14:54

Hello!
Byłam na festiwalu już 3 razy i za każdym nocowałam w Uśce właśnie, i według mnie jest całkiem w porządku - luksusów się nie spodziewaj, bo to w końcu akademik, ale dla kogoś, kto nie chce nocować "grupowo' (pole nam., przedszkole) w sam raz :-) No ale przejdźmy do konkretów:

1) cena: rok temu 25zeta za osobę( w tym roku - nie wiem, ale panuje tendencja wzrostowa:-(

2) pokoje są dwuosobowe (jak jedzież sam(a) bądż w nieparzystej grupie to możesz zapłacić za cały pokój, tzn 50zł, lub 25zł i wtedy ci kogoś dorzucą do towarzystwa <...najprawdopodobniej, ale cuda się zdarzają>

3)pokoje: Uśka to akademik, więc jak można się spodziewać pokoje są wyposażone w luksusowe ;-) łóżka (sztuk 2), stolik (szt. 1), krzesła (szt. 2) i jeszcze jakieś szafeczki... Wrażeń estetycznych dostarczają klasyczne koce w kratę. Wskład wyposarzenia wchodzi także nieśmiertelne linoleum (yeeesss!...)

4)sanitariat: a)na 2pokoje przypada 1przedpokój z umywalką i koszem na śmieci (nazwijmy to jednym unitem) b)1 łazienka (wc+prysznic) przypada na 2 unity. Podsumowując: z korytarza wchodzi się do przedpokoju, w którym są drzwi do 2pokojów i do łazienki. NA JEDNĄ ŁAZIENKĘ PRZYPADA 8 OSÓB

5)sanitariat c.d., czyli stan łazienki: z doświadczenia wiem, że bywa z tym różnie. Ogólnie nie jest tragicznie, tzn występują braki w otynkowaniu, a raz zasuwa przy prysznicu była zepsuta i trzeba było ją przenosić (normalnie się przesuwa na kółeczkach). No i raczej nie ryzykowałabym zapuszczania się w te rejony bez klapek... :-(

6)wc: element, na którym projektanci zaoszczędzili najwięcej przestrzeni. :-( Czasem brakuje papieru, chociaż trzeba przyznać, że panie sprzątające uzupełniają. Ale uwaga! Obowiązują przydziały!
7) tak!! są panie sprzątające, które wydzielają papier, sprzątają łazienkę i nawet wyrzucą śmieci :*

8)śmieci: zsyp na każdym piętrze

9)kuchnia: 1 na piętro, trzeba mieć swoje gary, nie korzystam, więc nie wiem dokładnie co w niej jest... Może ktoś inny uzupełni?

10)przy wprowadzce dostaje się kartę z nazwiskiem, którą trzeba każdorazowo pokazywać przy wejściu. Portiernia czynna do późnych godzin nocnych :-)

11)2minutki do kina Akademickiego

12)do centrum tak z 15 - 20min, w zależności od tego jakie masz przyśpieszenie

13)rok temu nie było porannych autobusów :-( ZGROZA! Na nogach do rynku to żaden problem , ale żeby do Czech?!

..uff... no i już nie wiem o czym dalej pisać. Jakieś pytania?

PS. Jest jeszcze jeden akademik, nazywa się chyba Academicus, czy coś takiego. Nie wiem, jakie tam są warunki, ale chętnie się dowiem! (tak z ciekawości..) Ja w tym roku znowu w Uśce!

PPS.Czy za taką dozę promocji dostanę jakąś zniżkę? ;-)

<<<MHM>>&a

Post 17 maja 05, 15:31

Dziękuje bardzo ze wszelkie informacje. Z tego co piszesz, to Uśka prezentuje się całkiem sympatycznie :)
Zatem do zobaczenia w Cieszynie

ave_Adore

Na forum od:
21 lut 05, 14:29

Post 28 maja 05, 10:49

a mozna jakis adres kontkatowy z owym domem? byłabym rada :)

ave_Adore

Na forum od:

Post 28 maja 05, 10:52

tak tak..to jest na stronie festiwalu..juz mam <ściana>

mrta

Post 28 maja 05, 13:02

Uwaga! W Uśce jeszcze są miejsca! Dzwoniłam wczoraj. Pozdrawiam miłego pana portiera :-)

mrta

Post 28 maja 05, 13:06

... a pan portier z pewnym wachaniem w głosie powiedział, że cena wyniesie 25zł/noc (czyli tak jak rok temu). Prawdopodobnie.

ave_Adore

Na forum od:

Post 30 maja 05, 6:09

potwierdzam! ceny jak w roku zeszłym - 25 zł!..wiem, bo pokój juz zarezerwowałam..własciwie to dwa pokoje.. :P sasasa!!

Powrót do 5. - Sprawy organizacyjne i techniczne